Græs, blomsterløg og frø

Populære produkter i denne kategori

Haveplanter

Frø og blomsterløg til haven

Løg og frø er nøjsomme, sjove at dyrke og giver altid et fint resultat. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas græsfrø, blomsterløg og frø. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Blomsterløg og blomsterknolde giver farvestrålende blomster

Farvestrålende blomster groet fra løg og knolde er sjovt at kaste sig ud i, og også meget givende. Processen fra løg og knold til smukke blomster er underholdende, og så har de skønne blomster en helt særlig plads i hjertet, når du har været vidne til væksten. De pynter i krukker og beder, tiltrækker insekter til haven, altanen og hvor end de er placeret, og så skaber de hyggelig stemning.

Blomsterløg og blomsterknolde deles op i forårsblomstrende løg og efterårsblomstrende løg. Betegnelsen kommer af, hvornår de skal sættes i havens bede og krukker.

Af forårsløg findes blandt andet anemoner, georginer og liljer. De skal alle sættes i det tidlige forår, så de blomstrer fra juni og ind i efteråret. Få tips til plantning og pasning af blomsterløg og blomsterknolde.

Af efterårsløg findes blandt andet tulipaner, krokus og vintergækker. De skal alle sættes i efteråret, så de blomstrer i det tidlige forår. Fælles for alle typer blomsterløg er, at de skal sættes i en porøs, veldrænet og næringsrig jord på en placering i halvskygge.

Generelt er blomsterløg nøjsomme og kræver ikke den store pasningsindsats. Derfor er de gode i haver, som skal være nemme. Husk dog at blomsterløg ikke bryder sig om en meget våd jord, da de risikerer at rådne. Læs mere om blomsterløg.

Med alle vores blomsterløg og blomsterknolde medfølger udførlige vejledninger, så du nemt kan få succes, og inden længe se det fine resultat i form af skønne blomster.

Plantefrø giver flotte blomster og sunde afgrøder

Frø til udplantning stiller meget forskellige krav til, hvor og hvornår de skal plantes, alt afhængig af sorten. Når frøet er plantet, optager det vand og næring fra jorden, så det kan danne rod og spire.

Du finder frø til prydhaver og nyttehaver. Blomsterfrø giver farverige blomster, som tiltrækker insekter til haven. Frugtfrø, grøntsagsfrø og krydderurtefrø giver smagfulde afgrøder, som du kan høste og spise. Læs mere om havefrø og plantefrø.

Økologiske plantefrø og blomsterløg

Plantorama tilbyder et bredt udvalg af økologiske plantefrø, så du kan komme i gang med at dyrke økologiske afgrøder. Udover økologiske grøntsagsfrø og krydderurter, kan du også finde et bredt udvalg af økologiske blomsterfrø.

For at få succes med økologisk dyrkede grøntsager og krydderurter, bør du plante frøene i en jordblanding til økologisk dyrkning. Vi tilbyder økologiske plantesække, så-og priklemuld samt økologiske krydderurtejord.

Sammen med den rigtige jord, er det også vigtigt at forbedre jorden løbende, så den altid er næringsrig og du kan fortsætte med at avle sunde, økologiske planter. For dette kan du gøde med organisk gødning såsom eksempelvis hønsemøg, komposterede planter eller andet lignende. Vi tilbyder desuden gødning til økologisk dyrkning, som med fordel kan anvendes til den økologiske have. Læs mere om økologisk dyrkning af frø.

Grøntsagsfrø og krydderurtefrø

At dyrke egne grøntsager og krydderurter fra frø er noget helt særligt. Du er med under hele frøets rejse fra såning til når du hover de friske afgrøder op af jorden, eller plukker en gren eller blade af krydderurter. Du kan nemt lave din egen urtehave med dine favoritgrøntsager og krydderurter, eller opstille en krydderurtehave.

Nogle grøntsagsfrø og krydderurtefrø er hurtigspirende og hårdføre, hvilket gør dem særligt egnet til såning på friland, når jorden bliver bekvem nok til såning. Dette er typisk i april og juni måned. Inden såning bør du gennmemrive jorden fri for ukrudt, sten og lignende.

Nogle frø og planter skal langsomt vænnes til forholdende udenfor – særligt hvis de er forkultiveret i et drivhus, vindue eller lignende. Læs mere om forkultivering og forspiring. Tilvænningen sker ved at tage de forkultiveret små planter udenfor når der ikke længere er risiko for nattefrost. Stil dem ud et par timer om dagen, gerne på et solrigt sted.

Alle vores frø kommer med udførlig vejledning, så du kan få succes med dem.

Såning og reparation af græsplæne med græsfrø

Sunde græsfrø er starten på en flot, grøn græsplæne med en stærk slidflade og tæt vækst. Græsfrø kan bruges, når du skal så ny græsplæne, men de kan også bruges til at reparere huller i plænen.

Vi forhandler udelukkende græsfrø af højeste kvalitet: mange af vores græsfrø er allerede beriget med gødning, så de er sikret en god start, når de sås.

Det perfekte tidspunkt på året for såning af græsfrø er når jorden er lun og fugtigheden høj. Disse forhold er til stede i foråret og efteråret. Når tidspunktet er ideelt, bør du klargøre jorden inden såning. Her bør du løsne jorden, fjerne sten og rødder og planere jorden. Derefter er det tid til at gøde jorden, så græsfrøene får en masse næring at leve på med det samme de sås.

Når det er tid til at så græsfrøene, bør dette ske på en vindstille dag, så frøene ikke blæser rundt og laver ujævnheder i græsplænen. Efter såning bør du rive området let igennem, så frøene dækkes af jord. Undgå at vande efter såningen, da græsfrøene i så fald vil svømme sammen, som resulterer i at den jævne fordeling bliver spoleret. Læs mere om anlægning af græsplæne.

Når græsplænen er sået, skal den vedligeholdes med klipning, gødning og vertikalskæring – selvfølgelig tilpasset græsplænens behov.

Har du en allerede anlagt græsplæne med huller eller døde områder, og drømmer du om at få den grøn og frodig igen? Her kan eftersåning komme dig til gode - en allerede anlagt græsplæne kan nemlig snildt gøres smuk igen. Eftersåning hjælper nemlig til en tæt plæne, hvor ukrudt får sværere ved at få rodfæste.

Reglerne for den nyanlagte græsplæne er stadig gældende når du kaster dig ud i eftersåning: den optimale tid er når jorden er lun og fugtigheden høj. Inden eftersåning anbefales det at klippe græsset så kort som muligt og fjerne mos og andet ukrudt i plænen, så der er bedre plads til græsfrøene.

Fordel frøene jævnt - du kan med fordel sprede frøene ud – og giv græsplænen næring i form af gødning, så den får ekstra godt fast og kan gro godt. Læs mere om græsfrø.

Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

snow banner
Spar
{{ product.discount.discount }}
Skarp pris
Ude af sæson Forudbestil
Kampagne Rabat Tilbud Kun i butik

{{ product.name }}

{{ product.discount.quantity }} {{product.unitType}} {{ product.price }} {{ product.price }} Du sparer {{ product.discount.discount }} Før {{ product.discount.originalPrice }} {{ product.discount.originalPrice }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
{{ product.price }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
+ Flere Varianter
Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ (cart.BeforeDeliveryPrice ? cart.BeforeDeliveryPrice : cart.DeliveryPrice) | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}