Prydgræs

Pampasgræs

Pampasgræs vinker til omgivelserne med de smukkeste skinnende, fjeragtige aks. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas stauder online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Pampasgræs i haven

Pampasgræs vinker til omgivelserne med de smukkeste skinnende, fjeragtige aks. Pampasgræs bliver med rette kaldt "græssernes konge": den sydamerikanske græsart er med sine store, fjerlignende og silkebløde aks uden tvivl den mest elegante af alle prydgræsser. Pampasgræs er den bedst kendte prydgræsart i Danmark, hvor prydgræsserne ellers ikke har vundet stor udbredelse.

Pampasgræs bliver med rette kaldt ”græssernes konge”: det er nemlig en meget kraftig græsart med elegante, fjerlignende aks, der får andre prydgræsser til at blegne ved sammenligne. Hos Plantorama har vi et stort online udvalg af pampasgræs, blandt andet de populære sorter: 'Pumila' og 'Senior'.

Se udvalget af stauder her. 

 

Pampasgræs: beskrivelse

Pampasgræs, Cortaderia selloana, er en prydgræsart med flere sorter. Som det spanskklingende populærnavn, ”pampasgræs”, antyder, kommer denne græsart fra det sydamerikanske kontinent, nærmere betegnet Chili, Brasilien og Argentina – den er netop opkaldt efter Pampas-steppen, der dækker et stort område i Argentina. Her vokser planten i et varmt og til tider tørt klima.

Pampasgræs danner store, kraftige tuer af lange, smalle blade med en fin, blågrøn farve. I august-september danner den store, fjerlignende aks, der sidder på stængler, der kan blive op til 2 meter høje i vores klima – og helt op til 3 meter høje i plantens naturlige omgivelser.

De høje aks sidder for enden af lange, tynde stængler, hvorfor planten får en smukt overhængende vækst, når den er i blomst.

 

Pampasgræs: blomstring

Hvor lampepudsergræs har finurlige, lodne aks, har pampasgræs elegante fjerlignende aks i hvide eller rosa nuancer. Aksene er meget store – faktisk kan de blive helt op til 50 cm lange. De er desuden silkebløde og tilføjer stil til haven både om efteråret, når de glinser under sensommersolen, og om vinteren, når de dækkes af sne og rimfrost.

Det er dog vigtigt ikke at blive skuffet, hvis man skulle opleve, at pampasgræsset ikke blomstrer. Planten kommer fra et langt varmere klima end det danske og den har derfor brug for sol og varme for at udvikle sig flottest. Har vi haft en dårlig sommer med meget lidt sol og lave temperaturer, kan det derfor godt ske, at den ikke blomstrer.

 

Pampasgræs: pasning

Med sit majestætiske udseende og vældige størrelse egner pampasgræs sig helt bestemt bedst til solitært brug, enten i en stor krukke eller på friland. Det er bydende nødvendigt at pampasgræs plantes i en meget stor krukke, da den kan vokse sig meget stor.

Fordelen ved at have den i en krukke er dog, at man kan tage krukken indenfor om vinteren. Omvendt vil planten have bedre plads til at brede sig på friland. Den mest optimale placering vil være ved en solbeskinnet mur. Her kan planten få den læ og varme, som den har brug for.

Pampasgræs er ikke fuldt vinterhårdført i Danmark. Det er derfor nødvendigt at passe på pampasgræsset om vinteren. Pampasgræs plantet på friland skal dækkes med 20 cm løv og grangrene, mens pampasgræs plantet i krukker skal overvintre frostfrit.

 

Pampasgræs: udvalgte sorter

’Golden Fantasy’ er en smuk pampasgræs, som kan finde anvendelse i de fleste danske haver. Den udvikler store silkeaks i en flot, råhvid farve og er med en højde på op til 1,5 meter høj nem at finde plads til i de fleste haver.

’Rosea’ derimod er en af de mere spektakulære pampasgræsser; den adskiller sig nemlig fra de øvrige sorter ved at have aks i en fantastisk rosa farve. Samtidig hører ’Rosea’ også til de større pampasgræsser; den bliver nemlig typisk omkring 2 meter høj.

Pampasgræs

Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

snow banner
Spar
{{ product.discount.discount }}
Skarp pris
Ude af sæson Forudbestil
Kampagne Rabat Tilbud Kun i butik

{{ product.name }}

{{ product.discount.quantity }} {{product.unitType}} {{ product.price }} {{ product.price }} Du sparer {{ product.discount.discount }} Før {{ product.discount.originalPrice }} {{ product.discount.originalPrice }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
{{ product.price }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
+ Flere Varianter
Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ (cart.BeforeDeliveryPrice ? cart.BeforeDeliveryPrice : cart.DeliveryPrice) | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}