×
Vores Espresso House i Aalborg, Egå og Hillerød er åbne igen og klar til at tage imod dig. Hold afstand - undtagen til din favoritdrik.

Roser

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Haveroser købes i perioden oktober-november og marts-maj, hvor der er mange varianter for dig at vælge i mellem. I perioden juni-september er udvalget mere begrænset, men her er haveroserne med blade, knopper og blomster.

Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Luk Filtering
Tilbage {{ filterGroup[0].Name }}
Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Sortering
dummy Ude af sæson
Tilbud Mængderabat Kampagne Direkte fra leverandør Klik & Hent Klik & Få leveret

{{ product.ShopDescription }}

{{ product.OfferMinimumQuantity }} {{ product.UnitType }}. {{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }}

{{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }}

Du sparer {{ (formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat)) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }} Du sparer {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }} Før {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
{{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
+ Flere Varianter

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Haveplanter

Roser til haven

Roser pynter i haven med grønne blade og blomster i hvide, gule, røde og lyserøde farver. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas roser. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Roser i haven

Ingen anden plante leverer så smukke og velduftende blomster som rosen, og derfor er roser en af mest afholdte haveplanter i verden. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af roser indenfor alle rosentyper. Langt de fleste af vores roser fås desuden i forskellige størrelser. Se vores udvalg af sommerblomster. 

Beskrivelse af rosen

Rosen, Rosa, er en stedsegrøn eller løvfældende busk, der har en opret, overhængende eller klatrende vækst. Rosenbuskens blade er uligefinnede og ovale eller elliptiske med en savtakket kant.

Den blomstrer med blomster i hvide, gule, røde og lyserøde farver og danner hybenfrugter. Rosen har flere formål end at pynte i haven. Rosens vitaminrige hyben kan både syltes og bruges i gelé, saft, te og supper.

Desuden anvendes tørret, pulveriseret hyben som naturmedicin til gigtproblemer. Rosenvand har fugtgivende egenskaber og bruges i kosmetiske produkter, ligesom rosen ofte anvendes i parfumer.

Roser: Verdens mest kendte og smukkeste blomst

For de fleste mennesker vil rosen dukke op i bevidstheden, hvis de bliver bedt om at liste blomster op. Rosen er nemlig den mest kendte blomst i verden, og mange betragter den også som den smukkeste blomst, der findes.

Måske er det også derfor, at blomsterarten er internationalt symbol for kærlighed. Kun så smuk en blomst kan symbolisere den største følelse af alle.

De fleste kan faktisk slet ikke få nok af roser, og derfor er blomsten også en af de planter, der er blevet forædlet og krydset flest gange. Arbejdet har stået på i flere hundrede år, og der kommer fortsat nye hybrider og sorter til hvert år. Se vores udvalg af altankasser.

Dyrkning af roser

Rosen har ry for at være en besværlig dame, som kun de mest erfarne haveejere kan lykkes med. Det passer imidlertid ikke.

Der er ganske vist en hvis mængde pasningsarbejde forbundet med dyrkning af roser, men når man først ved, hvordan blomsten skal gribes an, er de ikke sværere at passe end andre planter.

Man kan derfor sige, at rosen er en bestemt dame, men det er en overdrivelse at sige, at den er en besværlig dame. Roser skal gerne holdes fugtige ved rødderne, have tilført gødning og beskæres, og de kræver desuden en god, lerholdig jordbund.

Læs også: Udplantning og pasning af krokus. 

Der findes imidlertid også sorter, der er meget hårdføre og nøjsomme. Disse kræver stort set ingen pasning og udvikler sig flot selv på mager jord. I den anden ende af spektret findes der frostfølsomme roser, som ikke tåler det danske vinterklima og som derfor kun må dyrkes i udestue.

Disse sorter møder man imidlertid sjældent i de danske planteskoler, netop fordi de er svære at lykkes med. Tværtimod er langt de fleste roser i handlen i Danmark kendetegnet ved at være meget sunde og stærke.

Læs også: Gode råd og vejledning om hortensia. 

Udplantning og pasning af roser

Roser skal udplantes i en god, lerholdig jord på en solrig og åben placering. Det er vigtigt, at rosen holdes fugtig omkring rødderne, især lige efter udplantning, og tilføres gødning flere gange om året. Desuden er det en god idé at beskære rosenbusken og tildække den i vinterhalvåret.

Der findes rosensorter, som er særligt hårdføre og nøjsomme. De kræver minimal pasning og udvikler sig flot på selv mager jord. Der findes samtidig frostfølsomme roser, som ikke tåler den danske vinter og derfor skal dyrkes i udestue. Få gode råd til plantning og pasning af roser.

Beskæring af roser

Beskæring af roser sikrer, at de holder en pæn form, at der kommer lys og luft ned gennem planten og at de får en optimal blomstring. Beskæring foretages, når nattefrosten er væk og inden rosen udspringer - normalvis i marts-april.

Beskæringsbehovet afhænger af rosetypen - nogle typer behøver let beskæring, andre behøver moderat til hård beskæring. Få flere tips til beskæring af roser.

Roser er ikke bare til pynt

Roser kan andet og meget mere end bare at være smukke at se på og dejlige at dufte til. Blomsten har nemlig også kulinarisk, medicinsk og kosmetisk værdi. De fleste roser udvikler vitaminrige hyben, som både kan syltes og bruges i gele, saft, te og supper.

Tørrede, pulveriserede hyben bruges desuden som naturmedicin og anses for at kunne afhjælpe gigtproblemer. Rosenvand har gode fugtgivende egenskaber og bruges i kosmetiske produkter. Endelig bruges roser i parfumeindustrien. Blomsten er altså meget andet end bare et kønt ansigt.

Rosensorter til haven

Der findes et væld af arter inden for roser; lavtkrybende bunddækkeroser og højtravende klatreroser, historiske og engelske roser, moderne buketroser og storblomstrende roser samt vilde roser. Alle arter har deres særlige egenskaber og populære sorter. Du kan læse mere om eksempelvis klatreroser og engelske roser.


 

Gode råd til havens roser

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden