Sommerblomster

Hibiscus

Den smukke hibiscus spreder tropestemning i din sommerhave eller stue.

Hibiscus i haven

Den smukke hibiscus spreder tropestemning i din sommerhave eller stue. De hibiscus, du kan købe under navnet HibisQs Gardiflora, er testet til at kunne tåle det danske vejr fra grundlovsdag og frem til lige før frosten når jorden. Men også de andre grupper af HibisQs kan holde til livet i terrassens krukker eller plantet ud i haven for sommeren. Det eneste, de ikke kan holde til, er frost.

"I haven har den det bedst i krukker, hvor jordtemperaturen er høj, men de kan også sættes i bedet. Vil man have glæde af dem næste år, skal man bare grave dem op og sætte dem indenfor et køligt sted vinteren over." Det fortæller gartner Poul Graff, som står bag navnet HibisQs, og siden 1985 har dyrket og forædlet hibiscus på det familieejede gartneri udenfor Aarhus.

Se udvalget af sommerblomster her.

 

Overvintring af hibiscus

Uanset om din hibiscus, eller Hawaiiblomst som den også kaldes, står i havens krukker eller bede, skal du tage den ind i oktober, før nattefrosten sætter ind. Når den ikke længere blomstrer, kan du overvintre den. Pot den om i en større potte og sæt den et sted med 7 - 9 grader vinteren over.

Endelig ikke stil den for mørkt. Den skal stadig se lys, og så skal den stadig have lidt vand, men aldrig så meget at rødderne står i vand. Vil du fortsat have den tæt, kan du klippe den tilbage før forårsjævndøgn, når du har haft den en et par år – og så husk at den først skal ud på terrassen igen i juni måned. 

Du kan også få gode råd om gødning af rhododendron. 

Lyset er vigtigt for hawaiiblomster

Andre foretrækker at holde Hibiscus som stueplante. "Det er en taknemmelig plante både ude og inde. Lys og sol er det vigtigste for en hibiscus. Den skal selvfølgelig også have lidt vand, men det er ikke sværere end at hvis bladene hænger, skal den vandes," fortæller Poul Graff.

Hvis din hibiscus smider knopperne – og måske endda bladene - er den blevet stresset, typisk af for lidt lys. Sæt den lyst i vinduet, så kommer den igen, ifølge gartneren, som også anbefaler at gøde med jævne mellemrum.

Få farvespil i haven med hortensia.

Vanding og pleje af hibiscus

Med den rette pleje kan du få et langt liv sammen med din Hawaiiblomst. Den skal have masser af lys, holdes jævnt fugtig (hverken overvandes eller udtørre) og gødes med gødning i normal styrke i perioden april-oktober.

Hawaiiblomsten skal overvintre indendørs, lyst ved 12 - 15 grader, og vandingen indskrænkes. På de opstammede skal kronen reduceres i starten af maj, hvis den kompakte vækst skal bevares. Først fjernes alle svage grene ved basis, dernæst klippes resten ind til halv længde. Se vores udvalg af havemøbler og tilbehør.

Gavekort til Plantorama

Glæd en du holder af med et gavekort til Plantorama.

En gave der gror

Plantoramas gavekort gælder til alle landets centre. De kan bruges i alle vores fysiske butikker, hvor du finder et stort udvalg indenfor have, bolig og dyr.

Levering af gavekort

Vores gavekort leveres med posten direkte til din valgte adresse. De kan ikke ombyttes til kontanter og erstattes ikke ved tab.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}