{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Hækplanter

Perikon

 
 Køb perikon hækplanter på Plantorama.dk

Perikon udgør en smukt blomstrende, lav hæk, der er god til inddeling af haven. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas hækplanter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Perikon i haven

Perikon udgør en smukt blomstrende, lav hæk, der er god til inddeling af haven. Perikon er en lav, tætgrenet busk, som er kendetegnet ved en smuk blomstring, tæt grenstruktur og høj tolerance overfor forurening og vejsalt. 

Busken danner en lav hæk, som er meget velegnet til inddeling af haven i små rum eller foran højere hække. Hos Plantorama forhandler vi udelukkende hækplanter af perikon af den bedste kvalitet.

Se udvalget af hækplanter her.

 

Perikon-slægten

Perikon, Hypericum, er en stor familie med omkring 300 arter, der omfatter både urter, buske og træer. I forbindelse med hækplanter er det kun buskene, der er interessante. Buskene kan være både løvfældende og stedsegrønne, men har alle det til fælles, at de har en lav og overhængende vækst.

En perikonbusk bliver kun omkring 1 m høj og lige så bred. Bladene er elliptiske og blomsterne består af fem randblade i en smuk, gul farve. Blomsterne bliver omkring 8 cm i diameter og har mange, lange støvdragere. Blomstringen foregår fra juli til september. Perikon kan bruges solitært, men er også velegnet som lav hækplante.

 

Perikon som hæk

Med sin tætte og kompakte vækst er perikon meget velegnet som hækplante. På grund af buskens lave højde egner perikon sig ikke som en lægivende hæk, men den lave hæk kan bruges foran højere hække eller til inddeling af haven i små rum.

Perikon er vindstærk, meget tolerant og nøjsom og er derfor en nem hækplante at have med at gøre. For at opnå en tæt hæk skal man bruge omkring 2 planter pr meter. Få gode råd til hækken året rundt.

 

Helbredende hækplante

Udover at være dekorativ har perikon efter sigende også helbredende egenskaber. Ekstrakt fra perikon er gennem tiden blevet brugt til at kurere alverdens lidelser og i dag bruges ekstrakten i ”grønne lykkepiller”, det vil sige naturlægemidler mod nedtrykthed.

 

Placering og pleje af perikon

Perikon trives både i sol og halvskygge og vil klare sig fint i en almindeligt næringsrig havejord. Busken vil som regel få den fugt og næring, den har brug for, fra naturens side. Busken tåler beskæring, men gør sig bedst som uklippet hæk.

Perikon har tendens til frostfølsomhed og derfor er det en god idé i hvert fald at dække unge planter med granris om vinteren. Få flere tips til plantning og pasning af hækplanter.

 

Hækplanter fra Plantorama

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af hækplanter af perikon. Hækplanterne er produceret under streng kvalitetskontrol og er på den måde af den højeste kvalitet, man finder på markedet.

Vores hækplanter fås i mange forskellige størrelser: du kan vælge de lave hækplanter, hvis du ønsker at præge hækken fra starten af, eller de høje hækplanter, hvis du gerne vil have en hæk til at give læ og fred med det samme.

Perikon hæk