×
Som et led i bekæmpelsen af COVID-19 holder vi vores legeområder lukkede, så længe det er nødvendigt.

Hækplanter

Prima Færdig Hæk

Prima Færdig Hæk er fuldvoksne hækplanter med rodklump som er til dig der ønsker en færdig hæk nu. Herkules Hæk er fuldvoksne hækplanter med rodklump som er til dig, der ikke har brug for en meget tæt og fyldig hæk lige nu men gerne vil vente lidt længere på det færdige resultat.

Prima Færdig Hæk

Når du vil have fuldvoksne kvalitetshækplanter og en øjeblikkelig hæk.
SE VIDEO
Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Luk Filtering
Tilbage {{ filterGroup[0].Name }}
Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Sortering
dummy Forudbestilling Ude af sæson
Tilbud Mængderabat Kampagne Direkte fra leverandør Klik & Hent Klik & Få leveret

{{ product.ShopDescription }}

{{ product.OfferMinimumQuantity }} {{ product.UnitType }}. {{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }}

{{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }}

Du sparer {{ (formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat)) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }} Du sparer {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }} Før {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
{{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
+ Flere Varianter

Populære produkter i denne kategori

Gode råd til havens hække

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Hækplanter

Færdighæk og voksne hækplanter

Færdighæk og voksne hækplanter i prima kvalitet

Planterne fra Prima Færdig Hæk er typisk 4 - 6 år ældre end almindelige hækplanter, når de forlader leverandørens arealer som færdighæk. Hækplanterne har gentagne rodskæringer, som giver mange rødder og en hurtigere etablering.

Det vil altså sige, at hækplanter fra Prima Færdig Hæk er fuldvoksne kvalitetsplanter. De leveres i flere forskellige højder; 125 cm, 150 cm, 180 cm og 220 cm. Færdighæk er udviklet og specialiseret på Fyn hen over de sidste tyve år.

Hækplanter fra Prima Færdig Hæk er altså hækplanter i en kvalitet, du ikke finder andre steder. Med en færdighæk er du garanteret en smuk og voluminøs hæk i fantastisk kvalitet med det samme.

Hækplanter fra Prima Færdig Hæk er i den mest voluminøse, tætte og fyldige kvalitet indenfor færdighæk. Prima Færdig Hæk har blandt andet udarbejdet en kvalitetskontrol og formuleret standarder for deres bøgehæk og ligusterhæk, så du altid får leveret hækplanter af dens absolut bedste kvalitet.

Hækplanter fra Prima Færdig Hæk er et miljøvenligt alternativ til plankeværk, raftehegn og lignende. Du får samtidig en øjeblikkelig afskærmning til omkringliggende huse. Hækken udgør et effektivt læ og afskærmer fra vinden. Desuden er den støjdæmpende overfor blandt andet trafikstøj.

Alle hækplanterne er toptrimmede, så du kun skal vedligeholde klipningen fremover. Grønne hækplanter giver mere fugle- og dyreliv i haven. Du finder et bredt udvalg af Prima Færdig Hæk, så der er med garanti en hæk til din have.

Kvalitetskontrol af færdighæk med jordklump

Når du køber færdighæk fra Prima Færdig Hæk, får du kun de bedste hækplanter, som nøje er blevet udvalgt. Færdighæk er din garanti for, at du får hækplanter, som har gennemgået en skrap kvalitetskontrol, inden de sættes til salg.

I produktionsforløbet af færdighæk passes hækplanterne af dygtige gartnere, som sørger for, at hækplanterne hele tiden har de mest optimale vækstbetingelser. Det betyder, at når du får din færdighæk leveret, så er selve udplantningen nemmere for dig, da du hurtigt kan se, hvilket vej hækplanterne skal plantes i plantehullet.

Dette er uhyre vigtigt, hvis hækplanterne skal trives.Undervejs i produktionen af hækplanter beskæres rødderne på Prima Færdig Hæk, så de får en tæt forgrenet rodmasse lige under planten. Rodmassen er beskyttet af en jordklump med et lærred rundt om, som følger med hækplanterne ved levering.

Det gør også udplantningen af færdighækken nem og hurtig for dig. Når du får hækplanterne leveret, er det eneste, du skal gøre, at placere færdighækken i plantehullet, som du har forberedt. Lærredet omkring rødderne skal du lade sidde.

Plantning af Prima Færdig Hæk

Hækplanter fra Prima Færdig Hæk er klippet mest på to af planternes fire sider. De to sider, som er klippet mest, skal danne hækfladen ud mod haven og/eller vejen. Alle hækplanter har to uklippede sider og to klippede sider.

Færdighækken skal efter levering planten indenfor 48 timer, så de ikke når at tørre ud. Du kan med fordel grave en planterende, der er fyrre cm bred og 30 cm dyb. Husk at løsne jorden i bunden af planterenden, så rødderne etablerer sig hurtigere.

Når du har placeret dine hækplanter i planterenden, skal du tildække jordklumperne med jord. Det er vigtigt, at de to uklippede sider vender mod hinanden, så de uklippede grene danner en sammenhængende hækflade.

Ved buskede hæktyper, fx liguster, kan du plante cirka 2,5 plante per meter. Ved enstammede hæktyper, fx bøg, kan du plante cirka 3 planter per meter. Husk at vande rigeligt efter udplantning og det første år efter – undtagen hvis du planter dine hækplanter i vintermånederne.

Når du har placeret hækken i planterenden, skal du fylde den op med en tredjedel jord og vande godt. Det får jorden til at falde sammen omkring rodklumpen. Fyld derefter resten af planterenden op med jord og træd den til omkring planterne.

Der er en god idé at studse hækplanterne lidt, når du er færdig med plantningen. Så får du den flotteste hæk med det samme. Få flere råd til plantning og pasning af hæk.

Pasning af nyplantet Prima Færdig Hæk

Arbejdet mod en flot, grøn hæk stopper ikke, når du har plantet hækplanterne – du skal stadig sørge for den korrekte pasning og pleje til en nyplantet Prima Færdig Hæk. Den efterfølgende pleje efter udplantningen er nemlig lige så vigtig som selve plantningen, hvorfor vi anbefaler, at du båder gøder og beskærer hækken korrekt.

Det vigtigste element i pasningen af nyplantede hækplanter er vandingen. Det er meget vigtigt, at nyplantet hæk vandes ofte i løbet af det første år efter udplantningen. Har du plantet hæk før sommersæsonen, er det især vigtigt, at du giver hækken grundige vandinger hver sjette til ottende dag.

Husk at du skal gennemvande hækplanterne. Det betyder, at du skal vande med op til ti til tolv liter vand per hækplante. For at gøre arbejdet med vandingen nemmere kan du lægge en siveslange langs den nyplantede hæk. Efter det første års tid får hækken nok vand fra nedbøren.

 

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden