{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Sommerblomster

Påskeliljer og pinseliljer

Påskeliljen er en løgvækst med smukke trompetformede blomster i en skøn, gul farve.

 

Påskeliljer og pinseliljer i haven

Hos Plantorama finder du et stort udvalg af smukke påskeliljer og pinseliljer til udplantning i forårets krukker. Efter afblomstring kan løgvæksterne fordeles i havens bede og kommer derefter igen året efter. Påskeliljer og pinseliljer trives fint i en almindeligt næringsholdig, veldrænet jord og tåler både fuld sol og halvskygge.

Se udvalget af blomster til udplantning her.

 

Påskeliljer til udplantning

Påskeliljen, Narcissus pseudonarcissus, er en løgvækst, som danner karakteristiske, smukke trompetformede blomster i en skøn, gul farve. Blomsterne er et stensikkert forårstegn, og lyser smukt op i ude i haven. Blomsterne sidder på høje, slanke stængler, og de er derfor meget velegnede til afskæring. I buketter holder påskeliljerne sig længe og bringer forårsstemningen ind i stuen.

Hos Plantorama finder du et stort udvalg af påskeliljer, som er klar til udplantning. Liljerne er arrangeret, sådan at der sidder en klase løg sammen, som de også ville udvikle sig naturligt.Løgvæksterne kan både bruges inde og ude. De fleste vil typisk nyde blomstringen indenfor og lægge løgene i jorden i havens bede eller krukker, når de er afblomstret. På den måde kan man nyde blomsterne igen året efter.

 

Smukke sorter af påskeliljer

Mange har en fast forestilling om, hvordan en påskelilje ser ud, men faktisk findes der adskillige arter og endnu flere sorter. Blandt botanikere er der uenighed om, hvor mange påskeliljesorter, der findes, men de fleste er enige om, at vi er et godt stykke over 2.000 forskellige sorter. En påskelilje er altså ikke bare en påskelilje.

En af de mest populære påskeliljesorter er den såkaldte 'Bridal Crown'. 'Bridal Crown' er kendetegnet ved sine vidunderligt smukke, fyldte blomster, der har en smuk, råhvid farve. Udover at være vidunderlige at betragte, er sortens blomster også meget velduftende. 'Bridal Crown' er altså en helt særlig og meget eftertragtet påskeliljesort.

Få gode råd til plantning og pasning af blomsterløg.

 

Pinseliljer til udplantning

Pinseliljer, Narcissus poeticus, er en kompakt udgave af påskeliljen. Pinseliljen er altså lavere end påskeliljen, og dens "trompet" er også mindre markant.

På de fleste pinseliljer er trompeten faktisk reduceret til en krans. Den manglende trompet gør dog ikke pinseliljen mindre smuk end påskeliljen. Faktisk er der mange, der synes, at pinseliljen er langt mere elegant og delikat end påskeliljen.

En anden forskel på påskeliljer og pinseliljer er blomstingstiden, som planternes danske populærnavn også antyder. Påskeliljer blomstrer nemlig typisk ved påsketid i marts/april, mens pinseliljerne typisk blomstrer ved pinsetid i maj.

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af pinseliljer, som er klar til udplantning. Ligesom påskeliljerne kan pinseliljerne både bruges ude og inde og plantes ud efter afblomstring.

Påskeliljer og pinseliljer