
Havefrø og plantefrø
Hjemmedyrkede grøntsager smager bare bedre – og så er det hyggeligt at dyrke selv. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas frø online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.
Der er bare noget helt særligt ved at gå ud i haven og hive sine hjemmeavlede grønsager op af jorden. De er saftigere, smager mere friske, er mere sprøde og har en helt fantastisk duft.
Hos Plantorama har vi et stort udvalg af grøntsagsfrø, som tomatfrø og agurkefrø, så du altid kan komme i gang med at dyrke dine yndlingsgrønsager.
Det er lækkert at spise sine egne grøntsager. Både arbejdet i haven hvor man planter sine grøntsagsfrø og får dem til at trives, men også bevidstheden om, at éns grøntsager ikke er sprøjtede, giver god samvittighed.
Det er også her, man kan lære børnene om tomatfrø og agurkefrø, men også om både natur og ernæring, og de fleste børn vil desuden også meget hellere spise noget, de selv har været med til at dyrke. Her kan du læse mere om udplantning og pasning af agurk.
Ordet ”grøntsag” beskriver den spiselige del af en plante. Begrebet refererer ikke til en bestemt plantefamilie eller en bestemt del af planten, og begrebet blandes tit sammen med frugt, som ellers er en bestemt del af planten.
Grøntsager er blandt andet kartofler, tomater (som botanisk set ellers er frugt), bælgfrugter, kål, agurk, selleri, asparges, løg, spinat og gulerod. De er en stor kilde til både vitaminer (især C-vitamin) og antioxidanter, men også rige på kostfibre, forskellige mineraler og proteiner.
Her finder vi en stor del af menneskers føde, og halvdelen af de ”6 om dagen” som Fødevarestyrelsen anbefaler. Grøntsager er blevet dyrket i Danmark siden 1100-tallet, men sandsynligvis endnu tidligere, da vikingerne også dyrkede grønt.
Grøntsager bruges i enten rå eller forarbejdet tilstand. De tåler at blive frosset ned, og bevarer selv i dybfrost en stor del af deres næringsværdi. Til gengæld tåler grøntsager ikke at blive varmet op, hvis meningen er at bevare vitaminerne.
Man kan dampe dem kortvarigt eller koge dem i så lidt vand som muligt, så kort som muligt, for at minimere tabet, eller naturligvis spise dem rå.
Er du i tvivl om, hvilke grøntsagsfrø du skal vælge, og hvordan de skal sås og passes, bør du tage en tur i den nærmeste Plantorama og få en snak med vores dygtige fagfolk. De kender alt til de enkelte frø som tomatfrø og agurkefrø og kan derfor nemt vejlede og rådgive dig.
Indløst gavekort
Ugyldigt gavekort