{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Sommerblomster

Alpeviol

Alpevioler findes i mange spændende farver og former.

 

Alpeviol i haven

Alpeviolen opfattes stadig mest som en juleblomst, men den er faktisk fantastisk til at skabe god udestemning. Den velkendte alpeviol, Cyclamen, er fantastisk i sensommerens havekrukker på grund af sit store, brede udvalg og intense farvespil.

Samtidig kommer der hele tiden nye spændende farver og former i Plantorama. Farvemæssigt spænder alpevioler fra hvid over i sart rosa, pink og mørkviolet, og blomsterne kan være både frynsede, flerfarvede og storblomstrede.

De mange forskellige farver og størrelser inden for alpevioler giver dig et væld af muligheder for at skabe dit helt eget look i boligen eller ved hoveddøren.

Se udvalget af sommerblomster her.

 

Alpeviol giver romantik og kolorit

Hvis du eksempelvis ønsker at skabe en romantisk og nostalgisk stemning, er en type i sarte farver og måske med frynsede blomster et sikkert valg, mens en af de mange pangfarver kan peppe efterårets farvespil op.

Ligeledes kan alpeviol sammensættes med andre matchende efterårskulturer, så du får et harmonisk tone-i-tone resultat. Alpeviol er ikke bare en plante, som forandrer udtryk alt efter sæson og kontekst, den er også med til at bygge bro mellem generationerne.

Den generationskløft, som forbruget af potteplanter længe har befundet sig i, er nemlig ved at blive afløst af en fornyet interesse for planter blandt moderne forbrugere.

 

Retroforbrug med alpevioler

Det skyldes blandt andet det fænomen, der af forbrugsforskerne benævnes som retroforbrug, og som henviser til, at man finder tryghed i ting, der har været forbrugt en gang, og som derfor har en historie.

En plante som alpeviol frembringer hyggelige minder om besøget hos bedsteforældrene med potteplanterne i vindueskarmen, samtidig med de nye typer og farver appellerer til de yngre forbrugere, som genopfinder og forbruger planten i en ny sammenhæng.

 

Pasning og pleje af alpeviol

Alpevioler er knoldplanter, der trives bedst på en lys plads. Skal stå køligt. Jorden holdes jævnt fugtig, men må ikke soppe i vand. Vandes i underskålen.

Få gode råd til pasning af alpeviol.

Alpevioler til haven