{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Sommerblomster

Hebe

Hebe er træagtige planter med mange forskellige bladfarver.

 

Hebe i haven

Ser dine sommerkrukker sløje ud eller har du en bar plet, der er lun og beskyttet, hvor solen har fri adgang, og hvor jorden er veldrænet eller tør, så skulle du prøve med hebe. Der findes mange slags hebe, men alle er træagtige og nogle kan udvikle sig til små buske. Blomsterne er små og sidder samlede i små stande. Blomsterfarven er hvid, violet, blå og rosa.

Blomstringen falder typisk om sommeren og eftersommeren. Mange hebe har et eksotisk udtryk, fordi de små, stedsegrønne blade sidder tæt ind til stilken to og to overfor hinanden. Dertil kommer de mange forskellige bladfarver: blågrøn, blågrå, gullige, olivengrønne m.fl. Hebe er således særdeles smukke som grønne planter.

Se udvalget af sommerblomster her.

 

Brug af hebe

Hebe er ideel til altanens og terrassens krukker samt krukken ved hoveddøren. Planter du flere forskellige sammen, får du en spændende grøn struktur, der kan vare hele vinteren, ja, om du er heldig, i flere år. Hebe er også fin i bedet, især stenbedet og langs med husets sokkel. Hebe egner sig ikke som stueplanter.

 

Pleje af hebe

Hebe er en nøjsom plante. Når du køber hebe, skal du huske at vande rigeligt, til planternes rødder har fået fat. Undlad at gøde det samme efterår, da pottejorden indeholder tilstrækkelig gødning.

Først fra det følgende forår skal du tilføre gødning. Når frosten kommer, især barfrosten, kan du forbedre planternes muligheder for at overvintre ved at dække med gran og et isolerende lag blade eller lignende på jorden. Det hindrer, at planterne tørrer ud.

Få flere tips til pasning af hebe.

Hebe