×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Frugttræer

Pæretræer

Pæretræet er et løvfældende træ, som leverer grønne og velsmagende pærer. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas spiselige bær og planter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Pæretræer i haven

Pæretræet, Pyrus communis, er et løvfældende træ, som er naturligt udbredt flere steder i Europa. I Danmark ses træet i haverne, hvor det dyrkes på grund af frugterne, de velsmagende pærer.

Pærer er kugleformede til koniske og grønne/gule, nogle med røde kinder, hvor solen har ramt dem. Nogle pærer er hårde, mens andre har et dejligt, blødt og saftigt frugtkød. Fælles for alle pærer er den friske til sødlige smag.

Se udvalget af pæretræer her.

 

Brug af pærer

Pærer kan spises rå, som de er, men de er også fantastiske i frugtsalater. Desuden kan pærer bruges i bagværk, for eksempel i pæretærter. Endelig kan pærer bruges til grød, marmelade og saft.

 

Stort udvalg af pæretræer

Vi forhandler et stort udvalg af sorter, og flere af sorterne kan fås som dværgtræ, espaliertræ, søjletræ eller krukketræ, som alle er velegnede til den mindre have.

Udover disse kompakte pæretræer har vi også store pæretræer i potter, som allerede giver frugt i året for plantning. Få gode råd til plantning og pasning af frugttræer.

 

Pæretræer af højeste kvalitet

Vi udvælger nøje vores leverandører og stiller strenge krav til dyrkningsprocesserne af pæretræerne. På den måde kan du være sikker på altid at få et pæretræ af den højeste kvalitet. Vores pæretræer er blandt andet kendetegnet ved at være dyrket i Danmark, hvorfor de er vant til det danske klima.

Vores pæretræer udmærker sig desuden ved at have kraftigt og sundt rodnet, podested i den rette højde, lige og kraftig stamme, sund grensætning (4 – 5 grene) samt sunde skudspidser.

 

Pæresorter til haven

En pære er ikke bare en pære. Der findes over 1000 pæresorter, og 135 af sorterne kan dyrkes i Danmark. De mange pæresorter varierer alle i udseende, fasthed, saftighed og smag. Herudover er der også variation i, hvornår sorterne er klar til høst og hvilken vækstkraft, de har.

Tre pæresorter er særligt udbredt i de danske haver, nemlig 'Clara Frijs', 'Conference' og 'Herrepære'. Nedenfor følger en kort gennemgang af disse pæresorters kendetegn.

 

'Clara Frijs'

'Clara Frijs' er den mest dyrkede pæresort i Danmark. Den er klar til høst i september og kan holde op til en måned ved kølig opbevaring. Pæren er fast og sprød og tilpas saftig.

Smagen er sød, og skrællen er fin og tynd. 'Clara Frijs' er en fortræffelig spisepære. Den eneste ulempe ved denne sort er, at udbyttet kan være af varierende størrelse.

 

'Conference'

'Conference' er den pæresort, som man oftest møder i danske supermarkeder. Den er dog også en populær sort hjemme i de danske haver. Denne sort er kendetegnet ved sine meget søde og saftige pærer.

Pærerne modner i oktober og kan gemmes helt indtil februar ved kølig opbevaring. 'Conference' giver et højt udbytte, og det vil ofte være en god idé at tynde ud i frugterne løbende. Desuden udmærker denne sort sig ved at være selvbestøvende.

 

'Herrepære'

'Herrepære' er endnu en pæresort, som er meget udbredt i de danske haver. Denne sort er kendetegnet ved sine mellemstore, grønne pærer, som er klar til høst i starten af oktober.

Pærerne kan kun gemmes op til tre uger, men de udmærker sig til gengæld ved at have en fantastisk smag og saftighed samt ved at give et stabilt, stort udbytte.

 

Familiepæretræer

Et familiepæretræ er et pæretræ, der er podet med tre forskellige sorter. Sorterne varierer i løbet af sæsonen. Der er flere fordele ved at plante et familiepæretræ.

Først og fremmest udmærker et familiepæretræ sig ved at være podet med forskellige sorter, der kan bestøve hinanden. Familiepæretræer er således selvbestøvende, og man behøver derfor ikke tænke på at skulle have flere pæretræer i haven. På den måde er familiepæretræer velegnede til mindre haver.

En anden fordel ved familiepæretræer er, at de er podet med sorter med forskellige smagsegenskaber og høsttidspunkter. På den måde behøver du ikke selv danne dig et overblik over de forskellige pæresorters karakteristika. Det har gartneriet, hvor træerne er dyrket, tænkt over for dig. Læs om flere fordele ved familiefrugttræer.

 

Bestøvning af pæretræer

Alle pæretræer er fremmedbestøvere, hvilket vil sige, at de er afhængige af at være plantet i nærheden af andre pæresorter for at blive bestøvet og danne frugter.

For at sikre en effektiv bestøvning anbefaler vi hos Plantorama, at du har mindst to, men meget gerne tre forskellige pæresorter plantet i nærheden af hinanden - helst med under 50 m afstand. Læs mere om bestøvning af frugttræer.

Populære produkter i denne kategori

Få inspiration og gode råd

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden