×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Hækplanter

Thuja

Køb thuja hækplanter på Plantorama.dk

Thuja har en kompakt vækst med bløde og mørkegrønne nåle. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas hækplanter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Thuja i haven

Thuja udgør en kompakt og lægivende hæk, der står flot grøn hele året rundt. Thuja er et stedsegrønt nåletræ, som kan bruges solitært i større haver, men for det meste ses som klippet hæk i de danske villahaver.

En thujahæk er både meget vindfør og lægivende og udmærker sig ved at nære nøjsom og hårdfør. Hos Plantorama forhandler vi udelukkende hækplanter af thuja af den bedste kvalitet.

Se udvalget af hækplanter her. 

 

Den stedsegrønne kæmpe

Thujaslægten, Thuja, består af seks arter af stedsegrønne nåletræer med en slank og kompakt vækst og bløde, mørkegrønne nåle. Træets navn staves både thuja og tuja. Træerne blomstrer fra april til maj med uanselige, gule eller røde blomster og udvikler senere aflange kogler.

De mest almindelige thujaarter i Danmark er almindelig thuja, Thuja occidentalis, og kæmpethuja, Thuja plicata. Hvis thuja holdes naturligt, kan træet blive meget højt, helt op til 30 m, og derfor ses thuja i sin naturlige form som regel kun i parker og større haver.

I villahaverne bruges thuja i stedet som klippet hækplante, hvor dens kompakte vækst virkelig kommer til sin ret. Få gode råd til hækken året rundt.

 

Thuja som hæk

Thuja gør sig godt som klippet hæk, men kan også holdes uklippet. Som sagt bliver thuja i sin naturlige form meget høj og som hæk er thuja derfor også velegnet som høj hæk.

Thuja udmærker sig ved at være meget vindfør og er med sin kompakte vækstform en meget lægivende hæk. Træet har en årlig tilvækst på omkring 25 x 10 cm. For at opnå en tæt hæk skal man sætte 4 planter pr meter.

 

Den lægivende, men følsomme thuja

Thuja er en fantastisk lægivende hæk, men der er dog to forhold, som man skal være klar over, når man overvejer en thujahæk. For det første tåler thuja ikke urin. Det kan virke lidt underligt at nævne det, men det er et forhold, man eksempelvis skal være klar over, hvis man har hund.

Hvis der kommer urin på en gren, vil den ganske enkelt gå ud. Derfor bør en thujahæk kun placeres på steder, hvor hunde ikke færdes. For det andet tåler thuja ikke salt særlig godt.

Det er derfor ikke en hæk, man bør vælge i kystnære områder og man skal desuden være påpasselig med ikke at placere hækken for tæt på områder, hvor der saltes om vinteren.

 

Placering og pasning af thuja

Thuja er både fuldt vinterhårdfør og meget nøjsom. Træet kan tåle både sol og halvskygge og vil trives fint i en almindelig, gerne fugtig, havejord.

Thuja behøver ingen særlig opmærksom, hvad vanding og gødning angår – som regel vil naturen give træet den næring og fugt, det har brug for. Thuja bør holdes i form ved ”barbering”, det vil sige ved hvert år omkring august-september at klippe spidserne af grenene. Få flere tips til plantning og pasning af hækplanter.

 

Beskæring af thuja

Thuja tåler ret kraftig beskæring, men man må dog ikke begynde beskæringen, før træet er tre år gammelt. Det bedste tidspunkt at beskære på er i sensommeren, omkring september.

Vær opmærksom på ikke at beskære på en meget solrig dag, da det kan forårsage brandskader på træet. Har grenene fået frostskader i løbet af vinteren, bør de fjernes i marts.

Populære produkter i denne kategori

Gode råd til havens hække

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden