Bunddækkeplanter

Populære produkter i denne kategori

Haveplanter

Bunddække til haven

Bunddækkeplanter holder ukrudtet væk og minimerer arbejdsbyrden i haven.

Bunddækkende planter i haven

Bunddækkeplanter bruges til at plante mellem stauder og buske, med det formål at holde ukrudt væk og holde arbejdsbyrden i haven minimal.

Kendetegnene for bunddækkende planter er, at de vokser lavt og meget tæt, så der ikke slipper lys ned til jordbunden.

At bunddækkeplanter forhindrer ukrudt, er dog kun en af de store fordele ved planterne. Et godt bunddække holder nemlig også på fugtigheden i jorden og kan bruges som middel mod erosion, da det naturligvis også holder på jorden.

Herudover kan de virke fremmende for insektlivet i haven, som vil hjælpe på bestøvning og dyrelivet, for de mange arter af dyr der er afhængige af insekter i deres kost.

Du bør plante bunddække på steder, hvor pladsen ikke skal bruges til andet, hvis du ikke har lyst til at se på ukrudt.

En bar plet i haven eller bedet er nemlig næsten det samme som en åben invitation. Tænk bunddækkeplanter ind i planlægningen af staudebedet. 

Bunddækkeplanters temperament

Valget af bunddækkeplanter er dog ikke lige meget. Ud over at de har meget forskellige behov, har de også forskellige temperamenter. Nogle planter spreder sig hurtigt og sender i løbet af ingen tid udløbere i alle retninger.

De kan være skønne i nogle områder af haven, men kræver også en del pleje. Andre er mere fredsommelige, men spreder sig til gengæld ikke så hurtigt. Få gode råd til udplantning og pasning af haveplanter.

Valg af bunddække

Når du skal finde det rigtige bunddække, bør du kigge grundigt på lysforholdene og fugtighedsforholdene i din have. Bunddække er et begreb, der gælder mange og meget forskellige planter, så optimale vækstbetingelser kommer kun med optimal udplantning.

Du kan med fordel, af hensyn til både insektliv og æstetik, plante en mosaik af forskellige bunddækkende planter. Det er både langt mere dekorativt, og det kan trække flere forskellige insekter til.

Er du interesseret i at give dit eget lille bidrag til hele økosystemets balance ved at plante fordrende for insekt- og dyreliv, bør du plante planter ud, som vokser naturligt i Danmark.

Udplantning af bunddækkeplanter

Det er vigtigt, at du luger grundigt, før du planter bunddække ud. Så meget som en gang om ugen kan være en god idé for at komme ukrudtet til livs.

Du kan eventuelt supplere med at lægge en ukrudtsdug ud. Når dette er gjort, har dine nye bunddækkeplanter gode chancer for at kunne etablere sig og forhindre at problemet opstår igen.

 
Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

Ude af sæson Forudbestil
Rabat Mængderabat Kampagne Tilbud productBanner_onlyInCenter
{{ product.name }}

{{ product.discount.quantity }} {{product.unitType}} {{ product.price }}

{{ product.price }}

Du sparer {{ product.discount.discount }} Før {{ product.discount.originalPrice }} {{ product.discount.originalPrice }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
{{ product.price }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
+ Flere Varianter
Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}