Frugttræer

Blommetræer

Blommetræer pryder haven med yndig blomstring og lækre blommer. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas spiselige bær og planter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Blommetræer i haven

Blommetræet, Prunus domestica, er et løvfældende træ, der kan blive op til op til 10 m højt. Træet er udbredt i verdens tempererede og subtropiske egne. I Danmark kender vi blommetræet fra haven, hvor det dyrkes på grund af de velsmagende blommer.

Blommetræet har en yndig blomstring, men det er altså frugterne, der gør træets dyrkningsværdigt. Afhængig af sort varierer blommer i størrelse, form og farve, men de har alle deres saftige frugtkød og søde smag til fælles.

Se udvalget af blommetræer her.

 

Brug af blommer

Blommer kan spises rå, som de er, men de kan også bruges i grød og marmelade. Blommer er desuden gode at sylte og kan også bruges til at fremstille en dejlig, sød saft.

 

Stort udvalg af blommetræer

Vi forhandler søde blommer og sure blommer, store blommer og små blommer, gule blommer og violette blommer, tidlige blommer og sene blommer.

Vores udvalg af blommetræer omfatter 20 sorter, som alle er gennemprøvede og nemme at få succes med i Danmark. Udover vores blommetræer med enkelte sorter har vi også familieblommetræer, som egner sig godt til mindre haver.

 

Blommetræer af den bedste kvalitet

Vores blommetræer er alle dyrket i Danmark, og de er således tilpasset det danske klima. Træerne dyrkes og udvælges efter de strengeste kvalitetsprincipper, sådan at du altid kan være sikker på at få et blommetræ af højeste kvalitet. 

Vores blommetræer er blandt andet kendetegnet ved at have kraftigt og sundt rodnet, podested i den rette højde, lige og kraftig stamme, sund grensætning (4 – 5 grene) samt sunde skudspidser. Få gode råd til plantning og pasning af frugttræer.

 

Blommesorter til haven

En blomme er ikke bare en blomme. Der findes flere hundrede blommesorter, og de har alle vidt forskellige kendetegn. De varierer blandt andet i vækstkraft, pasningsbehov, smag, saftighed, høsttidspunkt og bestøvningssegenskaber.

Nedenfor følger en kort gennemgang af tre af de mest populære blommesorters kendetegn. En ting som de alle har tilfælles er, at de er selvbestøvende og kan derfor godt bruges solitært i haven.

 

'Victoria'

'Victoria' er en meget populær blommesort i de danske haver. Sorten danner rødorange, store blommer med et meget sprødt frugtkød. Smagen er frisk og sød, og udbyttet er stort hvert år.

Blommerne er klar til høst fra midten af september. 'Victoria'-blommer udmærker sig ved at være egnet til lagring. Ved kølig opbevaring kan blommerne gemmes i helt op til to uger.

 

'Opal'

'Opal' danner flotte, rødviolette blommer med et meget saftigt frugtkød. Smagen er både syrlig og sød og falder derfor i de fleste menneskers smag.

Blommerne er klar til høst i starten af august, og 'Opal' tilhører således de tidlige blommesorter. Udbyttet er stabilt og stort, og blommerne udmærker sig ved at kunne gemmes i op til to uger ved kølig opbevaring.

 

'R. C. Quillins'

'R. C. Quillins' danner smukke, guldgule blommer med en dejlig, sød smag. Frugterne udmærker sig desuden ved at være meget saftige og ved at have en blød skræl.

Blommerne er klar til høst i september og bør spises hurtigt. De egner sig nemlig ikke til lagring. Sorterne giver generelt et stort udbytte, men der kan forekomme udsving i udbyttestørrelsen.

 

Bestøvning af blommetræer

Der findes både blommesorter, som er selvbestøvende, og blommesorter, som er afhængige af at være plantet i umiddelbar nærhed (helst ikke med større afstand end 50 m) af en anden blommesort for at blive bestøvet.

Til de blommesorter, som ikke er selvbestøvende, hører blandt andet 'Ive', 'Anita' og 'Valor'. Hvis du har forelsket dig i en af de ikke-selvbestøvende blommesorter, er det vigtigt, at du undersøger, hvilke sorter denne kan bestøves af. Det er nemlig ikke alle blommesorter, der kan bestøve hinanden. Læs mere om bestøvning af frugttræer.

 

Familieblommetræer

Et familieblommetræ er et blommetræ, der er podet med tre blommesorter. På den måde får du altså ikke kun én sort, men hele tre sorter på et træ. Sorterne på et familieblommetræ er sammensat sådan, at de er indbyrdes bestøvende.

Med et familieblommetræ behøver du derfor kun have et enkelt blommetræ i haven. Familieblommetræet er derfor en god løsning til mindre haver. Sorterne på træet er desuden sammensat sådan, at frugterne varierer i smag og høsttidspunkt.

Med et familieblommetræ får du altså en lang blommesæson og blommer med forskellige smagsegenskaber. Læs mere om fordele ved familiefrugttræer.

FRUGTTRÆER

Blommetræer til haven

Blommetræer fås med søde og sure, store og små, gule og violette, samt sene og tidlige blommer. Så der findes et blommetræ til alle. Hos Plantorama finder du et stort udvalg af blommetræer til haven.

Blommetræer i haven 

Blommetræet, Prunus domestica, er et løvfældende træ, der bliver op til 10 m højt og har en yndig blomstring. Det er dog ofte de velsmagende blommefrugter, som gør træet populært. Træets blommer varierer i størrelse, form og farve, men de har alle et saftigt og sødt frugtkød. De spises ofte rå, men de er også velegnede i grød, saft og marmelade. Desuden er blommer gode at sylte.

Blommetræerne i Plantorama er kendetegnede ved et kraftigt og sundt rodnet, podesteder i den rette højde, en lige og kraftig stamme samt sunde skudspidser.

Bestøvning af blommetræer

Blommetræer findes i selvbestøvende sorter og i sorter, som kræver fremmedbestøvning. Blommetræer, der ikke er selvbestøvende, skal stå i nærheden af en anden sort (50 m), som kan bestøve den.

Det er dog ikke alle slags blommesorter, som kan bestøve hinanden.

Familieblommetræer har tre blommesorter på samme træ, som indbyrdes bestøver hinanden, så her behøver du kun et enkelt træ, hvilket kan være en god løsning til mindre haver. Sorterne på træet er sammensat, så frugterne varierer i smag og høsttidspunkt. Det giver en lang blommesæson og flere smagsegenskaber.

Blommesorter til haven

Der findes flere tusind blommesorter, hver især med helt særlige kendetegn. De varierer i vækstkraft, pasningsbehov, smag, saftighed, høsttidspunkt og bestøvningskrav. Blommetræer fås med søde og sure, store og små, gule og violette, samt sene og tidlige blommer. Blandt populære sorter kan nævnes ’Victoria’, ’Opal’ og ’R. C. Quillins’.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}