×
FRI FRAGT  på alle varer! Gælder ved køb over 500 kr. t.o.m. søndag

Hækplanter

Spirea

 
Køb spiræa hækplanter på Plantorama.dk

 

Spirea i haven

Spirea er med sin overdådige blomstring en smuk og samtidig meget stærk hæk. Spirea er en gruppe af flere forskellige sorter, der adskiller sig fra hinanden med hensyn til blandt andet størrelse og hårdførhed.

Alle spireasorter har dog det fælleskende, at de er stærke, men også meget smukke og overdådigt blomstrende buske, der egner sig utroligt godt som uklippede hække. Hos Plantorama forhandler vi udelukkende hækplanter af spirea af den bedste kvalitet.

Køb vores udvalg af hækplanter her.

 

Den smukkeste, blomstrende spireahæk

Spirea (skrives også spiræa), Spiraea, er en løvfældende busk, Der findes en lang række arter og sorter af spirea, men fælles for dem alle er, at de har små, grønne blade og fantastiske blomsterskærme i rød, rosa eller hvid fra april til maj.

Spirea kan bruges som solitær busk, men gør sig også fantastisk godt i rækker som de smukkeste, blomstrende hække. Få gode råd til hækken året rundt.

 

Placering og pasning af spirea

Spirea er nøjsom og kan trives stort set over det hele. Busken trives ganske vist bedst i sol, men kan også fint klare sig i halvskygge. Spirea trives dog ikke godt ikke godt i fuld skygge.

Med hensyn til jordbunden kan spirea fint klare sig i en almindelig havejord. Få flere tips til plantning og pasning af hækplanter.

 

Spirea som hæk

Spirea kan bruges som klippet hæk, men gør sig bedst som uklippet hæk. Spirea blomstrer helt overdådigt og blomstringen bliver kun smukkere af at holde hækken uklippet.

Der er forskel på hvor store de forskellige spireasorter bliver, men for de fleste sorter gælder det, at man skal bruge 2 - 3 planter pr meter for at gå en hæk, der er godt tæt både i toppen og bunden. Som hæk er spirea desuden både vindstærk, hårdfør og nøjsom.

 

Særligt om buketspirea

Buketspirea, Spiraea vanhouttei, er den mest brugte spireasort til hækbeplantning. Buketspirea blomstrer nemlig rigest og kraftigst af alle spiræasorter. Samtidig er grenene også mere robuste på denne sort end på andre sorter og derfor er den mere vindstærk.

For at fremme en kraftig blomstring året efter skal buketspirea klippes umiddelbart efter blomstring. Buketspirea bliver omkring 2 m høj og kan nemt blive lige så bred, hvis den holdes uklippet.

 

Særligt om snedrivebusk

Snedrivebusk, Spiraea cineria (synonym: arguta), har fået sit navn på grund af de lange, overhængende grene, som er fyldt med hvide blomster i foråret og leder tankerne hen på store snedriver. Busken bliver 1,5 m høj og lige så bred. Snedrivebusken kan bruges solitært og er meget smuk på den måde, men bruges lige så ofte som hækplante.

 

Særligt om "Snowmound"-spirea

"Snowmound"-spirea, Spiraea nipponica ”Snowmound”, er en nyere spireasort, som er kendetegnet ved at være meget hårdfør og mere skyggetålende end de øvrige spireasorter. "Snowmound"-spireaen har en meget opret vækst og bliver omkring 1,5 m høj og knap 1 m bred.

 

Særligt om rødskærm

Rødskærm, Spiraea bumalda, har fået sit danske populærnavn på grund af buskens rosa-røde blomster. Blomsterne bliver op til 15 cm i diameter og giver busken et overdådigt, blomstrende udtryk. 

Denne spirea-art bliver omkring 80 cm høj og omtrent lige så bred. Spiraea japonica "Little Princess" er en underart af rødskærm, som også får smukke, rosa blomster, men som til gengæld bliver en anelse lavere, nemlig omkring 50 cm.

 

Hækplanter fra Plantorama

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af hækplanter af spirea. Hækplanterne er produceret under streng kvalitetskontrol og er på den måde af den højeste kvalitet, man finder på markedet.

Vores hækplanter fås i mange forskellige størrelser: du kan vælge de lave hækplanter, hvis du ønsker at præge hækken fra starten af, eller de høje hækplanter, hvis du gerne vil have en hæk til at give læ og fred med det samme.

Spiræahæk

Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

Spar
{{ product.discount.discount }}
Skarp pris
Ude af sæson Forudbestil
Kampagne Rabat Tilbud Kun i butik

{{ product.name }}

{{ product.discount.quantity }} {{product.unitType}} {{ product.price }} {{ product.price }} Du sparer {{ product.discount.discount }} Før {{ product.discount.originalPrice }} {{ product.discount.originalPrice }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
{{ product.price }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
+ Flere Varianter
Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ (cart.BeforeDeliveryPrice ? cart.BeforeDeliveryPrice : cart.DeliveryPrice) | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}