Stauder

Marguerit

Margueritten er en stærk staude, som blomstrer hele sommeren med de fineste blomster.

 

Marguerit i haven

Margueritten er en stærk staude, som blomstrer hele sommeren med de fineste blomster. Margueritten er en nøjsom og stærk staude, som blomstrer hele sommeren lang med de dejligste, kurvformede blomster, som af mange anses for at være Danmarks nationalblomst. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af Stauder

Danmarks nationalblomst og inspirationen til Georg Jensens ikoniske øreringe, margueritten, er en nøjsom og stærk staude, som med sit enkle, lette og friske udtryk bringer ro og ynde til haven. Udover at pryde i haven kan man også skære blomster af til buketter – margueritten er nemlig en fortræffelig snitblomst.

 

Beskrivelse af marguerit

Marguerit, Leucanthemum superbum (tidligere: Chrysanthemum maximum), er en blomstrende staudeart i kurvblomstfamilien. Planten stammer oprindeligt fra Pyrenæerne, hvorefter den er blevet forædlet og udbredt over store dele af den nordlige halvkugle og i dag optræder som en afholdt prydplante i mange have.

Plantens navn staves undertiden også ”margerit” og planten kaldes også ”okseøje” og ”kæmpemarguerit”. Margueritter har slanke stængler med mørkegrønne blade og endestillede blomster. Planten kan blive mellem 30 og 100 cm høj og blomstrer hele sommeren lang, fra juni til august.

Blomsterne er kurvformede og består af hvide randblomster og en smuk, solgul blomstermidte. Der findes dog også sorter med rosa eller gule randblomster. Blomsterne kan blive helt op til 10 cm i diameter og kan både være halvfyldte og enkle.

Marguerittens blomster er egentlig ikke særligt prangende, men det er måske netop deres lette og enkle udtryk, som har gjort margueritten så populær, at den i dag betragtes som Danmarks nationalblomst og har været inspirationen til de ikoniske Georg Jensen Marguerit-øreringe?

 

Marguerit er en fortræffelig snitblomst

Man behøver ikke nøjes med at nyde synet af de skønne margueritter udenfor. Margueritten er nemlig en fortræffelig snitblomst med en god holdbarhed efter afskæring – og man kan derfor roligt tage buketter ind og sætte dem i vaser. Inden man gør dette, anbefales det, at læse om gode råd til udplantning og pasning af marguerit. Man skal eksempelvis være opmærksom på, at blomsterne holder længere, hvis man skifter deres vand hver dag.


Udvalgte sorter

’Wirral Supreme’ og ’Banana Cream’ hører til blandt de meget populære margueritsorter. ’Wirral Supreme’ bliver op til 80 cm høj og danner helt snehvide blomster, mens ’Banana Cream’ kun bliver op til 40 cm høj og danner smukke, cremegule blomster. Af andre populære sorter kan nævnes ’Becky’, ’Alaska’, ’Snow Lady’, ’Laspider, ’Fair Lady’, ’Broadway Lights’ og ’Lacrosse’.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}