Havefrø og plantefrø

Blomsterfrø

Blomster er en af sommerens store fornøjelser, men bidrager også enormt til dyrelivet i haven. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas frø online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Blomsterfrø

Blomster er en af sommerens store fornøjelser med deres skønne farver og former, men bidrager også enormt til dyrelivet og insektlivet i haven. Blomster er dejlige, og der er bare noget helt særligt ved at se på blomster, som man selv har dyrket fra frø.

De skønne blomster kan også nydes i en buket, hvor liv og farve bringes indenfor i hjemmet. Det er både nemt, sjovt og hyggeligt at udvælge de rigtige blomster, mixe og matche for den perfekte sommerbuket. Du kan endda inkludere grene og andre materialer fra haven. Især blomsterblandinger og vilde blomsterfrø, hvis udbytte giver en masse forskellige blomster, er ideelle til at plukke et par blomster fra.

Det kan sommetider være udfordrende at dyrke sommerblomster fra frø, men det er hele indsatsen værd, når blomster står i fuldt flor. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af blomsterfrø - fra frøblandinger med forskellige temaer til enkelte planter, som mamelukærme, morgenfrue og marguerit.

Alle vores blomsterfrø kommer med en udførlige vejledning, så du nemt kan komme i gang med sæsonens blomsterflor og nyde dit arbejde fra havestolen.

Se udvalget af græsfrø, blomsterløg og frø her.

 

Vilde blomsterfrø

Vilde blomsterfrø egner sig særligt godt til områder hvor beplantningen godt må være lidt vild. Vilde er særdeles smukke at se på, og en god løsning for store områder, da de kræver minimal pasning når først blomsterengen er etableret.

Vilde blomsterfrø anvendes ofte til at lave en natureng af skønne blomster, hvor insekterne rigtig kan slå sig løst. Insekterne er nemlig særdeles glade for den vilde flora, og derfor er det altid godt at have vilde blomster, vilde planter og vilde urter i haven.

 

Blomsterfrø flerårig

Blomsterfrø kommer som etårige og flerårige. Særligt blomsterfrø blandinger indeholder en blanding af etårige og toårige blomster, men du finder også blomsterfrø der udelukkende er etårige eller flerårige.

De traditionelle sommerblomster er oftest etårige, hvor du kan forvente at have de skønneste blomster i sommermånederne. Flerårige blomsterfrø har den fordel, at de kommer igen næste år med samme intensitet af farver – du kan derfor godt se frem til endnu et år med et smukt tæppe af blomster. Den mere permanente løsning er derfor flerårige blomsterfrø med robuste arter.

 

Generelt om blomster

Blomster er den reproduktive del af en blomstrende plante. Dens biologiske formål er at tiltrække insekter, som kan bestøve plantens støvfang. Deres farverige ydre og smukke dufte tiltrækker dog ikke kun insekter, men også mennesker. Blomster i haven kan også hjælpe med, at frugtbuske og træer bliver bestøvet.

Det er en god idé at plante mange forskellige blomsterfrø, da der så med større sandsynlighed bliver trækket flere insekter til, og chancen for, at blomsterne bliver bestøvet, bliver højere. Her kan det du selvfølgelig vælge at anskaffe forskellige, selv-udvalgte blomsterfrø, men faktisk kan du også anskaffe blomsterfrø blandinger, eller såkaldte blomsterfrø mix, som indeholder mange forskellige blomsterfrø.

Blomsterfrø blandinger indeholder forskellige sorter frø, som består af en blanding af etårige og toårige blomster. Oftest kan du finde blomsterfrø blandinger hvis indhold blomstrer på forskellige tidspunkter af sæsonen, så du altid har smukke blomster som blomstrer.

Blomsterfrø blandinger egner sig især godt på områder, hvor du ønsker at tiltrække liv, farve og skabe grønne, hyggelige omgivelser. Hos Plantorama finder du et udvalg af blomsterfrø blandinger som særligt tiltrækker fugle, sommerfugle og bier, samt frøblandinger der er særligt velduftende, egner sig godt til altaner og i krukker.

Er der en helt særlig blomstrende frøplante du er glad for, tilbyder vi også blandinger af den samme type blomst, dog med forskellige farver, nuancer og sorter. Du finder blandt andet en solhat frøblanding, stokrose frøblanding, atlaskblomst frøblanding, ranunkel frøblanding, inkalilje frøblanding og mange flere.

Nye blomsterfrø

Et frø er en plante i fostertilstand. Afhængigt af planten kan det være særdeles svært at samle frøene. Frøet består af en kim, selve den inderste del, et eller flere lag udenom der skal beskytte og give næring, og slutteligt en skal.

Plantefrø er meget forskellige fra sort til sort, og det svinger derfor, hvornår de skal plantes og under hvilke forhold de skal plantes. Også størrelse varierer meget. Det tungeste frø, man kender, kan veje op til 23 kg (Lodoicea maldivica), hvorimod 1 million orkidéfrø blot vejer 1 gram.

Udplantning af blomsterfrø

Når et blomsterfrø bliver plantet i de rigtige omgivelser, begynder det at optage næring og vand fra den omkringliggende jord og sin frøhvide, hvis den har sådan én med. Herfra begynder den at danne sin rod. Når roden er dannet, kommer stænglen og de første små blade, der skal op over jorden.

Alle vores frø kommer naturligvis med udførlige udplantningsvejledninger, der hjælper dig til smukke blomster. Du kan med fordel lægge blomsterfrøene i væde før udplantning, så du fremmer spiringen.

 

Vejledning omkring blomsterfrø

Tidspunktet for hvornår man kan så blomsterfrø afhænger af type af frø og art. En huskeregel lyder dog, at når jorden er varm og lun, og luften fugtig, kan man så frøene. Det plejer typisk at være april og maj måned, at forholdene er til det.

Dog kan nogle blomsterfrø såsom valmue og frøkenhat sås allerede i marts måned, hvor andre først bør sås i juli, såsom forglemmigej. Alle vores frø kommer med vejledninger og tidspunkt for såning, så du ved lige præcis hvornår du bør så frøene.

Du kan også vælge at forspire dine blomsterfrø, hvilket betyder, at du gør et stykke af forarbejdet indendørs eller i et drivhus, imens det stadig er for koldt for frøene udenfor. Ved at forspire, giver du frøene de bedste forudsætninger for at komme godt fra start. Når forholdene udenfor er ideelle, kan du udplante de før blomsterfrø, som i mellemtiden er vækstet til at blive planter.

Få gode råd til forspiring af frø.

Er du i tvivl om hvilke blomsterfrø du skal vælge, og hvordan de skal sås og passes, bør du tage en tur i den nærmeste Plantorama og få en snak med vores dygtige fagfolk. De kender alt til de enkelte planter og blomsterfrø, og kan hjælpe med alle former for spørgsmål, samt vejlede dig til at få størst succes med blomsterfrøene.

Blomsterfrø

Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

snow banner
Spar
{{ product.discount.discount }}
Skarp pris
Ude af sæson Forudbestil
Kampagne Rabat Tilbud Kun i butik

{{ product.name }}

{{ product.discount.quantity }} {{product.unitType}} {{ product.price }} {{ product.price }} Du sparer {{ product.discount.discount }} Før {{ product.discount.originalPrice }} {{ product.discount.originalPrice }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
{{ product.price }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
+ Flere Varianter
Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ (cart.BeforeDeliveryPrice ? cart.BeforeDeliveryPrice : cart.DeliveryPrice) | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}