{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Rullegræs

Billig rullegræs til haven

Rullegræs er en hurtig løsning, når du skal lægge en ny- eller reparere græsplæne.

Billigt rullegræs til haven

En velholdt og flot have er ikke fuldendt uden den grønne græsplæne, for når græsplænen er grøn, er den nemlig en sand fryd for øjet og til stor gavn. En grøn græsplæne er bare blødere at ligge og lege på. Heldigvis kan du med rullegræs hurtigt få anlagt en ny græsplæne og slippe for den mere langsommelige proces med såning af græsfrø.

Med rullegræs fra Plantorama får du hurtigt en flot, slidstærk og ukrudtfri græsplæne. Du skal blot opmåle arealet, hvor du ønsker græs, og bestille det antal kvm, som du skal bruge. Imens du venter på leveringen med rullegræs, kan du passende klargøre jorden, så du kan lægge græsset hurtigst muligt efter levering.

Græsfrø eller rullegræs?

Om du vælger at så selv med græsfrø eller anlægge med rullegræs, kommer ofte an på prisen og din mængde af tålmodighed. Der er dog fordele og ulemper ved begge metoder.

Græsfrø er den langsomste metode, da du selv skal så dem først. Det er dog samtidig den billigste løsning, hvis du skal anlægge en nye græsplæne. Vælger du at så med græsfrø, kan du gøre det fra april til oktober. Husk at frøene skal vandes rigeligt efter såning, så de ikke tørrer ud.

Du kan se vores udvalg af græsfrø her

Rullegræs er den hurtigste metode og ideel til dig, som ikke har tålmodigheden til at vente på, at græsfrøene spirer. Rullegræs sikrer samtidig, at plænen hurtigere får fat samt bliver ensartet og modstandsdygtig.

Rullegræs er dog også en dyrere løsning end græsfrøene, da andre allerede har brugt tid på at dyrke, passe og pleje græsset. Prisen for rullegræs bliver dog billigere jo flere kvm, du har brug for.

Køb dit rullegræs her

Hvordan lægger man rullegræs?

Når rullegræsset skal lægges, skal du følge disse trin: klargør underlaget, gød jorden, læg rullegræsset og vand rullegræsset. På den måde sikrer du bedst en flot græsplæne med rullegræs.

Som det første skal jorden klargøres, inden du lægger rullegræsset ud. Det betyder, at al ukrudt, græstotter, sten og kvikrødder skal fjernes fuldstændigt fra jorden. Dernæst skal jorden graves, pløjes eller fræses.

Du har nu en jord, som er meget løs og sandsynligvis også ujævn – og det er ikke ideelt til lægning af rullegræs. Derfor skal du jævne jorden og presse den godt sammen. Er jorden for løs eller ujævn, risikerer du ujævnheder i din græsplæne senere hen.

Når jorden er jævn og sammenpresset, kan du gøde den. Gødningen sørger for, at rullegræsset får al den nødvendige næring til at sætte rod. Herefter er det tid til at få lagt rullegræsset ud.

Rullegræs skal lægges i forbandt, hvilket betyder, at det skal placeres forskudt som mursten på en husmur. Begynd ved den længste lige kant og arbejd ud fra det sted. Rullegræsset skal lægges kant mod kant uden mellemrum, så samlingerne ikke bliver synlige.

Til ender, hjørner og mindre områder kan du let skære et passende stykke rullegræs til med en kniv eller spade. Efter rullegræsset er lagt, skal plænen tromles, så der er god kontakt mellem jordunderlaget og rødderne.

Husk at rullegræsset fordærver let og brænder hurtigt sammen i temperaturer over 15°C. Derfor anbefaler vi, at du lægger rullegræsset ud straks efter hjemkomst eller senest 8 timer efter. Anlægger du en stor plæne, kan du placere rullegræsset i læ og skygge for at mindske udtørring og opvarmning. Ser rullerne tørre ud, kan du give dem en let overbrusning.

Når rullegræsset er lagt, handler det om at pleje og passe det, indtil det har etableret sig. Det gør du at vande hver dag de første 14 dage og undgå at betræde plænen. Efter de første to uger kan du øge intervallet mellem vandingerne.

Få vores råd og guides til hvordan du lægger rullegræs, som du også kan se på video.

Sådan klipper du en plæne med rullegræs

Har du anlagt en græsplæne med rullegræs, skal du blot klippe den, som du ville klippe en helt almindelig græsplæne. En passende klippehøjde til plæner af rullegræs er omkring 3–4 cm høj.

Du skal blot være opmærksom på, at du ikke bør klippe mere end en tredjedel af græsmassen. Ønsker du at vertikalskære den græsplæne med rullegræs, er det bedst at vente mindst to måneder, så rullegræsset har haft mulighed for at etablere sig efter udlægning.

Det er vigtigt, at du efter udlægningen holder rullegræsset og jorden nedenunder fugtigt, indtil græsset er groet fast til jorden. Hvor meget og hvor ofte, du skal vande, afhænger af vejret.