×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Hækplanter

Kranstop

Køb kranstop hækplanter på Plantorama.dk

Kranstop udgør en kompakt, lav hæk med en flot, overhængende vækstform. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas hækplanter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Kranstop i haven

Kranstop udgør en kompakt, lav hæk med en flot, overhængende vækstform. Kranstop er en lav, løvfældende busk, som er kendetegnet på sin flotte, overhængende vækst, bladenes flotte, savtakkede kanter, smukke høstfarver og små, hvide blomster med en dejlig duft.

Kranstop er velegnet som lav hæk, eksempelvis til inddeling af haven i små rum. Hos Plantorama forhandler vi udelukkende hækplanter af kranstop af den bedste kvalitet.

Se udvalget af hækplanter her.

 

Beskrivelse af kranstop

Kranstop, Stephanandra incisa crispa, er en lav, løvfældende busk med en kompakt og overhængende vækstform. Den lave busk kaldes undertiden også ”fliget kranstop” eller ”lille kranstop”. Kilden til de danske populærnavne er ukendt. Kranstop bliver omkring 70 cm høj og 90 cm bred. Buskens blade har savtakket rand og en frisk, grøn farve. 

Om efteråret falmer løvet og får en smuk, rødgul høstfarve. I juni og juli blomstrer busken med hvide blomster, der sidder i små klaser. Blomsterne er ret uanselige, men har en dejlig, mild duft. Kranstop bruges som regel som bunddækkeplante, men gør sig også godt som lav hæk.

 

Kranstop som hæk

Kranstop er med sin lave højde ikke egnet som lægivende hæk. Til gengæld er busken god som lav hæk, eksempelvis foran en højere hæk for at give effektiv læ eller til inddeling af haven i små rum.

Busken udmærker sig desuden ved både at kunne tåle forurenet byluft og vejsalt. For at opnå en tæt hæk skal man bruge omkring 4 planter pr meter. Få gode råd til hækken året rundt.

 

Placering og pleje af kranstop

Kranstop trives både i sol og halvskygge og kræver ikke andet end en helt almindeligt næringsrig havejord. Busken er meget nøjsom og vil som regel kunne klare sig med den fugt og næring, som den får fra naturens side.

I meget tørre perioder er det dog en god idé at vande. Busken tåler kraftig beskæring og kan også klippes. Busken er desuden fuldt hårdfør og behøver derfor ingen særlig opmærksomhed i forbindelse med vinteren. Få flere tips til plantning og pasning af hækplanter.

 

Hækplanter fra Plantorama

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af hækplanter af kranstop. Hækplanterne er produceret under streng kvalitetskontrol og er på den måde af den højeste kvalitet, man finder på markedet.

Vores hækplanter fås i mange forskellige størrelser: du kan vælge de lave hækplanter, hvis du ønsker at præge hækken fra starten af, eller de høje hækplanter, hvis du gerne vil have en hæk til at give læ og fred med det samme.

Populære produkter i denne kategori

Gode råd til havens hække

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden