×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Hækplanter

Taks

Køb taks hækplanter på Plantorama.dk

Taks er en flot og kompakt hæk med nedløbende, bløde nåle og sødtsmagende frugter. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas hækplanter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Taks i haven

Taks udgør en stærk og meget kompakt hæk, der står flot grøn hele året rundt. Taks kan bruges solitært, men ses oftest som klippet hæk i de danske villahaver. Taks er relativt langsomtvoksende og derfor skal man være tålmodig, når man anlægger en takshæk.

Når først takshækken står tæt og kompakt, vil man dog opdage, at den var hele ventetiden værd. Hos Plantorama forhandler vi udelukkende hækplanter af taks af den bedste kvalitet.

Se udvalget af hækplanter her.

 

Beskrivelse af taks

Taksslægten, Taxus, består af syv arter af mindre, stedsegrønne nåletræer. Taks har en kompakt vækstform og nedløbende, bløde nåle. Træet blomstrer med uanselige blomster, men udvikler senere fine frugter, der består af frø med en sødtsmagende, rød frøkappe omkring.

Frøene er giftige for mennesker, men fuglene spiser gerne frøkappen. Almindelig taks, Taxus baccata, er – som det danske populærnavn også antyder – den mest udbredte taks og det er også denne art, som er mest udbredt som hækplante. Få gode råd til hækken året rundt.

 

Taks som hæk

I sin naturlige form bliver taks op til 15 m højt og derfor ses træet ikke så ofte i sin naturlige form. Til gengæld bruges taks i de danske villahaver ofte som klippet hæk. En takshæk tåler beskæring og kan formklippes i flotte, geometriske former.

Taks har en kompakt vækst, som gør den velegnet som lægivende hæk. Taks har en langsom vækst og hører til blandt de dyrere hækplanter. Den er dog hele investeringen og ventetiden værd, for den udvikler sig til en fantastisk hæk. For at opnå en tæt hæk skal man sætte 4 planter pr meter.

 

Placering og pasning af taks

Taks er en af de hækplanter, der er nemmest at have med at gøre, hvad placering angår. Den tåler nemlig både sol, halvskygge og skygge og trives fint i en almindelig, endda tør, havejord. Til gengæld skal man være opmærksom på at stærk, kold blæst om vinteren bør undgås, da det kan skade træets grene.

Ellers er en takshæk meget hårdfør. Taks tåler kraftig beskæring og det bedste tidspunkt at beskære på er i august. For at opnå den tætteste vækst skal takshækken klippes nænsomt forår og efterår. Få flere tips til plantning og pasning af hækplanter.

Populære produkter i denne kategori

Gode råd til havens hække

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden