{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Drivhus- og grøntsagsplanter

Grøntsags- og drivhusplanter

Drivhus- og grøntsagsplanter giver friske og velsmagende grønsager hele sommeren lang. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas spiselige bær og planter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Drivhus- og grøntsagsplanter til haven

Grønsagsplanter giver friske og velsmagende grønsager hele sommeren lang. Ligesom det er vidunderligt at dyrke sine egne blomster, er det også vidunderligt at dyrke sine egne grøntsager.

Der er noget helt særligt ved at gå ud i haven eller drivhuset for at hente friske grøntsager. De hjemmeavlede grøntsager har en helt anden intens smag, saftighed og sprødhed end dem, man køber i butikkerne.

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af grøntsagsplanter - blandt andet tomater, agurker og chili.

Beskrivelse af drivhus- og grøntsagsplanter

Der findes et væld af grønsagsplanter, men de mest almindelige i de danske køkkenhaver er tomat og agurk. Desuden er chili blevet en meget populær grønsag at dyrke herhjemme.

Fælles for alle grønsagsplanter er, at de får de optimale vækstbetingelser i drivhuset. Her får de nemlig al den læ, solskin og varme, som de har brug for til at udvikle store, saftige og sprøde grønsager. Læs om læggekartofler og spiseløg.

Sunde grøntsager

Grønsager er noget af det sundeste, vi mennesker kan indtage. Grønsager har et lavt kalorieindhold, men er til gengæld proppet med essentielle næringsstoffer og sunde energikilder.

Udover at tilføre kroppen næring og energi har grønsager en styrkende effekt på immunforsvaret og forebygger mod diverse sygdomme. Derfor er det meget vigtigt, at grønsager udgør en stor del af vores kost.

Flere grøntsager i kosten

Sundhedsstyrelsen har gennem mange år anbefalet, at man spiser seks stykker frugt og grønt om dagen. Selvom mange elsker grønsager, kan det være svært at få grønsager nok gennem den daglige kost.

Der er imidlertid mange måder, hvorpå man let kan få spist flere grønsager. Eksempelvis er det oplagt at lægge en skive agurk på rugbrødsmaden eller at spise en tomat, når den lille sult melder sig.

Desuden er det oplagt at putte grønsager i gryde- og farsretter. Ikke nok med at grønsagerne vil øge rettens sundhedsværdi; grønsagerne vil også få retten til at strække længere.

Det er altså både sundhedsmæssigt- og økonomisk hensigtsmæssigt at tilføre flere grønsager til kosten.

Friske, hjemmeavlede grønsager er sundere grønsager

Grønsager er meget populære at dyrke i disse år. Trenden indenfor fødevarer går mod en kost, der består hovedsageligt af grønsager. Desuden er der de seneste år blevet et øget fokus på økologisk og bæredygtig dyrkning af grønsager.

Når man selv dyrker sine grønsager, har man netop mulighed for at tilføre sin kost masser af friske, vitaminfyldte grønsager, der er dyrket på miljøvenlige principper, som giver et produkt, der ikke er blevet påvirket med kemikalier.

Placering og pleje af grønsagsplanter

Der er forskel på hvilke vækstforhold, de enkelte grønsagsplanter kræver, men generelt kan det siges, at grønsagsplanter trives bedst på en varm og solrig placering med gode læforhold. Dette opnås typisk bedst i drivhuset.

Enkelte sorter er dog specielt udviklet til friland og er således særligt hårdføre. Desuden trives grøntsagsplanter generelt bedst, hvis de får en god, næringsrig plantejord at gro i og hvis de jævnligt bliver vandet. Få flere tips og tricks havens spiselige planter.

Aspargesplanter

Hos Plantorama forhandler vi aspargesplanter, der er klar til udplantning i køkkenhaven. Vores udvalg af asparges omfatter blandt andet grøn asparges ('Gijnlim') og rød asparges ('Crimson Pacific'). Asparges har været dyrket i over 2.000 år, og det er stadig en meget populær spise.

De fleste køber asparges i supermarkedets grøntsagsafdeling, men de er faktisk meget nemme at dyrke selv. De trives godt i sandet jord og ved fuld sol.

Chiliplanter

Hos Plantorama finder du et stort udvalg af chiliplanter, som er klar til udplantning i drivhus eller potteplante. Udvalget omfatter blandt andet sorterne 'Cheyenne', 'Apache', 'Cayenetta', 'Bendigo', 'Habanero' og den finurlige penischili.

Sorterne varier i smagsstyrke fra de søde snackpeber til de meget, meget stærke Habanero-chilier.

Grow Cook & Eat-grøntsagsplanter

Hos Plantorama forhandler vi Grow Cook & Eat grøntsags- og frugtplanter. Grow Cook & Eat er en serie af grøntsagsplanter i bakker, som er klar til udplantning i havens køkkenbed. Udvalget omfatter blandt andet hvidløg, jordbær, asparges, ingefær og peberrod.

Hjemmeavlede grøntsager smager af mere og er langt sundere end købe-grøntsager, og med Grow Cook & Eat kan du nu nemt selv dyrke de grøntsager, som du plejer at købe i supermarkedets grøntsagsafdeling.