{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Roser

Engelske roser

Engelske roser er store, tætfyldte roser med en vidunderlig, kraftig duft.

 

Engelske roser til haven

Engelske roser er store, tætfyldte roser med en vidunderlig, kraftig duft. Roserne er en krydsning mellem historiske og moderne roser og kombinerer de bedste egenskaber fra de to. Engelske roser er nemlig både hårdføre og blomstrer længe med store, tætfyldte, velduftende blomster.

Hos Plantorama har vi et stort online udvalg af engelske roser, blandt andet de meget populære sorter: 'Brother Cadfael' og 'Golden Celebration'.

Køb vores udvalg af roser her.

 

Engelske roser har et klassisk og romantisk udtryk

Med deres store, tætfyldte blomster har engelske roser et klassisk, romantisk udtryk, der har givet anledning til populærnavnet ”romantiske roser”.

Udover at kunne fremvise en utrolig smuk blomstring udmærker sorten sig også ved at være hårdføre og velduftende samt ved at have en lang blomstringstid. Den blomsten specifikke egenskaber gør den til en populær rosengruppe i Danmark. 

Læs mere om moderne roser.

 

Beskrivelse af engelske roser

Engelske roser står med store, tætfyldte blomster helt fra juni måned og frem til frosten sætter ind. Blomsterne fås i et væld af forskellige farver, som eksempelvis hvide, rosa, gule og orange nuancer.

Engelske roser varierer en del i højden og nogle sorter kan godt bruges som klatreroser, hvis de bindes op. Blomsten er nøjsomme og kan finde anvendelse i de fleste haver. Udover at pryde i havens bede er sorten også velegnet til afskæring til buketter.

De har en lang holdbarhed efter afskæring og dufter vidunderligt i hjemmet. 

Få gode råd til plantning og pasning af roser.

 

David Austins roser

Engelske roser er forædlet af den berømte engelske rosenforædler, David Austin. Derfor kaldes de undertiden også ”David Austin roser” eller bare ”Austin roser”.

I Danmark kender vi også engelske roser som ”renæssanceroser”. Renæssanceroserne har de samme egenskaber som de engelske roser, men de er forædlet af danske Poulsen Roser, som har givet dem tilnavnet "Renaissance".

David Austin bragte den første engelske rose på markedet i 1963 og siden er der blevet fremavlet mere end 200 sorter. De engelske roser blev hurtigt populære i David Austin’s hjemland, England, men er i dag blandt de mest populære roser i hele verden. Også i Danmark er interessen stor for de tætfyldte, velduftende roser.

 

Engelske rosers opståen

Engelske roser er opstået ved en krydsning af historiske roser og moderne roser, således at de har fået de bedste egenskaber fra begge rosengrupper: store, tætfyldte roser med en lang blomstringstid.

 

Udvalgte engelsk rose-sorter

’Gertrude Jekyll’ er – med god grund – en af de mest populære sorter af engelske roser: sorten er kendetegnet ved sine store, smukke mørkrosa blomster, der har en helt kraftig, sød duft.

’William Shakespeare 2000’ er en anden meget populær sort, som udmærker sig ved at have en dejlig duft, en smuk, mørkerød farve og ved at være meget egnet til afskæring.

Engelske roser