Stauder

Bregner

Bregner er prægtige, friskgrønne stauder, som giver et frodigt udtryk i haven.

 

Bregner i haven

Bregner er prægtige, friskgrønne stauder, som giver et frodigt udtryk. Bregner er flerårige planter, der tilfører frodighed til haven. Bregner blomstrer ikke, men de er populære på grund af deres friskgrønne, dekorative blade og det faktum, at de er meget nemme at passe. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af bregner, blandt andet fjerbregne, mangeløv, strudsvinge og engelsød.

Se udvalget af stauder her.

 

Om bregner

Bregner er frodige planter, som passer perfekt til den moderne have, hvor der er fokus på det enkle og skulpturelle, frem for en farvestrålende og rig blomstring. Udover at tilføre frodighed til haven udmærker bregner sig ved at være meget nemme og nøjsomme planter, som nærmest ingen pasning kræver.

 

Beskrivelse af bregner

Bregnerne er en stor klasse af planter, der alle har deres vifteformede, grønne blade til fælles. Langt de fleste bregner er i øvrigt flerårige, hvorfor de klassificeres som stauder. I takt med at det minimalistiske udtryk bliver mere og mere udbredt i danske haver, bliver bregner da også mere populære.

Bregnerne blomstrer nemlig ikke, men giver et frodigt og skulpturelt pust til haven med dens dekorative, grønne vifteformede blade. Bregner kan både være stedsegrønne og løvfældende og der er noget charmerende ved begge typer.

De stedsegrønne sikrer noget grønt til øjet året rundt, mens de løvfældende forkæler øjet med smukke rustfarver om efteråret. Bregner kan have forskellige vækstformer og højder: lige fra de 20 cm bunddækkende arter, som eksempelvis engelsød, til de høje, opretvoksende arter, som eksempelvis strudsvinge.

Få gode råd til plantning og pasning af bregner.

 

En bregne til alle haver

Bregnen ses af mange som en fugt- og skyggeelskende skovbundsplante, men bregner findes faktisk naturligt over det meste af verden, herunder også i Danmark. Nogle bregner kan således sagtens tåle en placering i en relativt tørt jord og med fuld sol, mens andre bregner helst vil stå i dyb skygge og i en sur jord. Der findes således en bregne til alle haveforhold.

Gavekort til Plantorama

Glæd en du holder af med et gavekort til Plantorama.

En gave der gror

Plantoramas gavekort gælder til alle landets centre. De kan bruges i alle vores fysiske butikker, hvor du finder et stort udvalg indenfor have, bolig og dyr.

Levering af gavekort

Vores gavekort leveres med posten direkte til din valgte adresse. De kan ikke ombyttes til kontanter og erstattes ikke ved tab.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}