Slyngplanter

Klematis

Klematis er en kraftig slyngplante med en overdådig blomstring i flotte farver.

 

Klematis i haven

Klematis, Clematis, er en blomstrende slyngplante i ranunkelfamilien, der blomstrer længe med store blomster i hvide, rosa og violette nuancer. De mere almindelige arter af klematis danner et væld af mindre blomster, hvor hybriderne danner færre blomster, som er større i omfang.

Derfor kaldes klematis for småblomstrede klematis og hybriderne for storblomstrede klematis.Klematis varierer i højden, hvor de lave, kompakte sorter bliver cirka 1,5 m høje og de høje, kraftige sorter bliver cirka 10 m høje. Blomsterne kan være enkle med fire blade eller helt tætfyldte, men er primært holdt i de hvide, rosa og violette farver.

Klematis er uden tvivl den mest udbredte og en af de bedste slyngplanter, der findes. Den er nem at passe, den blomstrer meget længe og så er der et hav af arter, hybrider og sorter at vælge imellem, så man altid kan finde en, der passer til ens smag, både hvad blomsterform, -størrelse og –farve angår.

Se udvalget af klematis her.

 

Beskrivelse af klematis

Generelt er klematisarterne kendetegnet ved at danne et væld af mindre blomster. Hybriderne danner knap så mange blomster, men de er til gengæld større. Derfor kalder man undertiden også arterne for småblomstrede klematis og hybriderne for storblomstrede klematis.

Klematis varierer meget i højden, fra de lave, kompakte varianter på omkring 150 cm til de høje, kraftige varianter, der kan blive helt op 10 m høje. Ligeledes er der stor variation i blomsternes form, størrelse og farve.

Blomsterne kan være helt enkle med fire blade eller helt tætfyldte. Farverspektret er bredt, men blomsterne er primært holdt i hvide, rosa og violette nuancer – og nogle varianter har sågar flere farver og flotte striber.

Nogle klematisvarianter udvikler meget store blomster på helt op til 20 cm i diameter, mens andre varianter danner små, men til gengæld flere blomster. Guide til beskæring af klematis.

 

Pasning af klematis

Klematis er en nøjsom plante, hvis den udplantes i en muldrig og let jord, der er fugtig og porøs. Slyngplantens rødder bør holdes i skygge og toppen i sol.

Klematis skal støttes af eksempelvis murværk, hegn eller espalier, som den kan vokse sig op ad. For at få de flotteste blomster, bør klematis gødes tre gange årligt, indtil de er etablerede. Få flere tips til pasning af klematis.

 

Klematissorter

Der findes flere arter af klematis og endnu flere hybrider. Nogle har endda flere farver og striber. Blandt populære sorter kan nævnes 'Comtesse de Bouschau' og 'Ville de Lyon'.

Slyngplanter

Klematis til haven

Klematis er en frodig og kraftig slyngplante, der blomstrer længe med farvestrålende blomster. Hos Plantorama finder du et stort udvalg af klematis blomster.

Klematis i haven

Klematis, Clematis, er en blomstrende slyngplante i ranunkelfamilien, der blomstrer længe med store blomster i hvide, rosa og violette nuancer. De mere almindelige arter af klematis danner et væld af mindre blomster, hvor hybriderne danner færre blomster, som er større i omfang. Derfor kaldes klematis for småblomstrede klematis og hybriderne for storblomstrede klematis.

Klematis varierer i højden, hvor de lave, kompakte sorter bliver cirka 1,5 m høje og de høje, kraftige sorter bliver cirka 10 m høje. Blomsterne kan være enkle med fire blade eller helt tætfyldte, men er primært holdt i de hvide, rosa og violette farver.

Pasning af klematis

Klematis er en nøjsom plante, hvis den udplantes i en muldrig og let jord, der er fugtig og porøs. Slyngplantens rødder bør holdes i skygge og toppen i sol. Klematis skal støttes af eksempelvis murværk, hegn eller espalier, som den kan vokse sig op ad. For at få de flotteste blomster, bør klematis gødes tre gange årligt, indtil de er etablerede.

Klematissorter

Der findes flere arter af klematis og endnu flere hybrider. Nogle har endda flere farver og striber. Blandt populære sorter kan nævnes 'Comtesse de Bouschau' og 'Ville de Lyon'.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}