Stauder

Prydgræs

Prydgræs er enkle og skulpturelle vækster med et smukt, minimalistisk udtryk.

 

Prydgræs i haven

Prydgræs er enkle og skulpturelle vækster med et smukt, minimalistisk udtryk. Prydgræs er en gruppe af dekorative græsvækster, der danner store, tætte tuer og smukke, høje aks.

Prydgræs har ikke farvestrålende blomster, men til gengæld et enkelt og skulpturelt udtryk, der klæder den moderne, minimalistiske have. Hos Plantorama har vi et stort online udvalg af prydgræsser, blandt andet de populære arter: pampasgræs og elefantgræs.

Se udvalget af stauder til her.

 

Om prydgræsser

Prydgræsser har traditionelt været en overset staudegruppe i Danmark. Med den stigende fokus på minimalisme, der er indenfor haveindretning i disse år, er prydgræsser imidlertid blevet mere udbredte. De høje, slanke planter har nemlig et enkelt og let udtryk, som passer perfekt ind i den moderne, minimalistiske have. 

Prydgræsserne fremviser ikke en overdådig, farvestrålende blomstring, men de har høj skulpturel værdi og tilfører haven karakter: både om sommeren, når de står ranke og knejsende, men også om vinteren, når de visne toppe dækkes af sne og rimfrost. Desuden har prydgræsser en kvalitet, som appellerer til moderne forbrugere: de kræver nemlig kun et minimum af pasning.

 

Beskrivelse af prydgræsser

Prydgræs er – som navnet antyder – græsser med høj dekorativ værdi. Ordet ”græs” får de fleste til at tænke på tætte, grønne plæner. Prydgræs er imidlertid langt større og mere dominerende planter end det, vi befinder med græs.

Prydgræs består af store, tætte tuer, som både er smukke i sig selv og som også skærmer effektivt for ukrudt. Fra midten af tuen vokser slanke stængler med aks op. Der findes imidlertid også græsarter og –sorter, som ikke kan danne aks i det danske klima.

Prydgræsser kan tage flere forskellige former: lige fra de helt lave, nærmest bunddækkende arter til de meterhøje kæmpegræsser. Vær opmærksom på at de højder, der er angivet på hvert enkelt produkt, er højden på aksen.

De kan have tueblade i grønne, blå, sølv, gule og røde nuancer, men fælles for dem alle er deres tætte og oprette til overhængende vækst.

Få gode råd til plantning og pasning af prydgræs.

 

Prydgræs til enhver have

Prydgræsserne kommer fra vidt forskellige egne af verden og der findes derfor prydgræs til alle haveforhold. Nogle prydgræsser foretrækker fuld sol, mens andre trives fint i skygge. Nogle græsser klarer sig fint i våd jord, mens andre sagtens kan trives ved tørre og magre jordforhold.

Som tommelfingerregel gælder det dog for de mest gængse prydgræsser, at de trives bedst på en placering i sol til halvskygge med en næringsrig, veldrænet jord – forhold som man heldigvis kan finde i langt de fleste danske haver.

 

Udvalgte prydgræs-arter

Når man hører ordet ”prydgræs”, vil de fleste nok tænke på pampasgræs. Pampasgræs er store og kraftige græsarter, som med rette bliver kaldt ”græssernes konge”.

Pampasgræs er nemlig imponerende planter med en højde på op til 2 meter og fjerlignende aks, der pryder planten, når havens øvrige vegetation er ved at visne hen. En anden form for prydgræs, der er værd at nævne er elefantgræs. Disse græsarter danner kæmpestore, grønne tuer, som kan blive så store, at børn kan lege i dem.

Gavekort til Plantorama

Glæd en du holder af med et gavekort til Plantorama.

En gave der gror

Plantoramas gavekort gælder til alle landets centre. De kan bruges i alle vores fysiske butikker, hvor du finder et stort udvalg indenfor have, bolig og dyr.

Levering af gavekort

Vores gavekort leveres med posten direkte til din valgte adresse. De kan ikke ombyttes til kontanter og erstattes ikke ved tab.

Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

Spar
{{ product.discount.discount }}
Skarp pris
Ude af sæson Forudbestil
Kampagne Rabat Tilbud Kun i butik

{{ product.name }}

{{ product.discount.quantity }} {{product.unitType}} {{ product.price }} {{ product.price }} Du sparer {{ product.discount.discount }} Før {{ product.discount.originalPrice }} {{ product.discount.originalPrice }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
{{ product.price }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
+ Flere Varianter
Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ (cart.BeforeDeliveryPrice ? cart.BeforeDeliveryPrice : cart.DeliveryPrice) | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}