{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Frugttræer

Frugttræer giver lækre frugter, du kan nyde, og giver samtidig skygge i haven. Gå på jagt nedenfor i vores udvalg af traditionelle og eksotiske frugttræer, og bliv klogere på deres egenskaber og mere nederst på siden.

Frugttræer

Frugttræer i haven

Frugttræer vokser sig som regel store i haven, hvor de giver skygge. Samtidig giver de lækre frugter, du kan bruge i eksempelvis saft, marmelade og desserter. De forskellige frugttræer stiller særlige krav til vækstforholdene, men generelt trives frugttræer bedst på varme og solrige placeringer med gode læforhold. De mest velsmagende frugter fås ved at udplante frugttræer i en næringsrig jord og gøde med almindelig havekompost.
Læs mere om udplantning og pasning af frugttræer.

Beskæring og udtynding af frugttræer er ikke nødvendig, men det sikrer træets vitalitet og større, mere velsmagende frugter. De fleste frugttræer kræver fremmedbestøvning fra frugttræer i nærheden for at danne frugter.
Læs mere om beskæring af frugttræer.

Æbletræer i haven

Æbletræet er et løvfældende træ, der bliver mange meter højt og har en smuk blomstring i foråret. Æbler grupperes under enten sødæbler eller spiseæbler, men er alle over 3 cm i diameter og har en frisk-sødlig smag.
Æbletræer kræver fremmedbestøvning, så de skal placeres nær andre æblesorter - enten i egen have eller omkringliggende haver. Familieæbletræer har tre æblesorter på samme træ, der bestøver hinanden, så her kan du nøjes med et enkelt træ.

Æblesorter til haven

Sorter indenfor æbletræer varierer meget i høsttidspunkt, smag og størrelse. De fås med søde og syrlige, saftige og melede, tidlige og sene samt grønne og røde æbler. Blandt populære sorter kan nævnes ’ Rød Aroma’, ’Discovery’ og ’James Grieve’.
Se udvalget af alle frugttræer og bærbuske.

Blommetræer i haven

Blommetræet er et løvfældende træ, der bliver op til 10 m højt og har en yndig blomstring. Det er dog ofte de velsmagende blommefrugter, som gør træet populært. Træets blommer varierer i størrelse, form og farve, men de har alle et saftigt og sødt frugtkød.
Blommetræer findes i selvbestøvende sorter og i sorter, som kræver fremmedbestøvning. Det er dog ikke alle slags blommesorter, som kan bestøve hinanden. Familieblommetræer har tre blommesorter på samme træ, som indbyrdes bestøver hinanden, så her behøver du kun et enkelt træ.
Læs omg udplantning og pasning af blommetræer.

Blommesorter til haven

Der findes mange forskellige blommesorter, hver især med særlige egenskaber. Blommetræer fås med søde og sure, store og små, gule og violette, samt sene og tidlige blommer. Blandt populære sorter kan nævnes ’Victoria’, ’Opal’ og ’R. C. Quillins’.
Læs om bestøvning af frugttræer.

Kirsebærtræer i haven

Kirsebærtræet er et stort, løvfældende træ, der giver velsmagende kirsebærfrugter i sommersæsonen. Kirsebær har en sød-syrlig smag, men varierer i størrelse og farve afhængig af sort.
Kirsebærtræer findes i selvbestøvende sorter og i sorter, der er afhængige af fremmedbestøvning. Kirsebærtræer, der ikke er selvbestøvende, skal stå i nærheden af (50 m) en anden sort, som kan bestøve den. Det er ikke alle kirsebærtræer, der kan bestøve hinanden.
Læs om udplantning og pasning af kirsebærtræer.

Kirsebærsorter til haven

Kirsebærsorter opdeles i sødkirsebær, surkirsebær og fuglekirsebær, hvor sødkirsebær er at finde i de danske haver. De kendetegnes ved deres sødmefyldte frugter. Blandt udbredte sorter kan nævnes ’Lapins’, ’Sunburst’ og ’Stella’.
Læs om fordele og gode råd til familiefrugttræer.