Græsfrø, blomsterløg og frø

Havefrø og plantefrø

Sådan får du succes

Vi viser dig her hvordan du får succes med forspiring af dine frø

Se video
Plantorama | 6 trin til forspiring af frø

Populære produkter i denne kategori

Græsfrø, blomsterløg og frø

Blomsterfrø, grøntsagsfrø, frugtfrø og krydderurtefrø

Frø er bittesmå vækster, der vokser sig til flotte blomster eller sunde frugter og grønsager. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas frø online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Havefrø & plantefrø

Frø er bittesmå vækster, som i løbet af sæsonen vokser sig til store, flotte blomstrende planter eller stærke nytteplanter med sunde grønsager eller søde frugter. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af blomsterfrø, græsfrø, grøntsagsfrø, læggekartofler og krydderurtefrø.

Havefrø til haven

Et frø er en plante i fostertilstand. Frø dannes ved bestøvning, men hos mange planter,kan de være svære at samle. Alle planter har hanlige eller hunlige dele eller begge dele. Bestøvning kan f.eks. ske vindbårent - det er her mange får pollenallergi - eller ved hjælp af insekter.

Når den hunlige del er bestøvet med støv (pollen) fra den handlige del, sker den reelle befrugtning. Frøet vokser, og er en blanding af de to forældreplanter. Alle planter har forskellige taktikker, når det kommer til at få spredt sine frø: de kan spredes med vind, vand og ved hjælp af dyr og fugle.

Det kan være et lækkert bær, som f.eks. et kirsebær, som bæres med. Det ældste bevis man har fundet for frø, er fossiler der er 365 millioner år gamle. Her hos Plantorama forhandler vi et stort udvalg af havefrø.

Plantefrø til haven

Frøet består af en kim, selve den inderste del, et eller flere lag udenom, der skal beskytte og give næring, og slutteligt, en skal.

Plantefrø er meget forskellige fra sort til sort og det svinger derfor, hvornår de skal plantes, under hvilke forhold de skal plantes og så videre.

Også størrelse varierer meget. Det tungeste plantefrø man kender, kan veje op til 23 kg (Lodoicea maldivica), hvorimod der går 1 million orkidéfrø til blot et enkelt gram.

Frø til haven

Når et frø bliver plantet i de rigtige omgivelser, begynder det at optage næring og vand fra den omkringliggende jord og sin frøhvide, hvis den har sådan én med. Herfra begynder den at danne sin rod.

Når roden er dannet, kommer stængel og de første små blade, der skal op over jorden. Alle vores frø til haven kommer naturligvis med udførlige udplantningsvejledninger. Få gode råd til forspiring af frø.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}