×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Frugttræer

Kirsebærtræer

Kirsebærtræer fås i mange sorter, der alle giver søde-syrlige frugter. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas spiselige bær og planter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Kirsebærtræer i haven

Kirsebærtræet (synonymer: sødkirsebær og fuglekirsebær), Prunus avium, er et stort, løvfældende træ, som er naturligt udbredt mange steder i Europa, herunder også i den danske natur. Træet menes at være indført i landet, men i dag findes det altså forvildet flere steder.

Vi kender dog bedst kirsebærtræet hjemme fra haven, hvor vi dyrker træet på grund af dets velsmagende frugter, kirsebær. Kirsebær modner i sommeren, og er derfor - ligesom jordbær - blevet et symbol på sommer i Danmark. Afhængig af sort varierer frugterne i størrelse og farve, men alle sorter har den syrlig-søde smag til fælles.

Se udvalget af kirsebærtræer her.

 

Brug af kirsebær

Kirsebær kan spises rå, som de er, men de kan også bruges i bagværk. Desuden bruges frugterne i grød, saft, marmelade og selvfølgelig til kirsebærsovs ovenpå ris á la mande til jul.

 

Stort udvalg af kirsebærtræer

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af kirsebærtræer. Vi har et stort udvalg af sorter og kirsebærtræer i forskellige størrelser: vi har både store kirsebærtræer i potter, som allerede giver frugt i året for plantning, og dværgkirsebærtræer, som er egnet til mindre haver.

Uanset hvilke ønsker og behov du har til dit kirsebærtræ, vil du altså kunne finde en passende løsning blandt vores store udvalg. Få tips til plantning og pasning af frugttræer.

 

Kirsebærtræer af højeste kvalitet

Vores kirsebærtræer er alle dyrket i Danmark og er derfor tilpasset det danske klima. Træerne bliver dyrket og udvalgt efter de strengeste kvalitetsprincipper. Når du køber et kirsebærtræ ved os, kan du være sikker på at få et træ af den højeste kvalitet.

Vores kirsebærtræer er blandt andet kendetegnet ved at have kraftigt og sundt rodnet, podested i den rette højde, lige og kraftig stamme, sund grensætning (4 – 5 grene) samt sunde skudspidser.

 

Kirsebærsorter til haven

Der findes 300 registrerede kirsebærsorter på verdensplan, og de har alle vidt forskellige egenskaber. Overordnet opdeles kirsebær i sødkirsebær, surkirsebær og fuglekirsebær. Som navnet antyder, er det som oftest sødkirsebær, vi finder hjemme i de danske haver.

Af sødkirsebærsorterne er 'Lapins', 'Sunburst' og 'Stella' blandt de mest udbredte i Danmark. Disse tre sorter er alle kendetegnet ved deres velsmagende, lækre bær samt ved at være selvbestøvende.

Vælger du en af disse kirsebærsorter, behøver du altså ikke tænke på at have fremmedbestøvere i nærheden. Nedenfor kan du læse mere om disse tre populære kirsebærsorter.

 

'Lapins'

'Lapins' er kendetegnet ved at have et stabilt og stort udbytte af smukke, mørkerøde bær. Bærrene er klar til høst i august måned, og de har en fantastisk sød smag og en fast og sprød konsistens.

'Lapins' udmærker sig desuden ved at være et meget sundt træ, som fungerer godt i den sprøjtefri have.

 

'Sunburst'

'Sunburst' er kendetegnet ved sine meget store, mørkerøde bær. 'Sunburst' er det af de gænge kirsebærsorter, som danner de største frugter.

Udover at bærrene er store, udmærker de sig også ved at være meget søde og saftige – også inden de er fuldmodne. Du kan derfor med fordel løbende plukke bær fra denne sort. Ligesom 'Lapins' er 'Sunburst' klar til høst i juli måned.

 

'Stella'

'Stella' danner mørkerøde, hjerteformede bær. Bærrene er søde og saftige, og udbyttet er stabilt. Bærrene er klar til høst i august måned. Udover at være selvbestøvende er 'Stella' også en fortræffelig fremmedbestøver.

 

Bestøvning af kirsebærtræer

Der findes både kirsebærsorter - som de ovennævnte -, som er selvbestøvende, og kirsebærsorter, som har brug for at blive bestøvet af andre kirsebærsorter. Det gælder eksempelvis sorterne 'Merton Glory' og 'Van'. Dette er naturligvis vigtigt at være opmærksom på, når du vælger kirsebærtræ til din have.

Er et kirsebærtræ ikke selvbestøvende, skal du undersøge, hvilke sorter det kan blive bestøvet af og sørge for at plante de to sorter i nærheden af hinanden - helst ikke med en afstand på mere end 50 m. Læs mere om bestøvning af frugttræer.

Populære produkter i denne kategori

Gode råd til den spiselige have

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden