{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Buske

Haveplanter

Buske til haven

Buske binder havens beplantning sammen, indrammer og fremhæver detaljer. Du finder et begrænset udvalg af Plantoramas buske herover. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Buske i haven

Buske karakteriseres ved deres lave vækst på under 8 m, og deres lige, kraftige stammer der gror fra samme rod. Fælles for alle er, at de er flerårige og har et træagtigt ved. Mange buske tiltrækker et spændende insektliv og dyreliv med sommerfugle og bier, der nyder de nektarfyldte blomsterbuske.

Buske kræver generelt ingen eller minimal vedligeholdelse, men har nytte af beskæring for at fremme væksten. Buske trives bedst i en veldrænet jord. Buskplanter kan både stå for sig selv, bidrage til bunddække eller danne overgang mellem høje træer og græsarter. Desuden er buske gode som dekorative hækplanter.

Hortensia i haven

Hortensia er en familie af løvfældende prydbuske, der bliver mellem 1-3 m høj. Hortensiabuskene kan både have en busket og klatrende vækst afhængig af sort og egner sig godt som prydbusk i bede og krukker samt blomstrende hæk.

Hortensiaplanterne grupperes i almindelig hortensia, havehortensia, træagtig hortensia, klatrehortensia og egebladet hortensia. Blomsterne blomstrer fra juli-august med store blomsterskærme i hvide, rosa og blå farver, der skifter til rustne høstfarver i efteråret.

Hortensia trives generelt på en placering i halvskygge med gode læforhold, hvor de holdes fugtige og tilføres gødning forår og efterår. Få flere gode råd til dyrkning af hortensia.

Hortensiasorter til haven

Der findes mange sorter af hortensia, men i de senere år er der udviklet særligt hårdføre hortensiasorter til det danske klima, som også har en lang og rig blomstring. Blandt hårdføre sorter kan nævnes ’Alma’, ’Dorthea’ og ’Frida’. Se udvalget af hortensia.

Sommerfuglebuske i haven

Sommerfuglebusk er en løvfældende prydbusk, der bliver 2-3 m høj med en løs og overhængende vækst. Der findes dog sorter, som kun bliver 0,5 m høje.

Sommerfuglebusken er nem og nøjsom og giver elegante, velduftende blomster i sarte hvide, rosa og violette farver.

Busken blomstrer fra juli-september med små blomster, der minder om syrenens. Sommerfuglebuskens blomster bliver op til 30 cm lange, og de tiltrækker mange nytteinsekter.

Særligt sommerfuglene er vilde med buskens nektar og duftende blomster – deraf kommer også buskens populærnavn. Få gode råd til plantning og pasning af sommerfuglebuske.

Sommerfuglebuskesorter til haven

Der findes mange smukke sorter af sommerfuglebuske til haven. Sorterne har alle store, elegante blomstertoppe og findes i sarte rosa og violette farver.

Blandt populære sorter kan nævnes ’Pink Delight’, ’Black Knight’, ’White Profusion’ og ’Royal Red’. Se udvalget af sommerfuglebuske.