Roser

Buketroser

Buketroser er rigtblomstrende, farvestrålende roser med en lang blomstringstid.

 

Buketroser til haven

Buketroser er rigtblomstrende, farvestrålende roser med en lang blomstringstid. Roserne er rigtblomstrende og farvestrålende med en busket vækst. De enkelte blomster er ikke særligt store, men til gengæld er der rigtigt mange af dem.

Desuden har buketroser en lang blomstringstid. Til sammen gør de gode egenskaber buketrosen til den mest populære rosengruppe. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af buketroser, blandt andet de meget populære sorter: 'Bonica' og 'Lavender Flower Circus®'.

Se vores udvalg af roser her.

 

Buketroser har farvestrålende og frodige blomster

Buketroser er meget populære haveroser, som pryder med deres farvestrålende, frodige og lange blomstring. Faktisk er det sådan, at buketroser har en længere og rigere blomstring, end nogen anden blomstrende plante kan fremvise.

Derudover er buketroser både nøjsomme og hårdføre og hører derfor til den rosengruppe, som er nemmest at passe. Find ud af hvilke andre roser, der er hårdføre og nøjsomme.

 

Beskrivelse af buketroser

En buketrose er defineret som en rose, hvis blomster sidder samlet i store klaser. De enkelte blomster er ikke så store, som eksempelvis storblomstrede roser, men der er til gengæld mange af dem på hver gren. Buketroser kan være mere eller mindre fyldte og fås i flere farver.

Buketroser har en busket, let overhængende vækst og bliver typisk op til 1 m høje. Buketroserne er remonterende og buskene genblomstrer således fra juni og helt frem til oktober.
Buketroser er fuldt vinterhårdføre og kan bruges både i krukker og i havens bede. Få gode råd til plantning og pasning af roser.

 

God rose til buketter

Udover at pryde i havens bede er buketroser med deres rige blomstring også meget velegnede til afskæring. Fordi buketroser har grene med store blomsterklaser på hver, skal der ikke mange grene til for at skabe store, flotte rosenbuketter.

Buketroser holder desuden længe efter afskæring; særligt hvis de afskæres, lige inden blomsterne folder sig ud og gerne om morgenen, hvor planten står mest saftspændt. Buketroser er desuden velegnede til tørring – eksempelvis når de friske buketter er ved at se kedelige ud.

 

Buketrosens historie

I begyndelsen af 1800-tallet fandt den svenske botaniker Thunberg en vildrose i Japan med utroligt mange blomster. Rosen blev indført til Europa i midten af 1800-tallet, hvor den på grund af rosens rige blomstring fik navnet Rosa multiflora, den mangeblomstrede rose.

I Europa var man betaget af rosens rige blomstring, men rosen havde også en række mangler, som man søgte at udbedre ved at forædle den. I slutningen af 1800-tallet blev den mangeblomstrede rose krydset med bengalrosen, hvorved Rosa polyantha opstod: en farvestrålende, mangeblomstret rose med en lang blomstringstid.

I starten af 1900-tallet blev polyantha-rosen krydset med storblomstrede te-hybrider af den danske rosenforædler Dines Poulsen. Herved opstod de såkaldte ”floribunda-roser”, også kaldet ”poulsen roser”.

Floribunda-rosen udmærker sig ved en lang blomstring med store, tætte buketter af blomster, som, takket være krydningen med de storblomstrede te-hybrider, er større end polyantha-rosens blomster.

 

Udvalgte buketrose-sorter

'Astrid Lindgren' er en smuk buketrose, som blomstrer hele sommeren og ud på efteråret med de fineste, fyldte lysrosa blomster med en laksefarvet skær. En anden utrolig smuk buketrose-sort er 'Leonardo da Vinci', som udvikler de flotteste, helt tætfyldte blomster i en dramatisk mørkrosa farve.

Gavekort til Plantorama

Glæd en du holder af med et gavekort til Plantorama.

En gave der gror

Plantoramas gavekort gælder til alle landets centre. De kan bruges i alle vores fysiske butikker, hvor du finder et stort udvalg indenfor have, bolig og dyr.

Levering af gavekort

Vores gavekort leveres med posten direkte til din valgte adresse. De kan ikke ombyttes til kontanter og erstattes ikke ved tab.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}