×
Vores Espresso House i Aalborg, Egå og Hillerød er åbne igen og klar til at tage imod dig. Hold afstand - undtagen til din favoritdrik.

Græs, blomsterløg og frø

Rullegræs

Når du køber rullegræs hos os, kontakter vi dig efterfølgende og aftaler leveringsdatoen. På den måde kan du planlægge lægningen af din nye græsplæne, og vi sikrer bedst muligt, at græsset ikke ligger for længe og bliver trist.

Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Luk Filtering
Tilbage {{ filterGroup[0].Name }}
Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Sortering
dummy Ude af sæson
Tilbud Mængderabat Kampagne Direkte fra leverandør Klik & Hent Klik & Få leveret

{{ product.ShopDescription }}

{{ product.OfferMinimumQuantity }} {{ product.UnitType }}. {{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }}

{{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }}

Du sparer {{ (formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat)) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }} Du sparer {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }} Før {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
{{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
+ Flere Varianter

Få inspiration og gode råd

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Billig rullegræs til haven

Rullegræs er en hurtig løsning, når du skal lægge ny eller reparere græsplæne. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas rullegræs online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Billig rullegræs til haven

En velholdt og flot have er ikke fuldendt uden den grønne græsplæne, for når græsplænen er grøn, er den nemlig en sand fryd for øjet og til stor gavn. En grøn græsplæne er bare blødere at ligge og lege på. Heldigvis kan du med rullegræs hurtigt få anlagt en ny græsplæne og slippe for den mere langsommelige proces med såning af græsfrø.

Med rullegræs fra Plantorama får du hurtigt en flot, slidstærk og ukrudstfri græsplæne. Du skal blot opmåle arealet, hvor du ønsker græs, og bestille det antal kvm, som du skal bruge. Imens du venter på leveringen med rullegræs, kan du passende klargøre jorden, så du kan lægge græsset hurtigst muligt efter levering.

Græsfrø eller rullegræs?

Om du vælger at så selv med græsfrø eller anlægge med rullegræs, kommer ofte an på prisen og din mængde af tålmodighed. Der er dog fordele og ulemper ved begge metoder.

Græsfrø er den langsomste metode, da du selv skal så dem først. Det er dog samtidig den billigste løsning, hvis du skal anlægge en nye græsplæne. Vælger du at så med græsfrø, kan du gøre det fra april til oktober. Husk at frøene skal vandes rigeligt efter såning, så de ikke tørrer ud.

Rullegræs er den hurtigste metode og ideel til dig, som ikke har tålmodigheden til at vente på, at græsfrøene spirer. Rullegræs sikrer samtidig, at plænen hurtigere får fat samt bliver ensartet og modstandsdygtig.

Rullegræs er dog også en dyrere løsning end græsfrøene, da andre allerede har brugt tid på at dyrke, passe og pleje græsset. Prisen for rullegræs bliver dog billigere jo flere kvm, du har brug for.

Hvordan lægger man rullegræs?

Når rullegræsset skal lægges, skal du følge disse trin: klargør underlaget, gød jorden, læg rullegræsset og vand rullegræsset. På den måde sikrer du bedst en flot græsplæne med rullegræs.

Som det første skal jorden klargøres, inden du lægger rullegræsset ud. Det betyder, at al ukrudt, græstotter, sten og kvikrødder skal fjernes fuldstændigt fra jorden. Dernæst skal jorden graves, pløjes eller fræses.

Du har nu en jord, som er meget løs og sandsynligvis også ujævn – og det er ikke ideelt til lægning af rullegræs. Derfor skal du jævne jorden og presse den godt sammen. Er jorden for løs eller ujævn, risikerer du ujævnheder i din græsplæne senere hen.

Når jorden er jævn og sammenpresset, kan du gøde den. Gødningen sørger for, at rullegræsset får al den nødvendige næring til at sætte rod. Herefter er det tid til at få lagt rullegræsset ud.

Rullegræs skal lægges i forbandt, hvilket betyder, at det skal placeres forskudt som mursten på en husmur. Begynd ved den længste lige kant og arbejd ud fra det sted. Rullegræsset skal lægges kant mod kant uden mellemrum, så samlingerne ikke bliver synlige.

Til ender, hjørner og mindre områder kan du let skære et passende stykke rullegræs til med en kniv eller spade. Efter rullegræsset er lagt, skal plænen tromles, så der er god kontakt mellem jordunderlaget og rødderne.

Husk at rullegræsset fordærver let og brænder hurtigt sammen i temperaturer over 15°C. Derfor anbefaler vi, at du lægger rullegræsset ud straks efter hjemkomst eller senest 8 timer efter. Anlægger du en stor plæne, kan du placere rullegræsset i læ og skygge for at mindske udtørring og opvarmning. Ser rullerne tørre ud, kan du give dem en let overbrusning.

Når rullegræsset er lagt, handler det om at pleje og passe det, indtil det har etableret sig. Det gør du at vande hver dag de første 14 dage og undgå at betræde plænen. Efter de første to uger kan du øge intervallet mellem vandingerne.

Sådan klipper du en plæne med rullegræs

Har du anlagt en græsplæne med rullegræs, skal du blot klippe den, som du ville klippe en helt almindelig græsplæne. En passende klippehøjde til plæner af rullegræs er omkring 3 – 4 cm høj.

Du skal blot være opmærksom på, at du ikke bør klippe mere end en tredjedel af græsmassen. Ønsker du at vertikalskære den græsplæne med rullegræs, er det bedst at vente mindst to måneder, så rullegræsset har haft mulighed for at etablere sig efter udlægning.

Det er vigtigt, at du efter udlægningen holder rullegræsset og jorden nedenunder fugtigt, indtil græsset er groet fast til jorden. Hvor meget og hvor ofte, du skal vande, afhænger af vejret.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden