Juletræer

Nordmannsgran juletræer

Sådan vælger du det rigtig juletræ i Plantorama.

Se video her

Populære produkter i denne kategori

Nordmandsgran juletræer

Nordmannsgran er et tæt og fyldigt juletræ, som holder i flere uger.

Nordmannsgran juletræer

Nordmannsgran er et tæt og fyldigt juletræ, som holder i flere uger. Julen er årets største højtid, og juletræet er det vigtigste symbol på julen. Derfor er det altafgørende at få et smukt og holdbart træ, som står smukt hele julen igennem. Hos Plantorama forhandler vi nordmannsgran - det mest populære og mest holdbare - juletræ af den højeste kvalitet på markedet.

Køb nordmannsgran juletræer her.

Sådan holder juletræet længst - Plantorama

Juletræet som symbol på julen

Traditionen med juletræer stammer fra Tyskland og det blev faktisk først almindeligt at have juletræ i begyndelsen af 1900-tallet i Danmark. I dag er juletræet omdrejningspunktet for julefejringen i de danske hjem. Først pynter vi det, for derefter at gå rundt og beundre det.

Senere lægger vi pakker under det og kigger forventningsfuldt hen mod det, mens vi spiser julemiddagen. Endelig er juletræet bogstaveligt talt omdrejningspunktet, når vi tager hinanden i hånden og går rundt omkring det og synger julens salmer.

Juletræet er det ultimative symbol på julen og købet af det er en vigtig beslutning. Derfor forhandler vi hos Plantorama kun de smukkeste træer, som har fået den bedste behandling lige fra de blev plantet til de leveres på din adresse. 

Køb også vores udvalg af julevarer.

Nordmannsgran: det foretrukne og mest holdbare juletræ

Nordmannsgran, Abies nordmanniana, (også kaldet "nordmania") er et stedsegrønt nåletræ med vandrette til hængende grene og blanke, mørkegrønne nåle. Træet vokser naturligt i Kaukasus og er opkaldt efter den finske botaniker Nordmann, som fandt træet i netop Kaukasus i 1830’erne.

Et nordmannsgran kan blive helt op til 30-35 meter højt i naturen, men i Danmark kender vi det bedst i højden 150 - 225 cm som juletræ hjemme i stuen.

Nordmannsgran er det mest brugte juletræ i Danmark, dels på grund af træets regelmæssige, tætte vækst og flotte, mørkegrønne nåle, men også fordi træet ikke fælder nålene, som andre grantræer gør. Af alle graner holder nordmannsgran sig længst efter fældning og du kan således sagtens have et pyntet nordmannsgran til at stå mange uger i stuen, uden det falmer og fælder.

En tredje fordel ved nordmannsgran er, at nålene ikke stikker. Det virker måske banalt, men du vil sætte pris på det, når træet skal tages ind, når det skal pyntes, når I skal danse rundt om træet og når julepynten skal tages af igen.

På grund af nordmannsgrans mange gode egenskaber og fordi det er det træ, som hele 95 procent af vi danskere foretrækker som juletræ, har vi hos Plantorama valgt at fokusere på denne sort. Vi har dog også et udvalg af rødgran og specielle juletræer. Få inspiration til at dække et flot julebord.

Juletræ produceret i Danmark

Det danske klima er meget gunstigt for produktion af juletræer og juletræsdyrkning udgør derfor en væsentlig del af det samlede danske skovbrugsareal. Den store produktion betyder, at vi er selvforsynende med juletræer, men vi eksporterer også juletræer til flere europæiske lande, blandt andet Tyskland, Frankrig og Holland, hvor vi danskere er anerkendte for vores ekspertise inden for juletræsdyrkning. Der findes mange juletræsdyrkere i Danmark, men hos Plantorama arbejder vi hele på at finde frem til de allerdygtigste på området.

På Tyltagergård bliver der puslet om juletræerne: blandt andet står træerne med en nøje afmålt afstand, sådan at de alle får den luft, sol og næring, de har brug, træerne får gødning hvert år, hvilket sikrer en smuk og sund vækst, træerne bliver nænsomt formklippet for at opnå en harmonisk form og ukrudtet holdes nede, så træerne ikke skal konkurrere med andre planter om næringen.

Prima kvalitet og standard kvalitet

Hos Plantorama forhandler vi juletræer af to kvaliteter: prima og standard. De to kvaliteter er officielle kvalitetskategorier defineret af brancheforeningen Danske Juletræer.

Kort sagt er ”prima kvalitet” det højeste prædikat et juletræ kan få, mens ”standard kvalitet” er betegnelsen for et flot træ med ubetydelige småfejl, som gør det umuligt at give betegnelsen ”prima”, men som samtidig ikke ødelægger helhedsbilledet af træet.

Et juletræ af prima kvalitet har følgende egenskaber

Farve: træet er frisk, sundt og har en ensartet farve, som er typisk for sorten. Form: træets bredde er mindre end træets højde, men større end halvdelen af træets højde.

Tæthed: træets grenkranse er jævnt fordelt over stammen og træet har en ensartet tæthed. Træet er tilpasset skandinaviske standarder, hvor der skal være plads til pynt mellem grenkransene.

Træer med en højde på 100-150 cm har minimum fire grenkranse. Træer med en højde på 150-200 cm har minimum fem grenkranse. Træer med en højde på 200-300 cm har minimum seks grenkranse.

Stammen: træet har en lige stamme, som sidder midt i træet. Topskud: træet har et lige topskud af en passende længde i forhold til træets højde. Symmetri: træet er symmetrisk med grenene fordelt rundt om hele stammen.

Andre bemærkninger: træet har ingen døde eller knækkede grene, grenene er fri for lav, mos, alger og barkskader og nålene er sunde og fuldt udviklede og sidder med jævn afstand. Et juletræ af prima kvalitet er således af den højeste kvalitet, man kan opnå.

Et standard juletræ har generelt samme gode egenskaber som et prima juletræ, men hvor et prima juletræ ingen fejl fremviser, må et standard juletræ godt fremstå med enkelte småfejl, som eksempelvis et let bøjet topskud, en anderledes farvevariation eller en bredde, der er lidt mindre end halvdelen af træets højde.

Vælger du et prima juletræ, får du ganske enkelt det bedste af det bedste, mens du ved at vælge et standard juletræ får et flot træ med mindre fejl. Hvilken kvalitet du bør vælge må være et spørgsmål om forfængelighed og økonomisk prioritering. Lad nissen flytte ind.

Højde på juletræ

Højden, der er angivet på produktet, er målt fra bunden af bunden af træstubben til det punkt på topskuddet, hvor den øverste grenkrans’ grene kan nå til, når de bøjes op langs topskuddet. Ud af træets samlede højde udgør stubben 5 - 10 procent for træer op til 200 cm og 5 - 15 procent for træer over 200 cm.

Håndtering af juletræ

Opbevar juletræet koldt, fugtigt og i læ, indtil det skal ind i stuen. Ved denne opbevaring fordamper der mindst muligt vand fra træet og det vil dermed kunne holde sig frisk længere.

Har du en kælder, en udestue eller et andet rum, hvor temperaturen ligger et sted mellem stuetemperatur og udetemperaturen, vil det være en god idé at give træet et kort ophold der, inden det tages ind i stuen. På den måde kan træet vænne sig til de – for træet – høje temperaturer i stuen.

 

Et par timer inden træet skal ind, tager du nettet af træet. Det kan nemlig godt tage et par timer før grenene har rettet sig helt ud og derfor er det en god ide at give træet fred til at ”strække armene”. Det må ikke rykke i grenene for at tvinge dem på plads. Du vil højst sandsynligt bare gøre skade på grenene.

Brug en juletræsfod med vandbeholder og påfyld nyt vand hver dag. Et juletræ drikker meget og det holder sig mere frisk, hvis det aldrig løber tør for vand. Placér juletræet et stykke væk fra brændeovne og andre varmekilder. Jo køligere en placering træet får, jo længere tid vil det holde sig pænt.

Se her hvordan juletræet kommer til at stå helt lige.

Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

Spar
{{ product.discount.discount }}
Skarp pris
Ude af sæson Forudbestil
Kampagne Rabat Tilbud Kun i butik

{{ product.name }}

{{ product.discount.quantity }} {{product.unitType}} {{ product.price }} {{ product.price }} Du sparer {{ product.discount.discount }} Før {{ product.discount.originalPrice }} {{ product.discount.originalPrice }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
{{ product.price }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
+ Flere Varianter
Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ (cart.BeforeDeliveryPrice ? cart.BeforeDeliveryPrice : cart.DeliveryPrice) | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}