×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Middelhavsplanter

Ferskentræer og nektarintræer

Fersken- og nektarintræer leverer begge gul-røde frugter, der smager sødt.

 

Ferskentræer og nektarintræer i haven

Fersken, Prunus persica, er et løvfældende træ, som oprindeligt stammer fra Kina, hvor det har været dyrket i mange tusinde år. I dag er træet udbredt i mange af verdens tempererede og tropiske egne. Ferskentræet er altså ikke naturligt hjemmehørende på vores breddegrader og kan kun dyrkes herhjemme i udestue eller drivhus.

Nektarin, Prunus persica var. nucipersica, er en variant af fersken. Forskellen på de to træer ses på frugternes udseende. Nektariner har glat skind, mens ferskner har et tyndt, blødt dunlag. Ellers ligner de hinanden.

Frugterne er 5 - 8 cm store og runde til ovale i formen. Skallen er gul-rød, og frugtkødet er gul-orange og har en dejlig, sød smag. Fersken- og nektarintræer ligner også hinanden på andre punkter.
Begge træer bliver typisk et par meter høje i det danske klima og har begge en smuk blomstring, som næsten er på højde med prydkirsebærs blomstring.

Se udvalget af middelhavsplanter her. 

 

Brug af ferskner og nektariner

Ferskner og nektariner har et højt indhold af frugtsukker, og de søde, saftige frugter spises derfor først og fremmest rå eller i frugtsalat. Kernerne kan bruges til marcipan i stedet for mandler. Frugterne kan desuden bruges til marmelader og grød samt til tørring.

 

Ferskentræer af højeste kvalitet

Fælles for alle træer er, at de er af den bedste kvalitet, der findes på markedet. Vores fersken- og nektarintræer dyrkes og udvælges nemlig efter de strengeste kvalitetsprincipper. Vi kalder det GroBedre, og det er din garanti for altid at få et træ af høj kvalitet.

Få tips til plantning og pasning af frugttræer.

 

GroGaranti på ferskentræer

Skulle dit ferskentræ eller nektarintræ indkøbt hos Plantorama ikke vækste det første år efter plantning, er frugttræer omfattet af vores GroGaranti på flerårige haveplanter.

Det betyder, at du kan få dit fersken-eller nektarintræ ombyttet til et nyt eller forlange pengene retur. Vores GroGaranti er således din sikkerhed for vækst. Garantien gælder ikke ved frost- eller udtørringsskader.

 

Ferskensorter og nektarinsorter

Der findes hundredvis af ferskensorter, men kun et fåtal af de mange sorter kan dyrkes under vores kølige himmelstrøg. Hos Plantorama forhandler vi kun de mest gennemprøvede og hårdføre sorter.

På den måde kan vi garantere, at du vil få succes med dit ferskentræ eller nektarintræ. Nedenfor kan læse om to af de mest udbredte fersken- og nektarinsorter.

 

Ferskensorten ’Avalon Pride’

’Avalon Pride’ danner store, saftige ferskner med en meget sød smag. Udbyttet er højt, og frugterne er høstmodne fra september måned. ’Avalon Pride’ udmærker sig ved at være en meget stærk og sund sort, som sjældent bliver angrebet af sygdomme.

 

Nektarinsorten ’Nectared’

’Nectared’ danner saftige nektariner med en mild smag. Frugterne er store, og udbyttet er meget stabilt. Frugterne er høstmodne fra august eller september. Sorten har en moderat vækst og er kendetegnet ved at være meget sund.

 

Bestøvning af ferskentræer og nektarintræer

Mange frugttræer har brug for fremmedbestøvning for at danne frugter. Dette er imidlertid ikke tilfældet ved fersken- og nektarintræer. De er nemlig selvbestøvende. Du behøver derfor ikke plante flere forskellige sorter sammen.

Alligevel anbefaler vi, at du køber mindst to forskellige sorter. På den måde kan du nemlig nyde sorternes forskellige smagsegenskaber. Skønt fersken- og nektarintræer er selvbestøvende, vil de fleste desuden opleve en bedre frugtsætning, når forskellige sorter har mulighed for at bestøve hinanden.

Gode råd til middelhavsplanter og frugttræer

Populære produkter i denne kategori

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden