×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Havefrø og plantefrø

Blomsterfrø

Blomster er en af sommerens store fornøjelser, men bidrager også enormt til dyrelivet i haven. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas frø online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Blomsterfrø

Blomster er en af sommerens store fornøjelser, men bidrager også enormt til dyrelivet i haven. Blomster er dejlige, og der er bare noget helt særligt ved at se på blomster, som man selv har dyrket.

Det kan sommetider være udfordrende at dyrke sommerblomster fra frø, men det er hele indsatsen værd, når planterne står i fuld blomst. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af blomsterfrø - fra frøblandinger med forskellige temaer til enkelte planter, som mamelukærme, morgenfrue og marguerit.

Se udvalget af græsfrø, blomsterløg og frø her.

 

Generelt om blomster

Blomster er den reproduktive del af en blomstrende plante. Dens biologiske formål er at tiltrække insekter, som kan bestøve plantens støvfang. Deres farverige ydre og smukke dufte tiltrækker dog ikke kun insekter, men også mennesker.

Det er en god idé at plante mange forskellige blomsterfrø, da det sandsynligvis trækker flere insekter til, og chancen for, at blomsterne bliver bestøvet, bliver højere. Blomster i haven kan også hjælpe med, at frugtbuske og træer bliver bestøvet.

 

Nye blomsterfrø 

Et frø er en plante i fostertilstand. Afhængigt af planten kan det være særdeles svært at samle frøene. Frøet består af en kim, selve den inderste del, et eller flere lag udenom der skal beskytte og give næring, og slutteligt en skal.

Plantefrø er meget forskellige fra sort til sort, og det svinger derfor, hvornår de skal plantes og under hvilke forhold de skal plantes. Også størrelse varierer meget. Det tungeste frø, man kender, kan veje op til 23 kg (Lodoicea maldivica), hvorimod 1 million orkidéfrø blot vejer 1 gram.

 

Udplantning af blomsterfrø

Når et blomsterfrø bliver plantet i de rigtige omgivelser, begynder det at optage næring og vand fra den omkringliggende jord og sin frøhvide, hvis den har sådan én med. Herfra begynder den at danne sin rod. Når roden er dannet, kommer stænglen og de første små blade, der skal op over jorden.

Alle vores frø kommer naturligvis med udførlige udplantningsvejledninger, der hjælper dig til smukke blomster. Du kan med fordel lægge blomsterfrøene i væde før udplantning, så du fremmer spiringen.

Få gode råd til forspiring af frø.

 

Vejledning omkring blomsterfrø

Er du i tvivl om, hvilke blomsterfrø du skal vælge, og hvordan de skal sås og passes, bør du tage en tur i den nærmeste Plantorama og få en snak med vores dygtige fagfolk. De kender alt til de enkelte planter og blomsterfrø.

Populære produkter i denne kategori

Få inspiration og gode råd

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden