×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Hækplanter

Fjeldribs

Fjeldribs danner en friskgrøn og tæt hæk, som fuglene vil elske at bygge rede i. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas hækplanter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Fjeldribs i haven

Fjeldribs danner en friskgrøn og tæt hæk, som fuglene vil elske at bygge rede i. Fjeldribs er en løvfældende busk, som springer ud meget tidligt og bebuder på den måde forårets komme. Senere udvikler busken fine, røde bær, som er meget dekorative i hækken.

Hækkens tætte grenstruktur tiltrækker fugle, som trygt og sikkert bygger rede i hækken. Hos Plantorama forhandler vi udelukkende hækplanter af fjeldribs af den bedste kvalitet.

Se udvalget af hækplanter her.

 

Forårsbebuder med fine, røde bær

Fjeldribs, Ribes alpinum, er en løvfældende, lille busk med stive, oprette grene. Busken bliver omkring 1,5 m høj og lige så bred. Buskens blade er lappede og har en flot, mørkegrøn farve. Løvet springer tidligt ud og hører på den måde til forårets bebudere.

Om efteråret, når løvfald nærmer sig, falmer bladene og får en smuk, rustgul farve. I april og maj blomstrer fjeldribs med små, grøngule blomster, der sidder i oprette klaser. På hunplanterne kommer der røde bær, som minder om ribs. Bærrene kan godt spises, men de har ikke den samme, dejlige smag som almindelig ribs.

 

Fjeldribs som hæk

Fjeldribs kan bruges solitært og i busketter. Busken har en tætforgrenet vækstform, som desuden gør den meget velegnet som lav hæk. Som hæk kan fjeldribs både bruges uklippet og klippet. Vælger man at klippe busken, bør beskæring og klipning foregå i august eller i marts, før løvspring.

Fjeldribs kan tåle meget vind og er tolerant overfor både forurenet byluft og vejsalt. Busken har en forholdsvis svag vækstkraft og bør derfor ikke vælges på steder, hvor man hurtigt vil se resultater.

 

God hæk til fuglehaven

Fjeldribs er en god hæk til haven, hvor fuglene skal forkæles. Med sin tætte grenstruktur giver fjeldribs fuglene et trygt og sikkert sted at bygge rede. De større rovfugle kan nemlig ikke komme til mellem de mange grene.

Modsat mange andre bær er fuglene ikke specielt vilde med fjeldribs, og de bliver således kun tiltrukket af busken på grund af den tætte grenstruktur. Få gode råd til hækken året rundt.

 

Placering og pasning af fjeldribs

Fjeldribs er skyggetålende og kan sagtens vokse i skyggen af højere træer. Busken kan også fint trives i fuld sol og halvskygge og kan således placeres over det meste i haven. Fjeldribs er meget nøjsom og kan klare sig i de fleste jordunderlag.

I meget tørre perioder vil busken sætte pris på at blive vandet, men ellers kræver den ingen særlig opmærksomhed, hvad pasning angår. Få flere tips til plantning og pasning af hækplanter.

 

Hækplanter fra Plantorama

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af hækplanter af fjeldribs. Hækplanterne er produceret under streng kvalitetskontrol og er på den måde af den højeste kvalitet, man finder på markedet.

Vores hækplanter fås i mange forskellige størrelser: du kan vælge de lave hækplanter, hvis du ønsker at præge hækken fra starten af, eller de høje hækplanter, hvis du gerne vil have en hæk til at give læ og fred med det samme.

Populære produkter i denne kategori

Gode råd til havens hække

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden