Gavekort
Luk

Køb nu

iDu er igang med at fjerne dit centervalg. Ved denne handling slettes indholdet i din kurv.

{{ userSelectedStore.name }}

{{ userSelectedStore.address }}
{{ userSelectedStore.zipCode }} {{ userSelectedStore.city }}
Vis detaljer Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
Valgt
{{ localeDate(openingHour.day) }}
{{ openingHour.hours }}

{{ store.name }}

{{ store.address }}
{{ store.zipCode }} {{ store.city }}
Vis detaljer Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
Valgt
{{ localeDate(openingHour.day) }}
{{ openingHour.hours }}

Hækplanter

Buksbom

Buksbom udgør en tæt, stærk og altid grøn hæk, der kan klippes i alverdens former. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas hækplanter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Buksbom i haven

Buksbom udgør en tæt, stærk og altid grøn hæk, der kan klippes i alverdens former. Buksbom er en fantastisk busk, der kan bruges både i dekorationer, som solitærbusk og - oftest - som formklippet hæk.

Som hæk udmærker buksbom sig ved at være hårdfør, vindfør og lægivende - samt ved at danne en neutral baggrund, som passer godt til de fleste andre planter. Hos Plantorama forhandler vi udelukkende hækplanter af buksbom af den bedste kvalitet.

Se udvalget af hækplanter her.

 

Beskrivelse af buksbom

Buksbom er en stor slægt af stedsegrønne buske. Det er dog kun to af arterne, der er hårdføre i Danmark: nemlig almindelig buksbom, Buxus sempervirens, og småbladet buksbom, Buxus microphylla. Almindelig buksbom er – som det danske populærnavn også antyder – den mest udbredte art i Danmark.

Denne buksbom bliver op til 4 m høj og lige så bred og har læderagtige, små blade med en karakteristisk, skarp duft. Buksbom blomstrer fra april til maj med små, uanselige blomster, der dog udmærker sig ved at have en mild duft, der tiltrækker bier.

 

Buksbom som hæk

Buksbom har utroligt mange brugsområder: den kan bruges som almindelig hækplante, som kantplante, som solitærbusk, som formklippet, levende skulptur samt i dekorationer. Som hæk kan buksbom bruges uklippet, men den gør sig bedst som klippet hæk, hvor den opnår en helt utrolig tæthed.

Buksbom er desuden meget vindfør og giver fin læ. Med sin ensartede grenstruktur og tætte bladvækst udgør buksbom en neutral, grøn baggrund, som kan kombineres med planter i mange forskellige farver. Plantetætheden afhænger af den valgte plantestørrelse.

 

Placering og pasning af buksbom

Buksbom kan trives fint både i sol og halvskygge og kan trives i alle jordtyper. Busken vil dog klare sig bedst i en porøs, let fugtig jord.

Buksbom kræver ikke den store opmærksomhed, hvad vanding og gødning angår, men busken vil sætte pris på et lag topdressing af god kompost i ny og næ. Læs flere gode råd til buksbom her.

 

Klipning af buksbom

Buksbom tåler kraftig beskæring. Det bedste tidspunkt at beskære og klippe hækken på er i april. Busken skyder hurtigt efter klipningen, så den efter ganske kort tid bliver tæt igen.

Hvis man klipper sin buksbomhæk sent på året, risikerer man, at de nye skud ikke når at modne og de vil derfor være følsomme overfor frostskader. Få flere tips til plantning og pasning af hækplanter.

Hækplanter

Buksbom en solid hæk til haven

Buksbom udgør en tæt, stærk og altid grøn hæk, der kan klippes i alverdens former.

Beskrivelse af buksbom

Buksbom er en fantastisk busk, der kan bruges både i dekorationer, som solitærbusk og - oftest - som formklippet hæk. Som hæk udmærker buksbom sig ved at være hårdfør, vindfør og lægivende - samt ved at danne en neutral baggrund, som passer godt til de fleste andre planter. Hos Plantorama forhandler vi udelukkende hækplanter af buksbom af den bedste kvalitet. Kig ind i din lokale Plantorama og se vores hækplanter eller se vores udvalg herunder.

Buksbom er en stor slægt af stedsegrønne buske. Det er dog kun to af arterne, der er hårdføre i Danmark: nemlig almindelig buksbom, Buxus sempervirens, og småbladet buksbom, Buxus microphylla. Almindelig buksbom er – som det danske populærnavn også antyder – den mest udbredte art i Danmark. Denne buksbom bliver op til 4 m høj og lige så bred og har læderagtige, små blade med en karakteristisk, skarp duft. Buksbom blomstrer fra april til maj med små, uanselige blomster, der dog udmærker sig ved at have en mild duft, der tiltrækker bier.

Buksbom som hæk

Buksbom har utroligt mange brugsområder: den kan bruges som almindelig hækplante, som kantplante, som solitærbusk, som formklippet, levende skulptur samt i dekorationer. Som hæk kan buksbom bruges uklippet, men den gør sig bedst som klippet hæk, hvor den opnår en helt utrolig tæthed. Buksbom er desuden meget vindfør og giver fin læ. Med sin ensartede grenstruktur og tætte bladvækst udgør buksbom en neutral, grøn baggrund, som kan kombineres med planter i mange forskellige farver. Plantetætheden afhænger af den valgte plantestørrelse.

Placering og pasning af buksbom

Buksbom kan trives fint både i sol og halvskygge og kan trives i alle jordtyper. Busken vil dog klare sig bedst i en porøs, let fugtig jord. Buksbom kræver ikke den store opmærksomhed, hvad vanding og gødning angår, men busken vil sætte pris på et lag topdressing af god kompost i ny og næ.

Klipning af buksbom

Buksbom tåler kraftig beskæring. Det bedste tidspunkt at beskære og klippe hækken på er i april. Busken skyder hurtigt efter klipningen, så den efter ganske kort tid bliver tæt igen. Hvis man klipper sin buksbomhæk sent på året, risikerer man, at de nye skud ikke når at modne og de vil derfor være følsomme overfor frostskader.

Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ (cart.BeforeDeliveryPrice ? cart.BeforeDeliveryPrice : cart.DeliveryPrice) | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}