×
Vores Espresso House i Aalborg, Egå og Hillerød er åbne igen og klar til at tage imod dig. Hold afstand - undtagen til din favoritdrik.

Græsfrø, blomsterløg og frø

Græsfrø

Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Luk Filtering
Tilbage {{ filterGroup[0].Name }}
Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Sortering
dummy Ude af sæson
Tilbud Mængderabat Kampagne Direkte fra leverandør Klik & Hent Klik & Få leveret

{{ product.ShopDescription }}

{{ product.OfferMinimumQuantity }} {{ product.UnitType }}. {{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }}

{{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }}

Du sparer {{ (formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat)) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }} Du sparer {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }} Før {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
{{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
+ Flere Varianter

Få inspiration og gode råd

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Græsfrø, blomsterløg og frø

Græsfrø til haven

En smuk og veltrimmet græsplæne er prikken over i’et i den velholdte have. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas græsfrø online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Græsfrø til haven

En smuk og veltrimmet græsplæne er prikken over i’et i den velholdte have. Sunde græsfrø er begyndelsen til en flot, grøn græsplæne med en stærk slidflade og en tæt vækst. Hos Plantorama forhandler vi udelukkende græsfrø af den højeste kvalitet. Mange af vores græsfrø er allerede beriget med gødning, så du kan være sikker på, at de får en god start på livet.

Plantorama har et særdeles stort udvalg af græsfrø og det kan være en stor fordel at gøre sig klart, hvornår og hvor man planter, om plænen skal anlægges fra ny eller blot repareres og om man vil have en ren græsplæne eller den gerne må være blandet med kløver eller blomster. God forberedelse er vejen til et godt resultat.

Brug af græs

Græsfrø bliver brugt til at skabe plæner. Græsplænen har været moderne siden 1540, hvor klostrene brugte den til at lave fredfyldte steder, hvor man kunne bruge tiden i stille refleksion og bøn. Få tips til anlægning af ny græsplæne.

Adelen fulgte snart efter og kun 100 år efter, var den moderne græsplæne født. Det var et statussymbol, der viste, at man havde råd til bare at have land stående uden at have brug for at dyrke det.

Trenden startede i Nordeuropa, fordi klima og flora passede godt til det. Selv i vore dage er det en fornøjelse at træde ud på en velholdt plæne. Den giver en fornemmelse af landskabet og bliver rammet smukt ind af blomster. Plænen giver et sted at ligge, vandre, spille spil eller blot iagttage naturen omkring.

Forskellige typer græsfrø

Der findes mange forskellige typer græsfrø, som hver især har sit eget anvendelsesområde. Hvilken græsfrøblanding, du skal have fat på, afhænger derfor af, hvad du skal bruge græsfrøene til.

Du finder blandt andet almindelige blandinger med græsfrø til villahaven, blandinger med naturgræsser der egner sig bedst til vildere vegetation, blandinger med græsfrø til skygge samt blandinger med græsfrø til eftersåning. Vi har ligeledes særlige græsfrøblandinger til græsplæner, der trænger til reparation.

Inden du sår græsfrø

Det første skridt på vejen, inden du skal anlægge en ny græsplæne, er løsning af jorden. Hvis jorden er sammenkørt, der hvor plænen skal anlægges, bør den løsnes i dybden ved en såkaldt grubning. Før plænen anlægges, skal jorden fræses eller graves i en dybde på 25 cm.

Det næste skridt er at fjerne sten og rødder. Du bør især være omhyggelig med at luge flerårigt rodukrudt, da dette er vanskeligt at fjerne, når græsplanterne er etablerede. Endelig bør du planere jorden, når du skal anlægge en ny græsplæne. Det gør du ved at rive jorden grundigt igennem, så klumper og knolde slås i stykker.

Gå derefter hele arealet igennem, så jorden bliver fri for luftlommer. Til slut bør du trække en lang planke eller stige hen over arealet, så du får en helt plan overflade. Riv efter med en fintandet rive, så de sidste sten og planterester fjernes, og de øverste cm jord bliver fine og løse.

Før etablering af plænen bør jorden grundgødskes, så græsfrøene får lidt at leve af med det samme. Det er vigtigt, at gødningen fordeles jævnt over hele arealet.

Sådan sår du græsfrø

Du bør så græsfrøene på en vindstille dag, da det er svært at holde styr på de små frø i blæsevejr og risikoen for udtørring øges, når det blæser. Hvis jorden er meget tør, skal den vandes grundigt igennem, før du sår.

Da frøene i kartonen har forskellige størrelser, bør du blande dem grundigt, før du sår dem, såfremt du ønsker en jævn fordeling af store og små frø. For en jævn såning af græs bør du desuden dele frøene op i to portioner, hvoraf den første portion skal sås på den ene led og anden portion på den modsatte led.

Ved et større areal kan det betale sig at dele arealet op i felter med tilhørende frøportioner. Du skal bruge ca. 1 kg græsfrø pr. 50 m2, og du kan så frøene med håndkraft eller leje en såmaskine.

Efter såning af græs bør du rive arealet let igennem, så frøene dækkes af 0,5 cm jord. Du skal ikke vande arealet efter såningen af græsfrøene, da frøene i så fald vil svømme sammen, og den jævne fordeling vil blive spoleret.

Hvornår skal du så græsfrø?

For at sikre en hurtig og ensartet spiring af dine græsfrø er det vigtigt, at spiringsbetingelserne er optimale på det tidspunkt, hvor du sår dem. Spiringsbetingelserne er optimale, når jorden er lun, og fugtigheden er høj. De forhold er til stede forår og efterår, og derfor er det bedst at så græsfrøene i april/maj eller august/september.

Hvis du ønsker at anlægge din græsplæne i det tidlige forår, kan du bruge Turfline Turbo Plæne. Denne græsfrøblanding indeholder græssorten 'Axcella', som spirer og gror ved lavere temperaturer end almindelige græssorter.

Hvis jorden er for kold eller frøene bliver sået i en periode uden regn, vil deres vækstvilkår være stærkt forringet. Det betyder imidlertid ikke, at frøet er dødt. Tværtimod ligger det i dvale i jorden og vil begynde at spire, så snart forholdene er gunstige (når der er varme og fugt i jorden).

Eftersåning med græsfrø

En allerede anlagt græsplæne kan gøres pæn igen med eftersåning uden det helt store besvær. Eftersåning hjælper til en tæt plæne, hvor ukrudtet har sværere ved at få rodfæste.

Ligesom ved den nyanlagte græsplæne, skal der være gode spiringsbetingelserne for græsfrøene. Derfor er det mest optimalt at efterså om foråret i april-maj eller om efteråret i august-september.

Inden eftersåning skal du klippe græsset så kort som muligt. Herefter skal du fjerne mos og andet ukrudt i plænen, så der er bedre plads til græsfrøene. Det vil sandsynligvis give nogle bare pletter i græsplænen, men det kan repareres med eftersåningen.

Ved eftersåning skal du fordele frøene jævnt. Du kan med fordel først sprede frøene ud på den ene led og efterfølgende på den modsatte led. Samtidig med eftersåning med græsfrø kan du give græsplænen næring, så den får ekstra grokraft.

Pleje af din græsplæne

For at få en stærk, tæt og sund græsplæne skal du klippe den minimum én gang om ugen. Jo mere du klipper den, desto hurtigere vokser den og desto flere skud sætter græsrødderne.

Konstant pleje giver altså en tæt og jævn plæne. Din græsplæne har ikke nødvendigvis brug for gødning, medmindre du fjerner det græs, du netop har slået. Det afklippede græs trækkes nemlig ned i jorden af regnorme og omdannes der til næringsstoffer.

Dette gælder dog kun, hvis græsset har en nogenlunde længde. Hvis det er for langt, bliver det blot liggende og så skader det din plæne. Græsset skal slås til at være omtrent 3 - 4 cm for, at regnormene vil optage det. Få gode råd til en grøn og sund græsplæne. Hvis du hellere vil anlægge en græsplæne af rullegræs, så kan du læse mere om det her.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden