×
FRI FRAGT  på alle varer! Gælder ved køb over 500 kr. t.o.m. søndag

Hækplanter

Hybenrose

Hybenrose danner smukke, velduftende blomster og udgør en tæt, fuglevenlig hæk. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas hækplanter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Hybenrose i haven

Hybenrose danner smukke, velduftende blomster og udgør en tæt, fuglevenlig hæk. Hybenrose er en tætgrenet busk, som er kendetegnet på sine smukke og utroligt velduftende blomster.

Blomsterne bliver senere til hyben, som både kan bruges i madlavning, men som også er en stor delikatesse for fuglene. Hybenrosen udgør en smuk og tæt hæk, som er meget hårdfør og nøjsom. Hos Plantorama forhandler vi udelukkende hækplanter af hybenrose af den bedste kvalitet.

Se udvalget af hækplanter her.

Se udvalget af roser her.

 

En vildt smuk rose

Hybenrose, Rosa rugosa, tilhører de vilde roser, som er kendetegnet ved at være nemme og robuste, men også ved at have en kortere blomstringstid end andre roser. Til gengæld udvikler de vilde roser hyben, som både er dekorative og gode til at tiltrække fugle. Vilde roser udvikler også de mest velduftende og smukke blomster.

Hybenrose kaldes undertiden også ”rynket rose”, hvilket hentyder til rosens let rynkede blade, der minder om kartoffelplantens topblade. På grund af denne lighed kaldes hybenrose undertiden også ”kartoffelroser”.

 

Beskrivelse af hybenrose

Hybenrosen er vildtvoksende i Japan og blev bragt til Europa i slutningen af 1700-tallet. I dag er den udbredt i det meste af Danmark, hvor den ofte indgår i kratbevoksninger. Hybenrosen er en løvfældende busk, der bliver omkring 2 m høj og 3 m bred og har en opret til overhængende vækst. Den årlige tilvækst er på omkring 25 x 40 cm.

Gennem hele juni og juli blomstrer busken rigt med store, hvide eller rosa blomster. De enkelte blomsterhoveder holder ikke særlig længe, men til gengæld remonterer busken hurtigt. Blomsterne har en stærk, sød duft, som tiltrækker mange bier, sommerfugle og andre nytteinsekter.

Senere – omkring oktober-november – udvikler busken store, dekorative hyben, som udover at være dekorative også er en magnet for fugle, som elsker de orangerøde frugter.

 

Den spiselige hæk

Fuglene elsker hybenrosens orangerøde frugter og frugterne har også været brugt af mennesker op gennem tiden. Hyben indeholder store mængde C-vitamin, A-vitamin og kalcium og kan bruges både til saft, the, suppe, gelé og marmelader.

 

Hybenrose som hæk

Hybenrose egner sig godt uklippet hæk. Den er tolerant overfor både forurenet byluft og vejsalt og er meget vindstærk. Buskens tætte og kompakte grenstruktur og tornede grene gør hybenrosen til en yndet redeplads for småfugle. Rovfuglene kan nemlig ikke begå sig mellem de tætte tornede grene.

Den tætte grenstruktur sikrer også, at hybenhækken skærmer effektivt mod vind. Som hæk egner hybenrosen sig bedst til en større have, hvor den kan få lov til at brede sig. Få gode råd til hækken året rundt.

 

Placering og pleje af hybenrose

Hybenrose er klart den nemmeste rose at have med at gøre. Den er hårdfør og nøjsom og tåler både fugt, tørke og også en del kulde. Den vil trives bedst på en solrig placering, men kan også klare sig fint i halvskygge.

Hybenrosen stiller ingen krav til jordbunden. Faktisk tyder det på, at hybenrosen trives bedst på en sandet, næringsfattig jord. Busken får den fugt og næring, den har brug for, fra naturens side og behøver derfor ikke vandes eller gødes. Få flere tips til plantning og pasning af hækplanter.

 

Beskæring og klipning af hybenrose

Beskæring af hybenrose er nødvendigt, da det stimulerer blomstring og tilvækst. Hybenrose tåler kraftig beskæring og hvis man føler, at busken er blevet for stor, kan den klippes helt ned til 20 cm over jorden. Herfra vil busken udvikle nye, friske skud.

Det bedste tidspunkt at beskære på er omkring april. Klipning er ikke nødvendigt og busken tager sig pænest ud, når den får lov til at udvikle sig naturligt.

 

Hækplanter fra Plantorama

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af hækplanter af hybenrose. Hækplanterne er produceret under streng kvalitetskontrol og er på den måde af den højeste kvalitet, man finder på markedet.

Vores hækplanter fås i mange forskellige størrelser: du kan vælge de lave hækplanter, hvis du ønsker at præge hækken fra starten af, eller de høje hækplanter, hvis du gerne vil have en hæk til at give læ og fred med det samme.

Hækplanter

Hybenrose bidrager til en velduftende have

Hybenrose er en tætgrenet busk, som er kendetegnet på sine smukke og utroligt velduftende blomster. Blomsterne bliver senere til hyben, som både kan bruges i madlavning, men som også er en stor delikatesse for fuglene. Hybenrosen udgør en smuk og tæt hæk, som er meget hårdfør og nøjsom.

En vildt smuk rose

Hybenrose, Rosa rugosa, tilhører de vilde roser, som er kendetegnet ved at være nemme og robuste, men også ved at have en kortere blomstringstid end andre roser. Til gengæld udvikler de vilde roser hyben, som både er dekorative og gode til at tiltrække fugle. Vilde roser udvikler også de mest velduftende og smukke blomster.

Hybenrose kaldes undertiden også ”rynket rose”, hvilket hentyder til rosens let rynkede blade, der minder om kartoffelplantens topblade. På grund af denne lighed kaldes hybenrose undertiden også ”kartoffelroser”.

Beskrivelse af hybenrose

Hybenrosen er vildtvoksende i Japan og blev bragt til Europa i slutningen af 1700-tallet. I dag er den udbredt i det meste af Danmark, hvor den ofte indgår i kratbevoksninger.

Hybenrosen er en løvfældende busk, der bliver omkring 2 m høj og 3 m bred og har en opret til overhængende vækst. Den årlige tilvækst er på omkring 25 x 40 cm. Gennem hele juni og juli blomstrer busken rigt med store, hvide eller rosa blomster. De enkelte blomsterhoveder holder ikke særlig længe, men til gengæld remonterer busken hurtigt. Blomsterne har en stærk, sød duft, som tiltrækker mange bier, sommerfugle og andre nytteinsekter. Senere – omkring oktober-november – udvikler busken store, dekorative hyben, som udover at være dekorative også er en magnet for fugle, som elsker de orangerøde frugter.

Den spiselige hæk

Fuglene elsker hybenrosens orangerøde frugter og frugterne har også været brugt af mennesker op gennem tiden. Hyben indeholder store mængde c-vitamin, a-vitamin og kalcium og kan bruges både til saft, the, suppe, gelé og marmelader.

Hybenrose som hæk

Hybenrose egner sig godt uklippet hæk. Den er tolerant overfor både forurenet byluft og vejsalt og er meget vindstærk. Buskens tætte og kompakte grenstruktur og tornede grene gør hybenrosen til en yndet redeplads for småfugle. Rovfuglene kan nemlig ikke begå sig mellem de tætte tornede grene. Den tætte grenstruktur sikrer også, at hybenhækken skærmer effektivt mod vind. Som hæk egner hybenrosen sig bedst til en større have, hvor den kan få lov til at brede sig.

Placering og pleje af hybenrose

Hybenrose er klart den nemmeste rose at have med at gøre. Den er hårdfør og nøjsom og tåler både fugt, tørke og også en del kulde. Den vil trives bedst på en solrig placering, men kan også klare sig fint i halvskygge. Hybenrosen stiller ingen krav til jordbunden. Faktisk tyder det på, at hybenrosen trives bedst på en sandet, næringsfattig jord. Busken får den fugt og næring, den har brug for, fra naturens side og behøver derfor ikke vandes eller gødes.

Beskæring og klipning af hybenrose

Beskæring af hybenrose er nødvendigt, da det stimulerer blomstring og tilvækst. Hybenrose tåler kraftig beskæring og hvis man føler, at busken er blevet for stor, kan den klippes helt ned til 20 cm over jorden. Herfra vil busken udvikle nye, friske skud. Det bedste tidspunkt at beskære på er omkring april. Klipning er ikke nødvendigt og busken tager sig pænest ud, når den får lov til at udvikle sig naturligt.

Hækplanter fra Plantorama

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af hækplanter af hybenrose. Hækplanterne er produceret under streng kvalitetskontrol og er på den måde af den højeste kvalitet, man finder på markedet. Vores hækplanter fås i mange forskellige størrelser: du kan vælge de lave hækplanter, hvis du ønsker at præge hækken fra starten af, eller de høje hækplanter, hvis du gerne vil have en hæk til at give læ og fred med det samme.

Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

Spar
{{ product.discount.discount }}
Skarp pris
Ude af sæson Forudbestil
Kampagne Rabat Tilbud Kun i butik

{{ product.name }}

{{ product.discount.quantity }} {{product.unitType}} {{ product.price }} {{ product.price }} Du sparer {{ product.discount.discount }} Før {{ product.discount.originalPrice }} {{ product.discount.originalPrice }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
{{ product.price }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
+ Flere Varianter
Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ (cart.BeforeDeliveryPrice ? cart.BeforeDeliveryPrice : cart.DeliveryPrice) | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}