×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Sommerblomster

Hortensia i havekrukker

Hortensia har skulpturelle og farvestrålende blomster, der pryder i enhver have.

 

Hortensia i havens krukker

Hortensia kan skulpturelle og farvestrålende blomster. Sæsonen for hortensia er blevet kraftigt forlænget i de senere år. Mens man tidligere kun kunne købe hortensia fra marts til maj, forhandles den nu hele året. Hortensia kan udplantes i krukker fra april til oktober, når der ikke længere er nattefrost. Inden døre kan du 'plante' hortensia hele året.

Planten er kendetegnet ved store blomsterklaser i klare, stærke farver som blå, rosa, rød eller hvid. Nogle sorter har tofarvede blomsterstande, og blomsterne kan nydes fra forår til efterår.

Hos de hvidblomstrende sorter først som lime-grønne knopper, der udfolder sig til hvidlige blomsterstande, der efterhånden farves grønlige, når de ældes. Sidst på året får blomsterstandene røde eller brune nuancer.

Se udvalget af sommerblomster her. 

 

Sådan passes hortensia

Hortensia er nem at passe. Frem for alt er det vigtigt, at planten ikke tørrer ud – den skal holdes konstant fugtig. Vælger man at placere hortensia indendørs, skal den i vinterperioden stå så lyst som muligt, eksempelvis i et sydvendt vindue, mens den fra forår til sensommer skal stå i halvskygge. Undgå direkte sol.

Planten gødes fra april til august. Klip eventuelt de gamle blomsterklaser af lige under blomsterstanden, men ikke senere end august, da de nye blomsteranlæg udvikles tidligt. Alternativt kan du lade den gamle blomsterstand sidde, og nyde dens farveskift.

Udendørs foretrækker hortensia en plads i halvskygge, og tåler ikke direkte sol. Det er en god idé at beskytte hortensia mod vinterens frost og udtørring, så stil derfor krukkerne på et beskyttet sted, som f.eks. i garagen, i vinterperioden.

Få gode råd til plantning og pasning af hortensia.

 

Sådan forbliver din hortensia blå

Når hortensia optræder med blå farve er jorden sur, aluminiumsholdig, og pH-værdien lavere end 5. I næringsfattig, sandet jord plejer planten at kunne holde farven, mens den kan skifte i mere lerholdig og kalkrig jord, når rødderne vokser ud af potteklumpen og får godt fat i den omkringliggende jord.

Ved højere pH bliver aluminium mindre tilgængelig og det er heller ikke altid nok at dyrke i surbundsjord alene. Den kan så tilføres lidt aluminiumsulfat AlSO4, cirka 1 gram pr. m2.

Et andet og lettere middel er at tilføre ler, eksempelvis det ler der bruges til dekorationer i julen, som kan tørres og pulveriseres, hvorefter det drysses ud i surbundsjorden. Hvis din plante står i en kalkrig jord er det svært at sænke pH-værdien ved at iblande sphagnum eller andre stoffer.

 

Sådan forbliver din hortensia rød

Højere pH (almindelig havejord) og ingen aluminiumtilsætning giver røde hortensier. Skal du gøde, så brug nitratgødning og vand med kalkholdigt vand, så er chancen for at få røde hortensier gode.  Læs mere om hortensia til haven.

Populære produkter i denne kategori

Gode råd til sommerblomster

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden