×
Vores Espresso House i Aalborg, Egå og Hillerød er åbne igen og klar til at tage imod dig. Hold afstand - undtagen til din favoritdrik.

Sommerblomster

Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Luk Filtering
Tilbage {{ filterGroup[0].Name }}
Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Sortering
dummy Ude af sæson
Tilbud Mængderabat Kampagne Direkte fra leverandør Klik & Hent Klik & Få leveret

{{ product.ShopDescription }}

{{ product.OfferMinimumQuantity }} {{ product.UnitType }}. {{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }}

{{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }}

Du sparer {{ (formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat)) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }} Du sparer {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }} Før {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
{{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
+ Flere Varianter

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Haveplanter

Blomster til udplantning

Sommerblomster pryder haven med rødlige, gullige, violette og blålige blomster. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas sommerblomster. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Blomster i haven

Blomster til udplantning eller sommerblomster er en fællesbetegnelse for en lang række planter, der blomstrer rigt og farverigt hele sommeren igennem for derefter at visne bort. Blomster til udplantning er gode til de haveejere, der finder det besværligt at passe stauder og som ønsker forandring fra år til år.

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af blomster til udplantning - som eksempelvis primula, pelargonie og porcelænsblomst. Blomster er noget af det smukkeste i haven om sommeren. Endelig, efter den lange vinter, hvor alt er brunt, gråt, kan haven vågne op med et farveorgie af røde, orange, pink, hvide, gule, lilla og blå nuancer.

De kan være af alle sorter, både tæt nede verden jorden eller skydende vildt opret. Nogle byder på tunge blomsterdufte, andre er kendetegnet ved deres store, smukke blomster. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af sommerblomster i en høj kvalitet.

Sommerblomster fås i enkelte sorter eller blandinger samt i engtyper og mere stiliserede udgaver. Du finder både sommerblomster som frø samt spirede og voksne planter, der er klar til at blive udplantet i haven.

Blomst: pynter og nytter

Blomster i havekrukker er en super god løsning til dig, som ønsker en mere mobil have, hvor du kan flytte rundt på blomsterne efter smag og behag. Udover at pynte i haven, tiltrækker blomster insekter som sommerfugle, mariehøns og bier til haven.

Dyrene er afgørende for, at dine frugtbuske, frugttræer og frugtplanter bliver bestøvet, og at du får et større udbytte. Når du planter blomster i haven, hjælper du samtidigt på det faktum, at især bier lider en verdensomspændende massedød og bestøvningsprocessen er i fare.

Blomster til den nemme krukkehave

Hvis ikke du har overskuddet til at anlægge en hel nyttehave, kommer du også langt ved at plante nogle havekrukker og stille dem på terrassen eller ved hoveddøren. Blomster i havekrukker er en nem løsning i haven og lader dig være kreativ. Tilplant havekrukker med dejlige og farverige sommerblomster som eksempelvis dahlia eller pelargonie.

Du kan også blande krukkeplanterne, så der både er sommerblomster og spiselige planter i havekrukkerne. Det er helt op til dig selv, hvordan krukkerne skal tage sig ud. En havekrukke byder på mange dejlige oplevelser, og er tilmed let at overskue for dig.

Brug af sommerblomster

Sommerblomsterne bruges typisk som beplantning i havekrukkerne, men du kan sagtens bruge dem på andre måder. I stedet for at plante dem i havens krukker, kan du plante dem ud i havens bede.

Du kan hurtigt skabe et vildt blomsterflor i dine bede med flere forskellige variationer af sommerblomster i forskellige farver og typer. Du kan også supplere staudebedet eller andre bede med sommerblomster. Blomsterne ser rigtig flotte ud med eksempelvis stedsegrønne planter.

Mange sommerblomster tåler også fint at blive skåret af, hvorfor de sagtens kan tages med indenfor, hvor de pynter i vaser og buketter. Herudover kan du glædes over et bed, der er planlagt mange måneder før – længe før der er liv i haven. Det er en sand kunst at sammensætte bede, så farver og højder på planterne passer sammen, og der kan hurtigt gå sport i det.

Sådan passer du sommerblomster i krukker

Sommerblomsterne er klar til at blive plantet i krukker, så snart frosten er ovre midt i maj. Du fylder blot krukken op med drænmateriale i bunden, eksempelvis lecakugle, samt almindelig pottejord og sætter blomsterne ned i krukken. I tørre perioder kan det være nødvendigt at vande krukkerne, men ellers skulle de kunne klare sig med væske fra nedbør.

Vil du have, at blomsterne vokser hurtigere, kan du give dem flydende gødning som et ekstra skud næring. Du kan i løbet af blomstringsperioden nippe visne blomsterhoveder af for at forlænge blomstringen. Planten vil nemlig sætte nye blomster, når de visne fjernes. Få flere gode råd til udplantning af blomster. Læs mere om sommerblomster.

Sommerblomster tåler ikke frost

Planter du sommerblomsterne ud i det tidlige forår eller sene efterår, skal du være opmærksom på lave temperaturer og frost. Blomsterne er nemlig slet ikke glade for frostgrader. Der findes velegnede blomster til havekrukken, som er mere hårdføre end andre, eksempelvis stedmoderblomster, hornvioler og tagetes. De er særligt sejlivede og tåler også en smule frost.

Så ønsker du at plante ud i foråret, anbefaler vi, at du tilplanter krukkerne med mere hårdføre arter af blomster. Du kan også godt tilplante krukkerne med knap så sejlivede planter, så skal du bare tage dem indendørs, hvis der er udsigt til nattefrost.

Gode råd til sommerblomster i haven

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden