×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Stauder

Kæmpejernurt

Kæmpejernurt er en høj og majestætisk staude, med de dejligste, velduftende blomster.

 

Kæmpejernurt i haven

Kæmpejernurt er en høj, majestætisk staude, med de dejligste, velduftende blomster. Kæmpejernurt er en nøjsom og robust staude, som svajer elegant og majestætisk over staudebedets øvrige planter. Har man én gang haft kæmpejernurt i sin have, vil man ganske enkelt ikke undvære den igen.

Kæmpejernurt er en høj og elegant plante. Dens velduftende, yndefulde blomster giver den muligvis et sart udtryk, men den er faktisk meget nøjsom og robust. Plantens mange gode egenskaber gør, at kæmpejernurt er efterspurgt som aldrig før.

Se udvalget af stauder her.

 

Beskrivelse af kæmpejernurt

Kæmpejernurt (også kaldet kæmpeverbena), Verbena bonariensis, er en blomstrende staude – ja, det vil egentlig sige, at i dens oprindelsesområder i Brasilien og Argentina er den en staude, men den er ikke fuldt vinterhårdfør under danske forhold og derfor fungerer den egentlig som en sommerblomst hos os.

Når den alligevel betegnes som en staude, skyldes det, at den er flittigt selvsående og på den måde kommer igen år efter år, ligesom en ”rigtig” staude. Kæmpejernurt har oprette og tynde, men alligevel stærke og smidige stængler, der bliver mellem 90 og 150 cm høje. Selvom planten er høj, virker den ikke voldsom, da den har en åben vækstform og dermed et let og luftigt udtryk.

Langs stænglerne sidder få mørkegrønne blade – stænglerne er faktisk næsten bladløse – og for enden sidder de fineste, velduftende blomsterskærme i de skønneste violette nuancer. Blomstringen starter i sommeren, typisk omkring juli måned, og fortsætter indtil frosten kommer.

 

Kæmpejernurt er en fortræffelig sommerfugle- og biplante

Det er ikke kun os mennesker, der er betaget af kæmpejernurt – det er sommerfuglene, bierne, svirrefluerne og andre nytteinsekter også.

Plantens blomster er nemlig meget rige på nektar og tiltrækker derfor mange nytteinsekter, som kommer forbi og får et festmåltid. Kæmpejernurt er derfor en god staude til de haveejere, der gerne vil tiltrække nytteinsekter for at sikre en effektiv bestøvning.

Få gode råd til plantning og pasning af kæmpejernurt.

 

Sorten ’Lollipop’

Kæmpejernurt-arten kan blive helt op til 150 cm høj og danner de smukkeste, violette blomsterskærme. Sorten ’Lollipop’ danner også smukke, violette blomster, men den bliver til gengæld ikke nær så høj som arten – den bliver nemlig kun op til 50 cm høj, hvorfor den også undertiden kaldes ”lav kæmpeverbena”.

Populære produkter i denne kategori

Gode råd til havens stauder

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden