×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Grøntsagsplanter

Spiseløg

Spiseløg er nemme at dyrke og giver løg med en helt særlig intens smag. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas spiselige bær og planter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Spiseløg

Spiseløg er nemme at dyrke og giver løg med en helt særlig intens smag. Ligesom det er fantastisk at dyrke sine egne grønsager og krydderurter, er det også en helt særlig oplevelse at dyrke sine egne spiseløg.

Det er både nemt og meget udbytterigt at dyrke sine egne spiseløg og desuden har de hjemmeavlede spiseløg en helt særlig intens smag. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af spiseløg - blandt andet salatløg, rødløg, skalotteløg og hvidløg.

Se udvalget af spiseløg her.

 

Spiseløg til udplantning

Løg er blevet dyrket i adskillige tusinde år i Europa og har også været en stor del af den old-ægyptiske føde. Man mener, at løget oprindeligt stammer fra Centralasien, hvor der fortsat vokser vilde sorter.

Løg har været brugt flittigt i madlavningen, men også som folkemedicin mod et utal af sygdomme. Løget er en fællesbetegnelse for blandt andet hvidløg, porrer, salatløg, zittauerløg, skalotteløg og kepaløg.

 

Løg i haven

Spiseløg kan spires fra frø, men typisk vil læggeløg sikre et bedre og mere stabilt udbytte. En let sandet jord er at foretrække, selvom løg er meget nøjsomme. Jorden må aldrig tørre ud, så husk at vande i perioder med tørke. Vær opmærksom på ikke for at lægge løgene for dybt.

En tommelfingerregel er, at løg skal lægges, så der er dobbelt så meget jord over løgets top, som løget er stort. Er løget 2 cm højt, skal der altså være 4 cm mellem løgets top og jordoverfladen.

Løg plantes med 5 cm afstand, men der skal senere tyndes ud til den dobbelte afstand. Jo tidligere løg sættes og jo mere de vandes – begge dele naturligvis med måde – desto større bliver de.

 

Høst af spiseløg

Løg vokser kun så længe, at dagslængden er tiltagende – altså indtil Sankt Hans. Spiseløg er klar til høst, når løgtoppen lægger sig ned. Man kan dog i princippet også høste løbende. I løbet af udtyndingen kan man eksempelvis få små, smalle løg, som kan bruges på samme måde som forårsløg.

Når løgene høstes, skal de tørre - gerne i et par dage. Det optimale er at lægge dem på jordoverfladen, hvor de voksede, men kun hvis vejret holder tørt. Alternativt kan man tage dem ind og lade dem tørre andetsteds.

 

Vejledning omkring spiseløg

Er du i tvivl om, hvilke spiseløg der vil smage bedst i dine livretter, hvilke løg der er lettest at holde eller hvilke løgplanter, der giver det bedste udbytte? Uanset hvad dit spørgsmål til spiseløg går på, anbefaler vi, at du tager en tur i den nærmeste Plantorama og får en snak med vores dygtige fagfolk.

De kender alt til de forskellige spiseløg og kan nemt guide dig frem til den rette løsning for dig. Er du på udkig efter blomsterløg, kan du læse meget mere om det her.

Populære produkter i denne kategori

Få inspiration og gode råd

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden