×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Prydgræs

Havesandrør

Havesandrør er en hårdfør og robust prydgræs med elegante blomstertoppe. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas stauder online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Havesandrør i haven

Havesandrør er en hårdfør og robust prydgræs med elegante blomstertoppe. Havesandrør er en gruppe af omkring 200 prydgræsser, som alle er kendetegnet ved deres søjleformede tuer og lette, pjuskede blomsteraks, der fremstår i smukke, grålige eller gyldne nuancer.

Havesandrør kaldes sommetider ”rørhvene” og undertiden også ”sand-rørhvene”. Uanset hvilket navn man foretrækker, står én ting klart: denne prydgræs giver noget smukt til haven hele året rundt.

Om foråret står denne græsart flot grøn, om sommeren og i det tidlige efterår står den med elegante blomstertoppe i grålige til gyldne nuancer og om vinteren bidrager aksene til at skabe et magiskvinterlandskab, når de dækkes med sne og rimfrost. 

Se udvalget af stauder her.

 

Beskrivelse af havesandrør

Havesandrør, Calamagrostis, er en prydgræsfamilie bestående af omkring 200 arter, der findes naturligt flere steder på den nordlige halvkugle, herunder findes fire arter naturligt i den danske natur.

Netop fordi havesandrør findes naturligt i den danske natur, er denne prydgræsart kendetegnet ved at være hårdfør og robust i det danske klima. Dog skal det siges, at plantens aks kan brække ved kraftige regnskyl. Skulle dette ske, skal man dog bare fjerne de knækkede aks og planten vil herefter hurtigt finde tilbage til sin oprindelige form.

Havesandrør danner flotte, søjleformede tuer med friskgrønne, elliptiske blade. Blomsterstandene består af mange småaks, som sidder samlet i lange, let pjuskede toppe, der står stolte og oprette. Planten kan blive op til 150 cm høj og 50 cm bred.

 

Pasning af havesandrør

Havesandrør trives bedst i fuld sol, men tåler også halvskygge. Mange prydgræsser foretrækker enten tør eller fugtig jord, men havesandrør kan faktisk trives i begge jordtyper. Planten vil som regel få den næring, som den har brug for, fra naturens side.

Det er derfor kun nødvendigt at vande i tørre perioder. Det er ligeledes kun nødvendigt at tilføre planten gødning, hvis den plantes ud på en meget mager og næringsfattig jord.

Havesandrør kan godt plantes i krukker, men gør sig bedst på friland, hvor den har mulighed for at brede sig. Ligesom andre prydgræsser har havesandrør nemlig en meget kraftig tilvækst.

 

Udvalgte sorter af havesandrør

’Karl Foerster’ er den mest udbredte havesandrør i de danske haver. Dens popularitet skyldes dels, at den har en meget kompakt vækstform, men også at den har en særligt flot opret vækstform. Disse to egenskaber gør den meget velegnet til moderne, danske haver.

En anden populær sort er ’Overdam’. Denne sort er kendetegnet ved at have en mere overhængende vækst og ved at have gule striber på bladene. På den måde er ’Overdam’ mere sprælsk end den minimalistiske ’Karl Foerster’.

Populære produkter i denne kategori

Gode råd til havens stauder

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden