{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Middelhavsplanter

Hørpalmer og andre palmer

Palmer giver haven et sydlandsk præg, hvor de kan plantes i krukker og bede.

 

Hørpalmer i haven

Palmer giver haven et sydlandsk præg og kan plantes i både krukker og bede. Hørpalmer, Trachycarpus fortune, trives udmærket under danske himmelstrøg og overvintrer fint ved selv meget hårde frostgrader ned til cirka -15 til -18 grader.

Det kræver, at de er plantet ned i jorden, og de bindes op, som man gør mange steder ved middelhavet for at beskytte mod hård blæst, hagl og sneskader. Planter du hørpalmerne i krukker, skal krukkerne beskyttes mod frosten, da alle planterødder er meget sarte overfor frost, og krukker fryser meget hurtigt og dermed skades rødderne uopretteligt.

Se udvalget af palmer her. 

 

Plantning af hørpalmer

Forårsplantning er at foretrække, når det kommer til palmer, da de så får en hel vækstsæson at etablere sig i før en eventuel kold vinter. Hørpalmer trives bedst i en veldrænet og næringsrig jord. I Plantorama finder du ’Middelhavsjord’, som er velegnet til formålet.

Du kan med fordel tilsætte 15 - 20% lecakugler. Du bør aldrig plante hørpalmer på fugtige steder i haven. Hørpalmer trives bedst i fuld sol og på en beskyttet vokseplads, da især vind kan knække bladene af.

 

Pasning af hørpalmer

I krukker skal palmer vandes regelmæssigt. De tåler dog nogen udtørring. Når du gøder dine palmer, er det bedst at tilsætte Osmocote/Ferticote tabletter en gang hvert forår. Brug en dosis der passer til 5 – 6 måneder.

Krukkepalmer sættes ind om vinteren i et drivhus, havestue eller lignende, hvor det står beskyttet. Undgå helst mørke, tørre og varme rum. Hørpalmer i bede bindes op om vinteren, så de er beskyttet mod vind- og snetryk. Beskæring sker om foråret, hvor de ældste og grimme blade skæres væk. Ellers kan der beskæres efter behov hele året.

Hørpalmer

Gode råd til middelhavsplanter og frugttræer