Sommerblomster

Spansk marguerit

Spansk marguerit fås i et væld af farver og er særligt hårdføre.

 

Spansk marguerit i haven

Spansk marguerit, Osteospermum, fås i et væld af farver og er særligt hårdfør. Med 30 forskellige farver fordelt på mere end 100 forskellige sorter er hele farvepaletten repræsenteret – fra de sarteste pasteller som creme, sart gul, fersken og rosa til skarp solgul, orange, mørkviolet eller to-farvet brændt orange-rød.

Det er ikke kun de mange muligheder for at vælge farver, der har gjort den frodige marguerit til havefolkets yndling. De er også én af de mest hårdføre udplantningsplanter, der findes, og de blomstrer overdådigt med et minimum af pasning fra maj til frosten sætter ind. Blomsterne er store, farvestrålende kurvblomster, der kan dække den kompakte, urteagtige plante helt, når de springer ud.

Se udvalget af sommerblomster her.

 

Pasning af spansk marguerit

Spanske margueritter trives bedst i direkte sol eller let skygge. De skal gerne vandes et par gange efter udplantningen i havens bede. Herefter udvikler blomsten et rodnet, der er så kraftigt, at det ikke er nødvendigt at vande resten af sommeren. Læs også om pasning af klematis.

 

Sådan planter du margueritter i krukker

Når den spanske marguerit plantes i krukker eller altankasser, er det vigtigt, at der er tilstrækkeligt plads til, at det kraftige rodnet kan udvikle sig sommeren igennem. Plant gerne blomsterne i krukker med minimum 30 cm i diameter, og sørg for, at der er 5 - 8 cm mellem planterne.

For at sikre at planten blomstrer hele tiden, er det nødvendigt, at krukkerne vandes og gødes godt hele sommeren. Udtørring vil nemlig resultere i manglende blomstring. Krukkerne bliver smukkere, hvis de visne blomster jævnligt nippes af, men det kan ikke betale sig at gemme den spanske marguerit vinteren over.

Få gode råd til plantning og pasning af margueritter.

 

Spansk marguerit: Den afrikanske specialitet

Den spanske marguerit stammer oprindeligt fra det sydlige Afrika. Siden introduktionen som prydplante i to forskellige farver i starten af 1980’erne, har danske gartnerier gennem et særdeles vellykket udviklingsarbejde erobret positionen som verdens førende forædlere af den hårdføre plante.

Dræbersnegle angriber tilsyneladende ikke spanske margueritter. Derfor er blomsten et godt valg, hvis du foretrækker udplantningsplanter, du kan have i fred for sneglene. Det har også vist sig, at rådyr går uden om planten.

Gavekort til Plantorama

Glæd en du holder af med et gavekort til Plantorama.

En gave der gror

Plantoramas gavekort gælder til alle landets centre. De kan bruges i alle vores fysiske butikker, hvor du finder et stort udvalg indenfor have, bolig og dyr.

Levering af gavekort

Vores gavekort leveres med posten direkte til din valgte adresse. De kan ikke ombyttes til kontanter og erstattes ikke ved tab.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}