×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Stauder

Høstanemone

Høstanemoner er smukke og elegante stauder med den yndigste blomstring.

 

Høstanemone i haven

Høstanemoner er smukke og elegante stauder med den yndigste blomstring. Høstanemoner er vidunderlige stauder, som både er kendetegnet ved deres bunddækkende egenskaber, men også – og i endnu højere grad – for deres smukke blomstring i skønne hvide og rosa nuancer.

Sensommerens blomsterdronning – så fornemt tiltales høstanemone ofte og det er fuldt fortjent. Høstanemonen har nemlig en fantastisk smuk blomstring, som – meget belejligt – begynder i sensommeren, når mange andre stauder takker af.

Udover at pryde udenfor er høstanemonen også en fortræffelig snitblomst, der holder længe efter afskæring. Både de yndige blomster og de endnu ikke udsprungne blomsterknopper er fine i vaser og buketter.

Se udvalget af stauder her.

 

Anemone japonica og Anemone hupehensis

Høstanemone er en art af blomstrende stauder under anemoneslægten, som igen hører til ranunkelfamilien. Faktisk er der to arter af høstanemoner, nemlig Anemone japonica og Anemone hupehensis. Anemone japonica stammer fra Japan og kaldes også japansk anemone. Anemone hupehensis kommer omvendt fra Kina og kaldes derfor også kinesisk anemone.

Trods forskellige oprindelseslande ligner Anemone japonica og Anemone hupehensis hinanden til forveksling og begge arter går da også under navnet ”høstanemone”. Den eneste forskel på de to arter er, at Anemone hupehensis i blade, blomster og højde er en anelse mindre end Anemone japonica.

Forskellen er dog så ubetydelig, at de fleste – også fagfolk – ikke går op i, at der egentlig findes to forskellige arter af høstanemoner. Generelt er sorter af Anemone japonica de mest benyttede prydplanter og derfor ser man ofte alle høstanemonesorter opgivet med det botaniske navn Anemone japonica.

 

Beskrivelse af høstanemone

En høstanemone er kendetegnet ved dens lette og luftige blomsterstand, som består af et kuglerundt frugtanlæg med en glorie af gule støvdragere omringet af brede kronblade. Kronbladene kan enten være hvide eller have forskellige rosa nuancer – lige fra sart gammelrosa til stærk pink.

Høstanemonen kendes typisk for sine enkle blomster, men der findes også sorter med halvfyldte blomster, som eksempelvis ’Whirlwind’ og ’Pamina’.

Høstanemonens blomster sidder enkeltvis for enden af høje og slanke stængler, der er beklædt med store, fligede blade. Afhængig af sorten kan stænglerne blive fra 40-120 cm høje. Inden blomstringen står planten med kuglerunde knopper, som også er meget dekorative.

Også efter blomstringen er høstanemonen smuk at kigge på. Da står den nemlig med kuglerunde frøstande, som senere dækkes med frøuld, der får standene til at ligne små vattotter.

Høstanemonen har fået sit danske populærnavn på grund af dens blomstringstid, som starter i sommeren og strækker sig langt ud på efteråret – ja, faktisk helt indtil frosten sætter ind. Høstanemoner udvikler mange blomsterknopper, men kun én springer ud af gangen. Derfor blomstrer planten i flere måneder.

 

Høstanemone er en stærk staude

Høstanemonen kan godt være lidt tid om at etablere sig og derfor skal man ikke fortvivle, hvis planten ikke ser ud af meget de første par år efter udplantning. Den skal nok komme – og når den først har etableret sig, er den en meget trofast og stærk staude. Den fungerer godt som bunddækkeplante.

Få gode råd til plantning og pasning af høstanemoner.

 

Udvalgte sorter

Der findes mange smukke sorter af høstanemoner, men kun to af de mest bemærkelsesværdige sorter vil blive omtalt her. Det drejer sig om ’Honorine Jobert’ og ’Königin Charlotte’.

Førstnævnte udmærker sig ved at have smukke, enkle og helt snehvide blomster og ved at opnå en imponerende højde, nemlig hele 120 cm. Sidstnævnte opnår en imponerende højde på 120 cm og udvikler de smukkeste, halvfyldte blomster i en skøn, rosa nuance.

Populære produkter i denne kategori

Gode råd til havens stauder

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden