×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Hækplanter

Sølvrøn

Sølvrøn danner en tæt hæk, som lyser op med sølvagtige blade og orangerøde bær. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas hækplanter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Sølvrøn i haven

Sølvrøn danner en tæt hæk, som lyser op med sølvagtige blade og orangerøde bær. Sølvrøn har fået sit navn fra bladene, hvis underside har en grålig, sølvagtig farve, der lyser op i haven. Ligeledes har busken orangerøde bær, som tilfører efterårshaven et flot farvespil.

Sølvrøn har en tæt og stærk vækst, som gør den velegnet som hæk. Hos Plantorama forhandler vi udelukkende hækplanter af sølvrøn af den bedste kvalitet.

Se udvalget af hækplanter her.

 

Busk, der lyser op om efteråret

Sølvrøn, Sorbus mougeotii, er et løvfældende, middelstort træ eller en stor busk med en tætgrenet vækst. Busken kan blive helt op til 6 m høj og lige så bred. Busken har ægformede med mørkegrøn overflade og en karakteristisk grå underside, som har givet anledning til buskens danske populærnavn.

Busken blomstrer fra maj til juni med hvidgule blomster, der sidder i skærme. Om efteråret udvikler busken små, orangerøde bær, som sidder i store klaser. Bærrene er meget dekorative og med deres klare farve, lyser de op i haven om efteråret. Busken kan bruges solitært, men gør sig også godt som hæk.

 

Sølvrøn som hæk

Sølvrøn er meget velegnet som hæk og tager sig flottest ud, hvis den holdes naturligt. Sølvrøn hører altså til de uklippede hækkede. Den kan dog tåle at blive klippet, hvis man ønsker det. Busken tåler også beskæring, hvis man synes, at den er blevet for stor. For at opnå en tæt hæk skal man sætte 3 planter per meter.

Sølvrøn udmærker sig ved at være meget vindfast og tolerant overfor både forurenet byluft og vejsalt. Få gode råd til hækken året rundt.

 

Placering og pleje af sølvrøn

Sølvrøn er hårdfør og meget nøjsom og stiller ingen særligt krav til sit voksested. Den kan trives både i fuld sol og halvskygge og kræver ikke andet end en almindeligt næringsrig havejord.

Den får som regel den fugt og næring, den har brug for, fra naturens side og derfor er det ikke nødvendigt at vande eller tilføre gødning. Få flere tips til plantning og pasning af hækplanter.

 

Hækplanter fra Plantorama

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af hækplanter. Hækplanterne er produceret under streng kvalitetskontrol og er på den måde af den højeste kvalitet, man finder på markedet.

Vores hækplanter fås i mange forskellige størrelser: du kan vælge de lave hækplanter, hvis du ønsker at præge hækken fra starten af, eller de høje hækplanter, hvis du gerne vil have en hæk til at give læ og fred med det samme.

Populære produkter i denne kategori

Gode råd til havens hække

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden