×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Hækplanter

Japansk lærk

Japansk lærk har smukke nåle, som skifter i nuance og giver farve i haven. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas hækplanter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Japansk lærk i haven

Japansk lærk er kendetegnet ved nålenes skiftende nuancer, der giver farve i haven. Japansk lærk er et løvfældende nåletræ, der giver farvespil i haven både forår, sommer og efterår.

Træet har en tæt vækst, men et let udtryk og vokser sig hurtig stort - derfor er det meget velegnet som tæt og vindfør og samtidig meget dekorativ hækplante. Hos Plantorama forhandler vi udelukkende hækplanter af japansk lærk af den bedste kvalitet.

Se udvalget af hækplanter her.

 

Løvfældende og farveskiftende nåletræ

Japansk lærk, Larix leptolemis (synonymer: japonica og kaempferi), er – sammen med de andre lærketræer – blandt de få nåletræer, der ikke er stedsegrønne. Lærkens bløde nåle skifter farve gennem sæsonen og nålenes farvespil er meget dekorativt i haven.

Nåletræet er lysegrønt ved udspring, mørkegrønt til blågrønt over sommeren og orangegult inden løvfald. Ligesom nålene er træets kogler også meget dekorative og bruges ofte i juledekorationer. Japansk lærk har desuden en dejlig skovagtig duft.

 

Japansk lærks udbredelse og brug

Japansk lærk er udbredt i de kølige egne på den nordlige halvkugle, herunder også Danmark. Træet stammer oprindeligt fra den japanske ø Honshu, hvorfor det har fået populærnavnet, japansk lærk.

Som træ bliver japansk lærk alt for højt til de danske villahaver og derfor ses træet ofte kun i parker. I villahaverne derimod optræder japansk lærk ofte som hækplante. Få gode råd til hækken året rundt.

 

Japansk lærk som hæk

Japansk lærk er meget velegnet som hæk. Udover at nålenes skiftende farve er meget dekorativ i haven, er japansk lærk kendetegnet ved at vokse hurtigt. Japansk lærk har en årlig tilvækst på 50 x 30 cm og vokser på den måde hurtigt til en pæn, tæt hæk. 

Den tætte, men samtidig lette grenstruktur, som kendetegner japansk lærk, gør hække af denne sort til et yndet ynglested for fugle. Japansk lærk er bedst som klippet hæk og udmærker sig desuden ved at kunne tåle beskæring. Træet tåler både forurenet byluft og vejsalt fint.

 

Placering og pasning af japansk lærk

Japansk lærk kan godt lide både sol og halvskygge, men trives også fint på en skyggefuld plads. Træet sætter pris på en almindelig, gerne let fugtig havejord. Unge træer kræver læ, men når hækken først er etableret, vil den blive meget vindfør.

Desuden er japansk lærk nøjsom og kræver hverken vanding eller gødning. Naturen vil give træet den væske og næring, den har brug for. Få flere tips til plantning og pasning af hækplanter.

 

Hækplanter fra Plantorama

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af hækplanter af japansk lærk. Hækplanterne er produceret under streng kvalitetskontrol og er på den måde af den højeste kvalitet, man finder på markedet.

Vores hækplanter fås i mange forskellige størrelser: du kan vælge de lave hækplanter, hvis du ønsker at præge hækken fra starten af, eller de høje hækplanter, hvis du gerne vil have en hæk til at give læ og fred med det samme.

Populære produkter i denne kategori

Gode råd til havens hække

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden