STAUDER

Primula

Køb primula i Plantorama

Primula er en stor slægt af kønne og farvestrålende blomstrende stauder.

 

Primula i haven

Primula er en stor slægt af kønne og farvestrålende blomstrende stauder. Primula er en slægt med mange arter af blomstrende stauder. Arterne fås i mange forskellige højder og blomsterne kan have forskellige former og lige så mange forskellige farver. Alle har de dog deres skønhed til fælles.

Primula er en slægt af vidunderligt blomstrende stauder, som alle pryder i haven med deres vidunderlige farver. Udover at bringe skønhed til haven udmærker primula sig også ved at være nøjsomme og hårdføre planter, som ikke kræver den store opmærksomhed, hvad pasning og pleje angår. Med primula fås man altså megen skønhed for en lille indsats.

Se udvalget af stauder her.

 

Beskrivelse af primula

Primula (synonym: kodriver), Primula, er en slægt af blomstrende stauder, som tilhører kodriverfamilien. Primula kan findes mange steder på den nordlige halvkugle og nogle arter er også naturligt hjemmehørende i Danmark.

Primulaslægten består af mere 550 arter, men til prydbrug i danske haver er disse fire arter og sorter deraf mest relevante: Primula auricula, Primula denticulata, Primula rosea og Primula juliae.

Uanset art er primula kendetegnet ved, at bladene, som har en smuk grøn farve og en flot rynket struktur, er samlet i en roset ved jorden samt at blomsterne består af fem kronblade. Blomsterstanden kan tage forskellige former, lige fra fra åbne kurvblomster til aflange tragtformede blomster.

lomsterne kan ligeledes fås i mange forskellige farver og farvekombinationer, blandt andet hvid, rosa, violet, gul og rød. Blomsterne kan ligeledes have forskellige blomstringsperioder, fra det tidlige forår til sensommeren.

Primula kan også fås i mange forskellige højder, fra de helt lave arter, der ikke bliver meget mere end 15 cm høje, til de største arter, der bliver op til 90 cm høje. Der er altså stor variation i primulaslægten. Fælles for alle arterne er dog deres smukke blomstring.

Få gode råd til plantning og pasning af primula.

 

Primula Auricula

Primula auricula kaldes også aurikel eller alpeaurikel. Den kommer nemlig fra Alperne og er derfor fuldt hårdfør i Danmark. Arten bliver op til 25 cm høj og blomstrer fra april til maj.

 

Primula Denticulata

Primula denticulata kaldes som regel kugleprimula på dansk. Dens blomster sidder nemlig samlet i de flotteste, kugleformede toppe, som sidder på høje, slanke stængler, som trommestikker. Arten bliver op til 40 cm høj og blomstrer fra juni til juli.

 

Primula Rosea

Primula rosea kaldes rosenprimula på dansk. Både det botaniske navn og det danske populærnavn hentyder til artens blomster, som fås i de skønneste rosa nuancer. Arten bliver op til 50 cm høj og blomstrer allerede i foråret, fra april til maj.

 

Primula Juliae

Primula juliae kaldes pudeprimula på dansk. Dette navn har arten fået på grund af dens pudeagtige, flade vækstform. Den bliver desuden ikke meget højere end 15 cm og er derfor fortræffelig bunddækkeplante. Arten blomstrer fra maj til juli.

 

Primula Vulgaris

Primula vulgaris, eller storblomstret kodriver, som den kaldes på dansk, er en staude med smalle, ovale eller ægformede blade med uregelmæssige, afrundede takker langs randen. Oversiden er rynket og lyst græsgrøn, mens undersiden er endnu lysere.

Storblomstret kodriver blomstrer fra april til maj med endestillede blomsterstande med cirka 20 blomster. Blomsterne fås i mange forskellige farver. Planten ses om vinteren som en forårsbebudende potteplante, som kan plantes ud i haven efter blomstring.

 

Primula Japonica

Etageprimula, Primula japonica, er et kunstværk i sin udformning. De cirka 50 cm høje stængler bærer kranse af blomster i flere etager. Sorten 'Miller's Crimson' er en etageprimula, der har blomster i en fin, rød farve og er velegnet til afskæring. Etageprimula er - for en primula - sent blomstrende, fra juni til august.

Gavekort til Plantorama

Glæd en du holder af med et gavekort til Plantorama.

En gave der gror

Plantoramas gavekort gælder til alle landets centre. De kan bruges i alle vores fysiske butikker, hvor du finder et stort udvalg indenfor have, bolig og dyr.

Levering af gavekort

Vores gavekort leveres med posten direkte til din valgte adresse. De kan ikke ombyttes til kontanter og erstattes ikke ved tab.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}