×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Hækplanter

Syren

Syren står flot med lange, violette blomstertoppe, som tiltrækker nytteinsekter. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas hækplanter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Syren i haven

Syren danner den smukkeste, rigeste blomstrende hæk, man kan forestille sig. Syren er en løvfældende busk, som er kendetegnet på sin overdådige blomstring med store blomstertoppe.

Udover at pryde har blomsterne en fantastisk duft, som tiltrækker mange bier, sommerfugle og andre nytteinsekter. Syren danner en smuk, blomstrende hæk uden sidestykke. Hos Plantorama forhandler vi udelukkende hækplanter af syren af den bedste kvalitet.

Se udvalget af hækplanter her.

 

Smuk og velduftende busk

Syren, Syringa vulgaris, er en mellemstor, løvfældende busk, som kan blive op til 6 m høj og 5 m bred og som har en opret vækstform. Busken har ovale, grønne blade og blomstrer fra maj til juni med blomster, der sidder i elegante, lange blomstertoppe.

På almindelig syren er blomsterne lysviolette, men der findes også sorter med hvide, gule og mørkviolette blomster. Udover at være fantastisk smukke har blomsterne også en vidunderlig duft, som tiltrækker bier, sommerfugle og andre nytteinsekter. Syren bliver brugt både som solitærbusk, men ses også ofte brugt som hækplante.

 

Syren som hæk

En syrenhæk er både hårdfør og meget vindstærk. Syren kan have en tendens til at være luftig i bunden, men det skal ikke holde folk fra at bruge den som hækplante. Hvis man gerne vil sikre en helt tæt hæk, skal man bare plante en lavere hækplante foran syrenhækken, som eksempelvis perikon.

Syren kan desuden holdes ganske tæt forneden med den rette beskæring. Syren danner nemlig altid mange nye skud, hvor den er blevet beskåret. Som hæk udmærker syren sig ved at være tolerant overfor både forurenet byluft og vejsalt.

For at opnå en tæt hæk skal man sætte 2 planter pr meter. Få gode råd til hækkens gøremål året rundt.

 

Blomstrende hæk

Som hæk er syren blandt de allersmukkeste. Med sin rige blomstring og fantastiske duft kan man dårligt forestille sig en skønnere hæk. Hvis du vil have, at din hæk ikke kun skal give læ og privatliv, men også skal tilføre farvespil til haven, er det altså en syrenhæk, du bør vælge.

 

Placering og pleje af syren

Syren udvikler sig fint både i fuld sol og halvskygge, men sætter pris på en næringsrig, veldrænet og gerne kalkholdig jordbund. Er der altså ikke kalk i jorden, er det en god idé at tilsætte kalk til jorden omkring busken.

Beskæring er ikke nødvendigt, men finder man det nødvendigt, tåler syrenhækken selv kraftig beskæring. Få flere tips til plantning og pasning af hækplanter.

 

Hækplanter fra Plantorama

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af hækplanter af syren. Hækplanterne er produceret under streng kvalitetskontrol og er på den måde af den højeste kvalitet, man finder på markedet.

Vores hækplanter fås i mange forskellige størrelser: du kan vælge de lave hækplanter, hvis du ønsker at præge hækken fra starten af, eller de høje hækplanter, hvis du gerne vil have en hæk til at give læ og fred med det samme.

Populære produkter i denne kategori

Gode råd til havens hække

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden